Άμεσα να αποζημιωθούν οι φασολοπαραγωγοί της Περιφέρειας, που επλήγησαν στο στάδιο της ανθοφορίας του φυτού από τις υψηλές θερμοκρασίες, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

14 Ιουλίου 2021
18:28
Κανένα σχόλιο

 

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη,συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νικόλαος Δούκας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα ΤΟΕΒ και Περιφερειακός Σύμβουλος Θωμάς Μάνος.

Τα προβλήματα που προέκυψαν στις καλλιέργειες των φασολιών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών στην Περιφέρεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Δούκα είναι «να έχουμε το φαινόμενο της ακαρπίας των φυτών. Ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλής σχετικής υγρασίας αέρα προκαλεί πτώση των ανθών».

Τα προβλήματα εντοπίζονται περισσότερο στην Π.Ε. Φλώρινας , Π.Ε. Καστοριάς, περιοχές κατεξοχήν με μεγάλο αριθμό φασολοπαραγωγών και με εξαιρετική ποιότητα παραγωγής Φασολιών καθώς και στην Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Γρεβενών, όπου υπάρχουν συστηματικές καλλιέργειες φασολιών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, την άμεση αποζημίωση των παραγωγών ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ όπως σημείωσε ο κ. Νικόλαος Δούκας «δεν προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών» (το όριο είναι 40 βαθμούς κελσίου) τονίζοντας την ανάγκη να παρθεί απόφαση στο Υπουργείο ή στη Βουλή που θα επιτρέψει την κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.