ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ έχουν οι προνομιακοι συνομιλητές και κομματικά φερεφωνα του κυρίου Χατζηδάκη και της κυβέρνησης (Γράφει ο Γιάννης Καραβασίλης)

28 Ιουλίου 2021
17:25
Είναι τα ίδια πρόσωπα οι χθεσινοί προνομιακοί συνομιλητές και προστάτες του Χατζηδάκη, που έγιναν ο δούρειος ίππος της περιοχής, για να περάσει η πολιτική, τέλος ο λιγνίτης να κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες, ακόμα και η μονάδα 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή. Σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, για τον Λιγνίτη και τις λιγνιτικες μονάδες που είναι σε λειτουργία για να κρατήσουν την ασφαλή τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια την χώρα. Σιγά δεν το ξέρατε τώρα το μάθατε.
Αυτά κύριοι θα έπρεπε να τα πείτε, στην ώρα τους, στον Χατζηδάκη κατά την επίσκεψη του στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Hotel Παντελίδη, όταν με τις δηλώσεις του για πλήρη εφαρμογή της απόφασης, Μητσοτάκη για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, έβαζε την ταφόπλακα στην περιοχή, στην ανάπτυξη, την εργασία και την οικονομία.
Εσείς αντί να χαριεντίζεστε, με τον υπουργό, θα έπρεπε να είσαστε ένα με την κοινωνία που ήταν σε διαμαρτυρία έξω από το Ξενοδοχείο και δεχόταν την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα.
Αλλά είστε άξιοι συγχαρτηριων γιατί ως καλά παιδιά πραξατε το χρέος σας, αποδεχθηκατε αδιαμαρτυρητα την Βίαιη απολιγνιτοποιηση με το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων,γίνατε ένα με την κυβέρνηση
 Με την στάση σας φέρατε την συνέχιση, τον αποπροσανατολισμο, την διάσταση απόψεων ποιος τελικά έχει το δίκιο, την αμφισβήτηση ακόμα και για την στάση των φορέων και των Δήμων και των Παρατάξεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που όλοι μαζί ειμασταν, είμαστε ενάντια στην Βίαιη απολιγνιτοποιηση. Τορπιλιζοντας την ενότητα που πρέπει να έχουμε ως περιοχή όλοι μαζί στην καταστροφή που έρχεται.
Κλείνουν οι λιγνιτικές μονάδες, σταματάνε φορτηγά εταιρείες χιλιάδες άνεργοι, μειώνονται και σταδιακά καταργούνται 8μηνα και 2μηνα,
25.000 θέσεις εργασίας χάνονται από την περιοχή μας,
2,5 δις ετήσιο ΑΕΠ δεν θα υπάρχει και όλα αυτά συμβαίνουν στην περιοχή μας και την Αρκαδία στην Ελλάδα, όταν άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες, Γερμανία, βάζουν τέλος στο Λιγνίτη το 2040.
Όλα αυτά για ένα πολιτικό καπρίτσιο, να πουλήσουν οι Γερμανικές εταιρείες τον εξοπλισμό τους σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην περιοχή μας, καταστρεφοντας τον πρωτογενή τομέα της παραγωγικής οικονομίας, την φύση.
Αλήθεια τι άλλαξε από τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου από βήματος του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός της χώρας με τις δηλώσεις του για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων….
Σήμερα τα ανοιχτά Ορυχεία όπως του Αμύνταιου είναι εστία μόλυνσης. Έχει υποχρέωση η ΔΕΗ και η πολιτεία σύμφωνα με την ΜΠΕ να μεριμνήσει για την απόκτηση όπως παρέλαβε τις εκτάσεις ΓΗΣ!!!
Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας με εθνικές προεκτάσεις.
Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι εξαρτημένη από ξένες πηγές και κράτη, φυσικό αέριο, αλλά ούτε από τον Ήλιο και τον αέρα.
Ότι αφορά εμένα προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην ΠΕΔ, αλλά και στην κοινωνία για να καταλάβουν ότι η κοινωνία δεν κοιμάται δεν αποδέχεται την Βίαιη απολιγνιτοποιηση…
Το ξέραμε το ξέρουμε, ότι με την σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί να υπάρξει παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από Λιγνίτες χωρίς ρύπους, όπως άλλωστε συμβαίνει με την σύγχρονη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, αλλά και την τοποθέτηση φίλτρων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου 5.
Η ανάπτυξη της περιοχής και η ασφαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, με ευστάθεια του δικτύου, επιτυγχάνεται μόνο με την πλήρη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη.
Καθημερινά δικαιώνουν τα γεγονότα και οι εξελίξεις τις θέσεις μας. Παράταση χρόνου απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων έως το 2050 όρος ΕΕ, αξιοποίηση των λιγνιτικών ορυχείων και για άλλες μορφές Ανάπτυξης πέρα του 2050. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το κείμενο…

