Καλλιόπη Βέττα: «Οι δημόσιες υποδομές στην Δυτική Μακεδονία βρίσκονται σε πρωτόγνωρο τέλμα. Το ίδιο συμβαίνει με τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση για την απολιγνιτοποίηση – Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση τροποποίησης του Ε65»

13 Ιουλίου 2021
16:42

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύμβαση τροποποίησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).

 Η κ. Βέττα αρχικά αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση της κατάθεσης της σύμβασης η οποία είχε κατατεθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη, από τον Ιανουάριο του 2019.

Έπειτα, στηλίτευσε την αύξηση του κόστους κατά 38 εκ. ευρώ, ενώ, στην συνέχεια ανέφερε ότι, παρά την ολιγωρία και την επιβάρυνση του προϋπολογισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την σύμβαση, αφενός γιατί πρόκειται για υλοποίηση της δικής του μελέτης και, αφετέρου, γιατί θα συμβάλλει στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης των πολιτών της περιοχής από την πρωτεύουσα.

Στη συνέχεια, έκανε μια επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης  στην περιοχή, αναφορικά με την πορεία της απολιγνιτοποίησης και τα  δημόσια έργα.

Αναφέρθηκε στην ελλιπή χρηματοδότηση των σχεδίων για την απολιγνιτοποίηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην άναρχη χωροθέτηση των ΑΠΕ, την δυστοκία με την τηλεθέρμανση, καθώς και στην έλλειψη βασικών υποδομών και αναπτυξιακών έργων στην Δυτική Μακεδονία. Τέλος, αναφέρθηκε στην αδράνεια και την έλλειψη στήριξης στην Υγεία, την Παιδεία, όπως και στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής: «Καλώ την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών-ο οποίος δύο χρόνια μετά τις εκλογές εκκινώντας από εσφαλμένες παραδοχές συνεχίζει να ασκεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ – να αλλάξει πορεία και να δρομολογήσει αναπτυξιακά έργα στη Δυτική Μακεδονία.

Δεν είμαι αισιόδοξη, καθώς θεωρώ ότι το μέλλον της περιοχής με τη σημερινή κυβέρνηση, είναι προδιαγεγραμμένο.

Πολύ σύντομα, όμως, ο προοδευτικός κόσμος της χώρας θα αντιδράσει και, με την αλλαγή των συσχετισμών, τόσο η χώρα, όσο και η Δυτική Μακεδονία, θα αλλάξει σελίδα, κλείνοντας την παρένθεση της οπισθοδρόμησης και της στασιμότητας.»

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

10 σχόλια

  • Δεν τραγουδάτε καλύτερα την μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων.Έτσι για να μην ξεχαστεί η παλιά τέχνη .

    • Ο/Η Ποτέ Ξανά Νέα Μιζο-Κρατία καλή επάνοδο στο χρονοντουλαπο της ιστορίας σύντομα λέει:

      Ενω νομιζεις οτι θα επανεκλεγει ο Μητσοτακης σου ε? αχαχαχαχαχαχαχαχα αντε καλα κρασα! Κανε ονειρα!
      Ζηστε τον μυθο των στημενων δημοσκοπησεων με τις λιστες Πετσα και τα χαρτζηλικια των ημετερων,… που σας κανουν και πλανηταρχες… ο κροτος που θα ακουστει απο τον Εβρο μεχρι την Κρητη οταν πεσει ο συρφετος σας λειαν συντομως θα ειναι τοσο δυνατος που παιζει να κανει και σεισμο εκεινο το βραδυ της Κυριακης.

      • Μα τι λετε τωρα,ξεχνιουνται ευκολα αυτα που μας κανανε??Αφηστε κατα μερος τα κομματικα και κοιταξτε λιγο την ουσια.Στο ελληνικο λεξικο διπλα στη λεξη φοροαφαιμαξη πρεπει να μπει ο Συριζα,γιατι η ολη του πολιτικη ηταν μονο αυτο.Διελυσε τη μεσαια ταξη και το εκανε συνειδητα.Δικες τους δηλωσεις ηταν αυτες.

  • Για τον εμβολιασμο κα Βεττα τι εχετε να πειτε??Ο πρωθυπουργος με μεγαλη τολμη βγηκε και μιλησε.Χωρις να λαβει υποψη του το πολιτικο κοστος,χωρις να χαιδευει αυτια και να χαιδευει κεφαλια!!Ολοι οι υπολοιποι πετατε χαρταετο και σφυριζετε αδιαφορα.

  • Μπράβο στην κυρία Βέττα. Λέει αλήθειες. Όσοι την κατηγορούν απλά φοβούνται ότι μάλλον θα χάσουν την <> και προσπαθούν να την μειώσουν. Παντός με τα σημερινά δεδομένα αυτό είναι δύσκολο, όμως παρ’ όλα αυτά ο φόβος υπάρχει.

  • Το οτι ο Ε 65 επρεπε να κουμπωσει στη διασταυρωση Καστοριας κι οχι στο Κηπουρειο,ουτε λεξη.Ποια συμφεροντα δεν επετρεψαν να γινει αυτο;Γιατι οι τοπικοι αρχοντες δεν το διεκδικησαν;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.