Λ. Ιωαννίδης: “Όταν η κωλοτούμπα, του Λ. Μαλουτα, παρουσιάζεται ως κίνηση προσαρμοστικότητας”

22 Ιουλίου 2021
20:08

Στην απάντηση του Δήμου Κοζάνης σε δελτίο τύπου της Δημοτικής Κίνησης, επαναλαμβάνονται τα ίδια σαθρά και χιλιοειπωμένα επιχειρήματα τα οποία δεν έχω και καμιά πρόθεση να σχολιάσω, θα σταθώ όμως ιδιαίτερα στην απάντηση για τη στάση του κ. Μαλούτα αναφορικά με την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ του στήριξη στο έργο της Πτολεμαΐδας 5, το οποίο τώρα αποκηρύσσει ρίχνοντας της ευθύνη και το ανάθεμα στο κράτος!
Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο για την ευκαιριακή και ανεύθυνη συμπεριφορά του νυν Δημάρχου και της παράταξης του όλα τα προηγούμενα χρόνια, όμως αρκεί, πέρα από την ανάρτηση της φωτογραφίας του ιδίου μια μέρα πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2019 στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας 5, να υπενθυμίσω τις δηλώσεις του κ. Μαλούτα το 2019 λιγες μερες πριν τις εκλογες όπου επανέλαβε λίγες σχετικό του σχόλιο το 2015, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην περιοχή ως υπουργού τότε Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
«Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας υπενθύμισε ότι ο ίδιος, τον Μάρτιο του 2015 κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού κ. Λαφαζάνη, είχε πει։ «Ο Υπουργός έκανε σαφείς τοποθετήσεις για τα ενεργειακά ζητήματα που τα προηγούμενα χρόνια απασχόλησαν έντονα την περιοχή μας και κινητοποίησαν φορείς και πολίτες και ιδιαίτερα για τη μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τις μετεγκαταστάσεις». Επιπρόσθετα είχε κάνει λόγο για ένα«απόηχο αισιοδοξίας, γιατί οι δηλώσεις ικανοποίησαν σημαντικά αιτήματα της περιοχής».
«Δυστυχώς», συνέχισε ο Λ. Μαλούτας, «μοναδική “παραφωνία” σ΄ αυτό το ενωτικό κλίμα αποτελεί ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος του μεγαλύτερου ενεργειακού Δήμου της χώρας, καθώς ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος φορέα που διαφοροποιήθηκε!!! Εκφράζοντας την θέση του, η οποία ήταν και προεκλογική, διατύπωσε αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της 5ης μονάδας, και επίσης την άποψη ότι δεν είναι εθνικά επωφελής».
Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματα τους!
Και επειδή η κωλοτούμπα του κ. Μαλούτα παρουσιάζεται στο κείμενο ως ικανότητα προσαρμοστικότητας, ο ρόλος μια σοβαρής διοίκησης δεν είναι να προσαρμόζεται εκ των υστέρων και με καθυστέρηση μιας τουλάχιστον δεκαετίας, αλλά να διαβάζει σωστά το μέλλον και ακολουθεί έγκαιρα τις εξελίξεις!
Τέλος, αυτό για το οποίο κατηγορείται η διοίκηση του Δήμου δεν είναι αν υλοποίησε ή όχι συμβάσεις που υπογράφηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως πονηρά αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης, αλλά κάτι σημαντικότερο,
ότι μέσα σε μόλις 2 χρόνια αθέτησε το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών της δεσμεύσεων, και αποκαλύφθηκε το διοικητικό και πολιτικό κενό αυτής της δημοτικής περιόδου!
Και βέβαια κουβέντα για την εμπλοκή των επικεφαλής της τριανδρίας του Δήμου σε αντιδεοντολογικές επιχειρηματικές δραστηριότητες!

3 σχόλια

  • Για άλλη μία φορά δικαιώνεται ο Λευτέρης και η κίνηση. Ειπώθηκαν πολλά τότε και ευτυχώς είναι καταγεγραμμένα να τα θυμόμαστε….. Δυστυχώς ο δήμαρχος και οι εταίροι της τριανδρίας είναι άστα να πάνε (φωτοβολταϊκά)…… Είπαμε, άλλη μία δικαίωση Λευτέρη.

  • Ούτε τα παιδιά της αλλαγής δεν μπαίνουν να τους υπερασπιστούν πλέον. Χαθκεν η μπαλα.

  • Για ποια δικαίωση, αναφέρετε, όταν πέντε χρόνια, δεν ετοίμασαν ούτε μία μελέτη και ενώ μιλούσαν για απολιγνιτοποίηση περιορίστηκαν μόνο στα λόγια…Τουλάχιστον ο Μαλούτας τρέχει συνεχώς προκειμένου να ετοιμάσει την περιοχή για να μην ερημώσει, εξαιτίας του τέλους της ΔΕΗ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.