Λ. Ιωαννίδης: “Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μέχρι το 2030”

15 Ιουλίου 2021
17:46
Με το άρθρο 131 του σχεδίου νόμου για τη διαχείριση απορριμμάτων του ΥΠΕΝ, το Εθνικο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης το οποίο τροφοδοτείται από τα έσοδα δημοπρασιών δικαιωμάτων εκπομπών CO2 για την χρηματοδότηση των λιγνιτικών περιοχών παρατείνεται μέχρι το 2030.
Βέβαια και εδώ το ποσοστό κάθε ετος θα προσδιορίζεται με Κ.Υ.Α. (ευελπιστούμε σε άμεση αποκατάσταση του ποσοστού στο 6% για το 2021).
Να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης θεσμοθετήθηκε το 2018 μετά από αίτημα των Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και με στήριξη της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
«(δ) Ποσοστό των εσόδων, το οποίο καθορίζεται με την ανωτέρω απόφαση, διατίθεται σε φορέα ή φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με στόχο την ενίσχυση και τη σταδιακή διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Με την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται το ποσοστό των εσόδων, ο φορέας και η διαδικασία χορήγησης των πόρων. Ποσό που δεν χρησιμοποιείται εντός του έτους μεταφέρεται για χρήση στα επόμενα έτη έως εξαντλήσεως του»

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.