Νέα καταγγελία, αναγνώστη του kozan.gr, από το Καταφύγι, με αποδέκτη τον Δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου: “Εγκατάλειψη του χωριού μας – Εδώ και 2 χρόνια από το νεοσύστατο δήμο Βελβεντού δεν έχει γίνει τίποτα” (Φωτογραφίες)

16 Ιουλίου 2021
00:21

Με αφορμή το άρθρο αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στη σελίδα σας, για την αδικαιολόγητη στάση του δημάρχου Βελβεντού σε ό,τι αφορά το μνημείο που υπάρχει στην κοινότητα Καταφυγίου (ομολογώ πως δεν ήξερα πως εκεί θάφτηκαν τα ονόματα συμπατριωτών μου), παίρνω το θάρρος να καταγγείλω κι εγώ με τη σειρά μου την εγκατάλειψη του χωριού μας γιατί εδώ και 2 χρόνια από το νεοσύστατο δήμο Βελβεντού δεν έχει γίνει τίποτα.

Όπως βλέπετε παρακάτω στις φωτογραφίες που παραθέτω ο δρόμος στην κύρια είσοδο του χωριού είναι σχεδόν κατεστραμμένος. Έχουνε φανεί τα σίδερα με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να τρυπάνε τα λάστιχα των οχημάτων τους. Δεν είναι όμως μόνο οι φθορές στα οχήματα, ακόμα και ένας απλός περίπατος μέσα στο χωριό γίνεται με δυσκολία καθώς όχι μόνο οι δρόμοι αλλά και το πλακόστρωτο του χωριού έχει υποστεί φθορές. Στο πλακόστρωτο γίνανε κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά νομίζω προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς και στα σκαλιά που οδηγούν στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχουν φθορές με κίνδυνο κυρίως οι ηλικιωμένοι να τραυματιστούν. Να δεχτώ ότι τα προηγούμενα χρόνια παρά τις ενέργειες του προηγούμενου προέδρου ο τότε δήμος Σερβίων – Βελβεντού μας είχε εγκαταλείψει. Το 2019 όμως με τη σύσταση του νέου Δήμου Βελβεντού οι ελπίδες για έργα στο χωριό μας αναπτερώθηκαν. Δυστυχώς όμως παρά τις εξαγγελίες του υποψήφιου τότε Δημάρχου κ. Στεργίου, για έργα και ανάπτυξη δεν έγινε τίποτα. Δύο χρόνια από την εκλογή του και στο Βελβεντό έχουνε γίνει πάρα πολλά έργα. Το Καταφύγι όμως παραμένει στην τύχη του.

Κι εδώ τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα: «Γιατί η δικαιολογία (που έχει γίνει γνωστή τουλάχιστον) για να μην γίνουν έργα στο χωριό ότι δηλαδή ο δρόμος στην τοποθεσία μπιτζινίσιος είναι επικίνδυνος και δεν μπορούν να περάσουν μηχανήματα του δήμου, δεν ισχύει και στην περίπτωση της συντήρησης του μνημείου αφού τα μηχανήματα περνάνε κανονικά; Ως πότε το Καταφύγι θα βρίσκεται στην αφάνεια; Τί είναι αυτό πια που ενοχλεί ώστε ένα χωριό με τόση ιστορία να βρίσκεται στην αφάνεια και εγκαταλελειμμένο από το δήμο;»

 

9 σχόλια

  • Ντροπή σας αρμόδιοι, ντροπή σας , το Καταφύγι είναι μαρτυρικό χωριό έχει δώσει πολύ αίμα για την πατρίδα και τι κάνετε κύριε υπεύθυνε; κρύβετε την Ιστορία μας για πόσο ακόμη όμως, σας καταλάβαμε και όσοι δεν ήξεραν τώρα μαθαίνουν. Θέλουμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας ,με ποια εξουσία μιας το στερείτε;; Που είσαι Ζορμπά νά δεις τι κάνουν στη γενέτειρα σου. Κάνετε κάποια συντήρηση στα καταγγελομενα μην παραμελείται το χωριό μας, άλλωστε ο ορεινός όγκος του χωριού σας έδωσε την σύσταση του Δήμου, εσείς έτσι το πληρώνετε με αδιαφορία.

  • Αυτά βγαίνουν επειδή ο Δήμος κάνει την δουλειά του και δεν αφήνει τον ιδιώτη να καταπατήσει την έκταση που είναι μέσα το μνημείο.

    • Όπως φαίνεται ο δήμος δεν κάνει τη δουλειά του γιατί το χωριό βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Εκτός αν η δουλειά του Δήμου όπως φαίνεται και σε προηγούμενο άρθρο είναι να θάβει ονόματα πεσοντων. Πάλι ο ιδιώτης σας φταίει; το τι συμβαίνει με το ιδιοκτησιακό δεν με αφορά και δεν είμαι αρμόδιος να το λύσω. παρουσιάζονται προβλήματα του χωριού σας και ρίχνετε στον ιδιώτη την αποκάλυψη; Αντί να εστιασετε στα προφανή προβλήματα του χωριού εσείς αντιδράτε επειδή αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια; τελικά θέλετε να γίνουν έργα ή όχι; αν όχι τότε να μην κατηγορούμε το Δήμαρχο αλλά τους δημότες Καταφύγιου.

  • Ορεινός Δήμος που αγνοεί τον ορεινό όγκο…. Μη τυχόν κ πιάσει καμία φωτιά…… Ντροπή στο Δήμο Βελβεντόυ για την στάση του απέναντι στο Καταφύγι…..

  • Ο Δήμος ασχολείται δυο χρόνια με το μνημείο και τον Κατσούλη. Έτσι τα κατάφεραν ο Πρόεδρος του χωριού και ο ιδιωτης Κατσούλης.
    Τα παράπαονα στον Πρόεδρο του χωριού.

    • Δεν τον ξέρω τον κύριο και ούτε με νοιάζει. Απλά με αυτό που λες στην ουσία επιβεβαιωνεις ότι το χωριό βρίσκεται σε εγκατάλειψη λόγω των προσωπικών του δημάρχου; ρε που ακούστηκε αυτό; παραταω ένα χωριό γιατί δεν μου κάνει ένας άνθρωπος;

  • Ο Δήμαρχος κατάφερε με την αδιαλλαξία του να κάνει ένα θέμα απλό (το μνημείο) σημείο διενέξεων κ αντιπαραθεσεων…. Αυτό θα το λύσει η πολιτεία… Ο ίδιος δεν ασχολείται καθόλου με το Καταφύγι … Όμως του ήταν απαραίτητο για να γίνει Δήμος κ μάλιστα ΟΡΕΙΝΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

  • ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Β ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ.

    • Δεν ξέρετε τι λέτε. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο Δήμος να κάνει μια αναλυτική παρουσίαση των έργων που έγιναν στους οικισμούς από τότε που συνενώθηκαν στον Δήμο Βελβεντού. Από το 1986 ως σήμερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.