Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Ολοκληρωτική καταστροφή 1 στους 3 μαθητές εκτός Πανεπιστημίου

23 Ιουλίου 2021
12:18

Όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις αποδείχτηκαν ένα μεγάλο ταξικό σφαγείο. 25.000 μαθητές είναι σίγουρα εκτός ΑΕΙ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Οι μαθητές ξεκίνησαν από προχθές να κάνουν μηχανογραφικό και η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Βλέπουν τους κόπους, τα έξοδα, το χρόνο που αφιέρωσαν να πηγαίνουν στράφι, αφού το σύστημα κλείνει τη στρόφιγγα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση δε λογαριάζει ούτε πανδημίες, ούτε τηλεκπαίδευση. Προχωράει το πετσόκομμα κανονικά. 15.000 θέσεις θα μείνουν κενές, με το Υπουργείο Παιδείας να ετοιμάζει κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων. Πρόκειται κυρίως για τμήματα της επαρχίας, με το ντόπιο πληθυσμό να πλήττεται διπλά. Αφενός αυτά τα τμήματα αποτελούσαν μια καλή επιλογή για τους νέους της περιοχής που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους. Αφετέρου, εξανεμίζεται η ζωή που έδιναν οι φοιτητές στις συγκεκριμένες πόλεις.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής πρέπει να καταργηθεί

Αυτός είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους: μαθητές, γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, το λαό συνολικά. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία

Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

23 σχόλια

  • Ολοκληρωτική καταστροφή συντροφια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπαίνεις με ΜΟ βαθμολογίας πέντε και έξι σε σχολές αμφιβόλου ποιότητας και αξίας σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της χώρας μας ,να μην μπορείς να τις τελειώσεις εύκολα, να σπαταλας αρκετά χρήματα της οικογένειας σου και στο τέλος καταφέρεις να τελειώσεις να μην μπορείς να εργαστείς στο αντικείμενο που σπουδασες γιατί η σχολή που τελειωσες δεν χαίρει καμιας εκτίμησης στην αγορά εργασίας. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι λογικές επικρατούσαν στην πρώην Σοβιετική ένωση. Οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι άλλος μπορεί να γίνει επιστήμονας, άλλος τεχνίτης, άλλος έμπορος, άλλος εργάτης. Ούτε αποτελεί διαβατήριο επιτυχίας στην ζωή ενός νέου η εισαγωγή σε ένα τμήμα πανεπιστημίου.

    • Πριν απαντήσεις μάθε τι είναι ελάχιστη βάση εισαγωγής και μετά πες την άποψη σου. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να υποστηρίξεις την κυβέρνηση και όχι το δίκιο των μαθητών!!!
      Κανένας δεν μίλησε για το 2, 3 και 5 να μπαίνεις στα πανεπιστήμια.
      Δεν γνωρίζεις ότι άριστοι μαθητές μείνανε έξω από τις σχολές που επιθυμούσαν!
      Δεν είμαι με κανένα κόμμα είμαι με το λαό.
      Είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που τα πανεπιστήμια έχουν ενάμιση χρόνο να ανοίξουν!!!
      Σκέψου κάτι πέρα από τη ΝΔ!!!!!

      • Εσείς θέλετε σαν τον μεγάλο αρχηγό σας που δεν ξέρει ότι Λέσβος κ Μητυληνη είναι το ίδιο τυχαία δεν γράφτηκε πρώτα σε βαλκανικό ΑΕΙ κ μετά με την αξία του έκανε μεταγραφή!!!! Χαααααααα

      • Αιντε άιντε. Η κλασική τρικυμία εν κρανιο. Τι σχέση έχει ρε φίλε το κλείσιμο των σχολων λόγω covid με το γεγονός ότι για να μπεις πλέον σε μια σχολή πρέπει να γράψεις τον ψοβερο βαθμο οχτώ!!!

    • Τους αρέσει γιατί εκεί στους αιώνιους φοιτητές, βρίσκουν τη μαγιά για τους αγώνες τους, όπως αυτοί τους ονομάζουν. Ότι το επίπεδο των σχολων έπιασε πάτο δεν το λένε. Ότι απαξιωθηκαν αρκετές σχολές δεν το λένε.

  • Αν και το ποσοστό είναι περίπου 10 %και όχι 33%, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι φυσιολογικό να μην συνεχίζουν όλοι από την δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , περίπου το ίδιο γινόταν και επι συριζα , αυξήθηκε λίγο το ποσοστό αυτών που δεν θα συνεχίσουν στην τριτοβάθμια . Λιγότερη προπαγάνδα σύντροφοι

  • Καιρός να κλείνουν κάτι πανεπιστημιάκια σαν το δυτικής Μακεδονίας που έγιναν για να βολευτούν κάποιοι σε καθηγητικές θέσεις.

