Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Για ποιες κατηγορίες εργαζόμενων ισχύει – Σε αναστολή εργασίας όσοι αρνούνται

12 Ιουλίου 2021
19:14

Ετσι, πρώτον, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου.

Δεύτερον, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Τρίτον, ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

Τέταρτον, από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

Πρόκειται για τέσσερις επιλογές υπέρ της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των γύρω τους. Ταυτόχρονα, όμως, και για αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται. Ενώ παράλληλα συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Και κάτι ακόμη: έχουν τόλμη αλλά και μετριοπαθή κλιμάκωση. Και είναι απλές και κατανοητές.

Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές. Ας μην επενδύουν, λοιπόν, κάποιοι στην άγνοια ή στην αγωνία. Πολύ περισσότερο όταν η οικονομία βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές της. Και, όπως είπα και στην αρχή, φέτος ο τουρισμός μπορεί τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα.

ΠΗΓΗ in.gr

33 σχόλια

  • υποχρεωτικος θα επρεπε να ειναι για αυτες τις κατηγοριες εργαζομενων απο τελη απριλη, κυριε Κουλη μας, γιατι ο ιος παθαινει μεταλλαξη στους ανεμβολιαστους και μετα θα κινδυνευουμε ολοι παλι, δημιουργωντας φαυλο κυκλο κι επισης υποχρεωτικος θα πρεπει αμεσα να γινει για την εστιαση οπως επισης και για καθηγητες δασκαλους και δημοσιους υπαλληλους μεχρι και 1 σεπτεμβρη!!! ολα αργοπορημενα τα κανετε !!!

    • Συμφωνώ, μέσα στο ίδιο γραφείο στην ίδια υπηρεσία υπάρχουν εμβολιασμενοι κι ανεμβολιαστοι όχι επειδή δεν εγκρίνουν το εμβόλιο πάντα, αν και λόγος δε μας πέφτει επί των ιατρικών, αλλά υπάρχουν άτομα που θέλουν να κάνουν οι υπόλοιποι το εμβόλιο κι αυτοί χωρίς να εμβολιαστούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα ανοσίας.

  • μας τάζατε ανοσία αγέλης εντος του ιουλίου και τώρα τρέχετε να προλάβετε τι ακριβώς ????? σκέτη αποτυχία είστε τελικά….

  • Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους αυτούς που αναφέρεις έχει επιβληθεί μόνο σε δύο χώρες του πλανήτη: Στο Τατζικιστάν και στο Τουρκμενιστάν! Τι περιμένεις; Τα εισιτήρια έμαθα ότι είναι φτηνά.

    • Στην Ιταλία φίλε μου ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι υποχρεωτικός από τον Μάιο , όπως και στην Αγγλία ο εμβολιασμός των εργαζομενων σε οίκους ευγηρίας είναι υποχρεωτικός και περιμένουν την ψήφιση του νόμου από την Βουλή . Στις υπόλοιπες χώρες της δυτικής Ευρώπης δεν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού ειναι πολλοι υψηλά . Τώρα αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα μπορείς να πας στην Κούβα που οι κάτοικοι διαδηλώνουν εναντίων της κυβέρνησης γιατί δεν τους προσφέρει εμβοιλια για τον COVID. Εκεί να είσαι σίγουρος κανείς δεν θα σε πιέσει να το κανείς .

      • Δεν αναφέρομαι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών (π.χ. υγειονομικοί),αυτός πράγματι έχει επιβληθεί και αλλού. Μιλώ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, όπως ζητάει ο πρώτος σχολιαστής. Αυτός έχει επιβληθεί μόνο στο Τατζικιστάν και στο Τουρκμενιστάν. Internet έχετε, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε.

      • Κουβά – Ελλάδα
        Δύο χώρες με ίδιο πλυθησμό….
        Στην Κούβα είναι κοντά 1,400+ κάτι ψιλά οι θάνατοι
        Ελλάδα 14,500 περίπου ως τώρα.
        Μάντεψε ανώνυμο τρολακι ποιος έχει καλύτερα μέτρα και καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.
        Είναι γνωστό ότι όταν ακούει για Κούβα παθαίνει αλλεργία αλλά τουλάχιστον φρόντισε να είσαι πιο ενημερωμένος την επόμενη φορά που θα αναφέρεις την Κούβα.
        Μέχρι τότε ζήσε το μύθο του μπαχατση Κούλη σου ότι σε έσωσε και όλα γίνονται σωστά.

        • Τα κομμουνιστικά καθεστώτα ανώνυμε δεν φημίζονται για την διαφάνεια τους και την εγκυρότητα των στοιχείων που δίνουν στην δημοσιότητα . Εγώ ξέρω ότι χθες χιλιάδες κόσμου διαδήλωνε εναντίων της κυβέρνησης και ζητούσε εμβόλια για τον COVID. Επίσης η Βόρειος Κορέα έχει ανακοινώσει ελάχιστους νεκρούς από τον COVID μπορείς να πας να ζήσεις εκεί και να μας αφήσεις ήσυχους από την τοξικότητα σου που πετάς δεξιά και αριστερά .

