kozan.gr: Θετικός, με μια μικρή υποσημείωση, ο Δήμαρχος Κοζάνης σε αίτημα προέδρων Κοινοτήτων να αποδίδεται αποκλειστικά στην κάθε Κοινότητα, εντός των ορίων των οποίων αναπτύσσονται ΑΠΕ, το 3% των ανταποδοτικών που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες

28 Ιουλίου 2021
12:03

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ο Πρόεδρος της Λυγερής, κ. Παύλος Παναγιώτου,  εκπροσωπώντας τις κοινότητες Σιδερών, Βατερού, Καλαμιάς, Νέας Νικόπολης & Ανθότοπου συναντήθηκε, σήμερα (28/7), το πρωί, με το Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα, μεταφέροντας αίτημά τους, που προέκυψε μετά από συνάντησή τους, ώστε το 3% των ανταποδοτικών που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες στην κάθε Κοινότητα, εντός των ορίων των οποίων αναπτύσσουν ΑΠΕ, να αποδίδεται στο σύνολό του στην κάθε Κοινότητα κι όχι στο Δήμο Κοζάνης, ο οποίος ενδεχομένως να το διοχέτευε/ει με κριτήρια που σχετίζονται με το πού και σε ποιες Κοινότητες, γενικά, υπάρχουν ανάγκες. Μάλιστα για να μην είναι μια προφορική δέσμευση, οι προαναφερόμενοι Πρόεδροι ζητούν να υπάρξει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, αίτημα που ο Δήμαρχος φέρεται να έκανε δεκτό λέγοντας ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έρθει το θέμα προς ψήφιση. Ο Δήμαρχος ωστόσο φέρεται να υπογράμμισε ότι θα αποδίδεται στην κάθε Κοινότητα κάτι λιγότερο από το 3% ώστε κάποιο, έστω και μικρό, ποσοστό των χρημάτων, που θα προκύπτουν από τα ανταποδοτικά, να αποδίδονται και για τις ανάγκες Κοινοτήτων, στα γεωγραφικά όρια των οποίων, δεν θα αναπτυχθούν, από εταιρίες, αντίστοιχες ΑΠΕ.

kozan.gr

5 σχόλια

  • Να δοθούν? για ποιο λόγο?
    δεν ξέρω για άλλες κοινότητες, ελάτε στον τετράλοφο να δείτε.
    το μαύρο χάλι…….
    απο το κακό στο χειρότερο.
    γιατί δεν κάνει ένα ταξιδάκι στις κοινότητες ο δήμαρχος να δει απο κοντα? να έχει άποψη?
    δεν συμφέρει όμως.
    απο την άλλη ένας πρόεδρος απο μόνος του τι να κάνει?
    (αν δεν βαριέται βέβαια).

  • Πρόταση προς kozan.gr …ένα ρεπορτάζ για τα πόσα χρήματα δόθηκαν από τον τοπικό πορο…που δαπανήθηκαν…και εάν έγινε έστω και ένα έργο ανταποδοτικές αξίας και φιλοσοφίας για τα οποία δόθηκαν…!!!!
    Απογοήτευση …αισχος…και ντροπή…θα είναι το συμπέρασμα…
    Μακάρι να μη γίνει το ίδιο και τώρα….θα γίνουμε που θα γίνουμε καθρεφτακηδες …τουλάχιστον όσοι δεν μεταναστεύσουν…να ζήσουν…λίγο καλύτερα…λέμε τώρα ουτοπίες…!!!

    Και αφού δείτε πού πήγαν τα δις του τοπικού πόρου…κάνετε ένα ρεπορτάζ που πήγαν τα δις του σεισμού…και των χιλιάδων δωρεών..από Αμερική κλπ…ενδιαφέρον θα έχει…να δούμε πόσα δις έπεσαν στο Νομό…και πώς κατάντησε…!!! Είναι μια δημοσιογραφική πρόκληση…

  • Δηλαδη στα ΛΙΒΕΡΑ που ζουν επτά κάτοικοι θα πηγαίνει το 3% του έργου του ΕΛΠΕ των 200 Mw; Πλάκα κάνετε; Τι Έργα υποδομης να γίνουν εκει; Για ποιους; Και αν είναι έτσι τα τέλη που μάζευε ο Δήμος Κοζάνης από το κατοίκους της πόλης, δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν σε ανάγκες των Κοινοτήτων. Τώρα δηλαδή που γίνονται ΑΠΕ στα όρια της κοινότητας τα θέλουν όλα δικά τους; Όλα στο Δήμο και αυτός θα αποφασίζει για τις ανάγκες της κάθε κοινοτητας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.