  • Πελατεία για Κολλέγια και Πανεπιστήμια της πλάκας του εξωτερικού… άντε να δούμε πόσοι από αυτούς θα γίνουν γιατροί στη Βουλγαρία, γιατί για αλλού δεν είναι…

    • Γιατί ρε μεγαλε έγινε μείωση των εισακτέων στις ιατρικές? Πάρτε το χαμπάρι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ η αλλάζετε ή βουλιαζετε ακόμα περισσότερο από εκεί που είδη ειστε

  • Τι περιμενεις απο ενα κομμα σαν τον συριζα που οταν κυβερνουσε μεσα σε μια βραδια κατεβασε την ταμπελα που ελεγε ΤΕΙ και ανεβασε την ταμπελα που ελεγε ΑΕΙ!!!! Ετσι μπας και παρουμε καμια ψηφο παραπανω!!!! Αναβαθμιση της παιδειας για αυτους σημαινει να γραφει ο μαθητης στην κολα του το ονομα του και να εισαγεται στην ιατρικη στο πολυτεχνειο στην νομικη κτλ κτλ!! Ευτυχως δεν προκειτε να ξανακυβερνησουν,ενα πυροτεχνημα ηταν και παει!!!

    • Το αν θα κυβερνήσουν ξανά ή όχι δεν θα το αποφασίσεις εσύ. Ξέρεις υπάρχει και μια διαδικασία που λέγεται εκλογές.

  • Μαζευτηκαν παλι ολοι οι χειροκροτητες του μπαταχτση της Παρνηθας να υπερασπιστουν την ανεκδιήγητη υπουργινα του (ο θεος να την κανει δηλαδη) που εδω και 2 χρονια εχει καταφερει να καταστρεψει ολη την παιδεια. Δεν ειμαστε ολοι λεφταδες και βολεμενοι νουδουληδες της Παρνηθας να πληρωνουμε ιδιωτικα κολλεγια υπαρχουν και τα δημοσια σχολεια που εχετε απαξιωσει οχι μονο σημερα αλλα και απο πιο παλια.
    Εχετε καταστρεψει και την παιδεια μαζι με ολα τα υπολοιπα και εχετε κολλησει στο αθλιο επειχηρημα οτι δηθεν με τον Συριζα γραφανε 3 και 4 και περνουσαν , λες και τωρα δεν συμβαινουν αυτα η ακομα χειροτερα

    • Ρε Γιώργο ηρεμίσε . Τι σου συμβαίνει φίλε μου ,? κόπηκαν τα επιδόματα που έπαιρνες για να αράζεις και να αμπελοφιλοσοφείς με τα αλλά συντρόφια . Ώρα για δουλειά Γιώργη .
      Με στεναχωρείς όμως που δεν γράφεις με το όνομα Γιώργος , τι φοβάσαι την μισή Ελλάδα Γιώργος την λένε .

      • Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω μικρέ μου φίλε αλλά εσείς για ένα κορονοιοεπιδομα βλέπετε τον Κούλη ως Μωυσή για αυτό και ονειρεύεστε ξανά κλεισίματα. 9 μήνες τώρα δεν πήρα ούτε ένα γιατί πολύ απλά δούλευα κανονικά όταν εσείς πηγαίνατε στο ΑΤΜ να πάρετε τα 530 και μια βόλτα στο σουπερμάρκετ ?

        Συνεπώς το ώρα για δουλειά εμείς σας το λέμε. Καλά βολευτηκατε με την 8μηνη καραντίνα και τις τηλεργασιες τώρα πρέπει να δουλέψετε σκληρά δεν νομίζεις; Ο Άδωνις σας τα πε άλλωστε πεντακάθαρα λεφτά άλλα δεν υπάρχουν στην επόμενη καραντίνα δεν θα έχει επιδόματα ειδικά σε όσους δεν εμβολιαστηκαν. Αλλά ακόμα και όσοι το έκαναν δεν θα πάρουν φράγκο. Βρες δουλειά γιατί ο πρωθυπουργός σου έλεγε ότι τα επιδόματα κάνουν τους Έλληνες τεμπέληδες και καταλήξατε να ζείτε με αυτά ?????

  • Οι κλασικές μπούρδες χωρίς επιχειρήματα που μας τσαμπουνας εδώ και δύο χρόνια σχεδόν…Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν….Η Πάρνηθα δεν ξεκολλάει από το κεφάλι σου με τίποτα…Στο τέλος θα τη ματιαξεις και θα πάρει φωτιά….Πες για κάνα άλλο βουνο

    • Άμα θες λέω και για την Ικαρία και για το Costa Navarino και για άλλα πολλά μέρη έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός σου μόνο ταξίδια και διακοπές κάνει 2 χρόνια τώρα και σας τάιζει σανό οπότε μην σκας…. έχουμε κι άλλα μέρη να πούμε αν το θες τόσο πολύ ???

  • Παραβλέποντας τις ανοησίες των πορωμένων ένθεν κακείθεν που διαβάζω παραπάνω, θαρρώ πως χρειάζεται να εισπράξετε και μια διαδικτυακή ΑΡΙΣΤΕΡΗ μούτζα για τα λεγόμενά σας!!! Μπράβο παιδιά. Ρίξτε κι άλλο νερό στο μύλο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.