  • Και σε αυτές τις εξαγγελίες “πόρτα” θα φας.
    Στο καπάκι κάνε και εκλογές για να φας και εκεί “πόρτα”

  • Αγαπητέ Κ. Μητσοτάκη
    Το σώμα μου δεν σας ανήκει.
    Οπότε δεν μπορείς να με υποχρεώσεις να βάλω κάτι μέσα μού.
    Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση αλλά με την πολιτική σας και τα φιάσκο σας δεν μπορείτε να με πείσετε.

  • Ντου λύκους.
    Νομίζετε ότι με το εμβόλιο θα πιείτε το αθάνατο νερό.
    Ντου λύκους.
    Φάρμακο να βρουν, αλλά εκεί μοιράζετε η πίτα σε περισσότερα κόμματα.
    Δεν θα φτάσει το χρήμα μόνο για το (,)κόμμα

    • Αγαπητέ Βαγγέλη πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας και πολιτείας και ως μέλος μιας τέτοιας κοινωνίας πέρα από δικαιώματα έχεις και υποχρεώσεις .Μια λοιπόν Βαγγέλη μου από τις υποχρεώσεις σου είναι να προστατεύσεις την δημόσια υγεία από αυτόν τον ιό που λέγεται COVID και αυτό θα το κανείς μόνο αν εμβολιαστείς εσυ και οι υπόλοιποι αρνητές .Το σώμα να είσαι σίγουρος δεν θέλει κανείς το ορίσει .

  • Θέλει μέχρι τέλη Αυγούστου να πιάσει ο μπαρουφας της Πάρνηθας 80 τοις εκατό στους εμβολιασμούς να λέει χτίσαμε τείχος ανοσίας και εν τω μεταξύ μόλις γίνει θα τα κλείσει πάλι όλα και θα λέει φταίει η εστίαση και ο κόσμος ξανά για την μετάλλαξη δέλτα.
    Αχαχαχαχ κι ακόμα υπάρχει κόσμος που τον πιστεύει αυτόν τον σαλτιμπαγκο ανεκδιηγητο τύπο

  • ζητω η ελλαδα
    ζητω η θρησκεια
    ζητω η νεα δημοκρατια
    σε μια δυτικη μακεδονια που καταρρεει
    σε μια κοινωνια που έπρεπε να ενημερωθει
    ο κοσμος και να εμβολιαστει
    απο τα μμε της προπαγανδας δεν ξερει
    ο κοσμος τι είναι αληθεια
    μας κυβερνα ότι μας αξιζει
    στη δυτικη μακεδονια σαρωσε και κ. Μητσοτάκης και ο
    κ. Κασσαπίδης τωρα δεν μιλαμε απολαμβανουμε

  • Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ…ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΝ δεχθούμε τον υποχρεωτικά εμβολιασμό… τότε χάσαμε την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας…. Το σώμα μας, μας ανήκει.. Μόνο οι σκλάβοι δεν είχαν δικαιώματα πάνω στο σώμα τους…
    Ο υποχρεωτικός ‘εμβολιασμός’ είναι πρώτα θέμα ατομικής ελευθερίας και μετά θέμα υγείας… Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει ότι νομίζει καλλίτερο για την υγεία του. Καμμία Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει, να απειλεί με κυρώσεις και διακρίσεις, τους πολίτες της Πατρίδας μας…
    Το σώμα μας, μας ανήκει,,, Είναι η πιό θεμελιώδης ελευθερία που έχουμε. Όποιος εμπράκτως αμφισβητεί αυτό το δικαίωμά μας, αμφισβητεί την ελευθερία μας… και θέλει να μας σκλαβώσει. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.
    Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερος διάλογος και πειθώ. Δικτατορία σημαίνει προπαγάνδα, εκφοβισμός, άρνηση του δημόσιου ελεύθερου διαλόγου, και επιβολή δια της βίας.

    Aθανάσιος Ρακοβαλής
    πνευμ. τέκνο Αγίου Παϊσίου Αγιορείτη.

    • Δεν βλέπεις πως τρέμουν όλοι για την ζωούλα τους;
      Η οποία όσο πιο μίζερη είναι, τόσο πιο πολύ φοβούνται μην την χάσουν…

    • Δε σας εχει πει κανεις μαλλον οτι η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου.

      • Ποιος στο πε εσένα αυτό; Το Σύνταγμα έχει 120 άρθρα. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά! Μελετάμε Σύνταγμα και Νόμους 40 χρόνια τώρα και έρχεται ο καθένας και επαναλμάνει κάθε καραμέλα που ακούει στο ΣΚΑΪ και που νομίζει κιόλας στο τέλος ότι είναι δική του ιδιοφυής ιδέα, επιχείρημα που τάχα πλάστηκε στο μυαλό – αξιολύπητο! Τόσο inception πια…

  • Τί σημαίνει αναστολή εργασίας; ξέρει κανείς; Πληρώνονται οι εργαζόμενοι; Κινδυνεύουν με απόλυση όπως στη διαθεσιμότητα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.