Έργο του μήνα ανακηρύχθηκε από το World Hydrogen Leaders το “White Dragon”

23 Ιουλίου 2021
07:41

 

Το «World Hydrogen Leaders» ανακήρυξε το «White Dragon» project του μήνα για τον Ιούλιο, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου που συντονίζει η ΔΕΠΑ Εμπορίας για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Το έργο «White Dragon», που έχει συμπεριληφθεί στα σημαντικά έργα ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος (IPCEI), μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα συνδυάζει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, αλλά και τη χρήση της θερμότητας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δικτύων τηλεθέρμανσης της δυτικής Μακεδονίας.

Ο πυρήνας του έργου βασίζεται στη σταδιακή αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας και τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας με τελικό στόχο την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας.

Τον περασμένo Μάιο υπεβλήθη προς την κυβέρνηση και την Ε.Ε. η επενδυτική πρόταση συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη του ολοκληρωμένου αυτού έργου πράσινου υδρογόνου στην Ελληνική επικράτεια και πρόσφατα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έλαβε τη σχετική ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση ότι το «White Dragon» θα συμπεριληφθεί στο πρώτο κύμα IPCEI έργων που αφορούν τις τεχνολογίες υδρογόνου.

Energypress.gr

7 σχόλια

  • Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον Περιφερειάρχη που πίστεψα ότι το συγκεκριμένο έργο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας του.
    Δηλώνω ότι σήμερα είμαστε περήφανοι για τον Περιφερειάρχη για τον αγώνα του να αλλάξει την τύχη της Δυτ. Μακεδονίας.

  • Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Κασαπίδη. Το υποστήριξε από την αρχή ενώ οι περισσότεροι αντιδρούσαν. Άξιος!!!

  • Παραμύθι χωρίς δράκο, σανό για αδαείς αφελείς!

    Ποια είναι η πραγματικότητα; “Unfortunately, as clearly acknowledged in the European Commission’s 2020 Hydrogen Strategy, renewable hydrogen production is economically uncompetitive today – even with record carbon certificate prices – and is expected to remain uncompetitive until the 2030s.”

    Μετάφραση: “Δυστυχώς, όπως αναγνωρίζεται στη “Στρατηγική για το Υδρογόνο 2020″ της Κομισιόν, το ανανεώσιμο υδρογόνο είναι σήμερα οικονομικά μη ανταγωνιστικό – ακόμα και με τις πολύ υψηλές τιμές CO2 – και θα παραμείνει μέχρι την επόμενη δεκαετία.”

    Πηγή η ολοκαίνουρια έκθεση των Γερμανών, πριν 15 μέρες: https://static.agora-energiewende.de/fileadmin/Projekte/2020/2020_11_EU_H2-Instruments/A-EW_223_H2-Instruments_WEB.pdf

    Για να γίνει “ανταγωνιστικό”, πρέπει να φορολογηθεί αγρίως το υδρογόνο από φυσικό αέριο, που είναι πάμφθηνο σε σχέση με το ανανεώσιμο υδρογόνο. Ό,τι έκαναν με το κάρβουνο, για να πουλήσουν ανεμογ@@@τριες και φωτοβολταϊκά. Ετοιμαστείτε να πληρώσετε κι άλλα κερατιάτικα, γιατί οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν εργοστάσια ηλεκτρόλυσης.

  • Εγώ δεν έχω κανένα θέμα με το πρότζεκτ, ίσα ίσα που είναι και καινοτόμο και στοχεύει στο μέλλον…
    Αυτές όμως τις περίπου 35.000-40.000 θέσεις που λένε πως θα δημιουργήσει είμαι πολύ περίεργος να τις δω!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.