Με επιτυχία διεξήχθη η 2η Θεματική Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Εορδαίας.

15 Ιουλίου 2021
12:20
Κανένα σχόλιο

 

Ο Δήμος Εορδαίας, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Πτολεμαΐδας, εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο την περιβαλλοντική, λειτουργική, αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για τον λόγο αυτόν την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 διεξήχθη διαδικτυακά με επιτυχία η 2η Θεματική Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Εορδαίας, στην οποία συμμετείχαν φορείς της πόλης που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα, με το σύστημα των αστικών μετακινήσεων.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην 2η Διαβούλευση ήταν : Η Κοινότητα Πτολεμαΐδας, το τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση ΡΑΔΙΟΤΑΧΙ Πτολεμαίος, τα αστικά ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας και η Δημοτική Αστυνομία.

Συντονιστής της διαβούλευσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ο οποίος είναι και επιφορτισμένος με τον συντονισμό της Ομάδας Διοίκησης Έργου του ΣΒΑΚ και η Αν. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Κατερίνα Ιτσκου.

Στο προηγούμενο στάδιο του ΣΒΑΚ Δήμου Εορδαίας, αναδείχθηκαν μέσω ερευνών, μετρήσεων και συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων που σχετίζονται με το σύστημα κινητικότητας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Εορδαίας σχετικά με τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.

Σ αυτό το στάδιο, σκοπός της 2ης Θεματικής Διαβούλευσης ήταν : α) Η σύνοψη των αποτελεσμάτων 1ης θεματικής διαβούλευσης και β) Η παρουσίαση σεναρίων κινητικότητας. Ουσιαστικά, πρέπει να αναζητηθεί ποιο από τα παρακάτω προκρίνεται :

  • Προτεραιότητα στον άνθρωπο και το ποδήλατο.
  • Προτεραιότητα στα ΜΜΜ.
  • Προτεραιότητα στο ΙΧ.

Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες καλούνται να αξιολογήσουν και να επιλέξουν ανάμεσα στα ως άνω σενάρια κινητικότητας που προτείνονται για τον Δήμο, αυτό που προκρίνεται το πιο βέλτιστο για την πόλη μας.

Τα σενάρια κινητικότητας αποτελούν επί της ουσίας, διαφορετικές ομάδες προτεραιοτήτων, οι οποίες δίνουν πλεονέκτημα σε συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς, νέες πολιτικές ή/και τεχνολογίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της πόλης. Εν τέλει, αυτά θα αποτελέσουν τον οδηγό στον οποίο, θα βασιστεί ο Δήμος Εορδαίας, για να σχεδιάσει τα μελλοντικά μέτρα αστικής κινητικότητας για την πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

«Ψηφίστε το σενάριο κινητικότητας που προτιμάτε!»

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν το σενάριο κινητικότητας που προτιμούν σχολιάζοντας την επιλογή τους.

Σύνδεσμος έρευνας: https://forms.gle/XEDKp3yvHExqCX1r8

(Εναλλακτικά, βρίσκουμε την έρευνα στο site του Δήμου στον σύνδεσμο : https://svakeordaia.com

Συμμετέχω στον σχεδιασμό : Σύνδεσμος έρευνας: https://forms.gle/XEDKp3yvHExqCX1r8

Περισσότερες πληροφορίες στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας :

  1. Φουρκιώτης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, συντονιστής ΣΒΑΚ και ομάδας έργου, τηλ.: 2463 0 53355, e-mail: [email protected]
  2. Ιτσκου Αικατερίνη/ Αν. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, τηλ.: 2463 3 50105, e-mail. : [email protected], [email protected]
  3. Κανλή Χριστίνα /στέλεχος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής , τηλ.: 2463 3 50142, e-mail. : [email protected], [email protected]

Πάρε μέρος κι εσύ στην έρευνα!

 

Ας σχεδιάσουμε μαζί, το μέλλον της αστικής κινητικότητας στην πόλη μας!

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.