Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Αδιαφορεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τους φασολοπαραγωγούς. Καμία απάντηση τα τελευταία δύο χρόνια στις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου”

15 Ιουλίου 2021
14:48
Κανένα σχόλιο

 

Σας ενημερώνουμε για τις κοινοβουλευτικές ενέργειες της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φασολοπαραγωγοί της ΠΕ Καστοριάς:

• Για τις αποζημιώσεις του καύσωνα του καλοκαιριού του 2019 και την ένταξη των καλλιεργειών στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, έχει κατατεθεί η από 13/5/2020 ερώτηση με αρ. πρωτ. 6541/13-5-2021, η οποία επισυνάπτεται. (Η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί από το Υπουργείο).

• Στην ομιλία της στη συζήτηση του σ/ν του ΥΠΑΑΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα στην Ολομέλεια της Βουλής στις 3-6-2020, η κυρία Τελιγιορίδου ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ένταξη των φασολοπαραγωγών Καστοριάς στον μηχανισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο. (Ο Υπουργός δεν απάντησε).

• Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου στις 28-7-2020, η κυρία Τελιγιορίδου έθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το ζήτημα της ένταξης στα ΠΣΕΑ των φασολιών, των φακών και των ρεβιθιών Καστοριάς. Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο. (Ο Υπουργός δεν απάντησε).

• Για τον καύσωνα του Ιουνίου του 2021 και για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, κατέθεσε στις 9/7/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό, με αρ. πρωτ. 7889/9-7-2021, η οποία και επισυνάπτεται.

• Επιπλέον η κυρία Τελιγιορίδου έχει θέσει και προφορικά σε αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα των αποζημιώσεων των φασολιών από καταστροφές λόγω κλιματικών συνθηκών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.