30 σχόλια

  • Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ποίος ακούει οι βουλευτές-πιστοι νενεκοι του Μητσοτάκη, οι αυτοδιοικητικοι που το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν συναντήσεις που τις έχουν γραμμένες στην Αθήνα ή ο ίδιος ο Μητσοτάκης που απλά νοιάζεται μόνο για τα κέρδη των Γερμανών;.

    • Γιατί έχει δίκιο ; Δεν ξέρει ότι το κόστος παραγωγής των λιγνιτικων είναι ακριβότερο από τις τιμές χονδρικές , και μόνο λίγες μέρες το χρόνο μπορούν να πουλήσουν το προϊόν τους ; Τι εξοπλισμό φωτοβολταϊκών πουλάει η Γερμανία στην Ελλάδα ; Τίποτα απολύτως ολα είναι κινέζικα και τουρκικά .

  • Αποβάλλεις την ευθύνη σου; Τι εκανε το συμβούλιο στο οποίο είσαι εδώ και 2 χρόνια πέρα από μόκο; Κάνατε μια επίσημη ενέργεια με αποτελεσμα η γράφοντας επαναστατικά μανιφέστα στα τοπικά μμε νομίζεις ότι καθάρισες; Εισαι μέρος του προβλήματος και δεν το ξέρεις.

  • Γενικότερα έχει απύθμενο θράσος το εν λόγω κόμμα κύριε Καραβασίλη… ελπίζουμε σύντομα να ξαναπάει βέβαια εκεί που ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εμείς πάντως θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

    • Οι σαλτιμπάγκοι ψεύτες πήραν δρόμο οριστικά και αμετάκλητα τον Ιούλιο του 19 ,οι μόνοι που διαμαρτύρονται είναι οι βολεμένοι συνδικάλες,ο Άνθρακάς και ειδικά ο Λιγνίτης παντού καταργείται και ο καραβασίλης λέει τις Αερολογίες του για να το πελατειακό του περιβάλλον .¨οσο για τους δικούς σου ευσεβείς πόθους δες ότι πρώτη φορά μια κυβέρνηση έχει καλύτερα ποσοστά από την ώρα που εκλέχθηκε μετά από 2 χρόνια και κλάψε

      • Με τις λίστες Πέτσα στα ΜΜΕ κάθε τόσο κι εγώ θα φαίνομαι πλανηταρχης γατούλα της αυλής ??????
        Ζήστε το μύθο σας δεν έχουμε σκοπό να σας χαλάσουμε το όνειρο καλά είναι μωρέ να ζείτε με ότι λέει η μπλε κομματική γραμμή.

        • Ευτυχώς που έχεις επιχειρήματα όπως η λίστα Πέτσα πρώην καλοταΐσμένο κομματικό σκυλάκι με τους μισθούς των χιλιάδων €.
          Αν γίνουν εκλογές θα χωθείτε ακόμη πιο βαθιά στο ν φυσικό σας χώρο

    • Το ΠΑΣΟΚ έφθασε στο 5% και συ μιλάς για χρονοντούλαπο της ιστορίας.Πεθανατε πολιτικα και δεν το καταλάβατε μαλλον!!!

      • Ποιο ΠΑΣΟΚ λεβέντη μου; Εννοείς αυτό το μικρό ευέλικτο σχήμα που έταζε ο Κυριακούλης ο Αγιοζιμενς και σήμερα έχει 26 πασοκους μέσα στην κυβέρνηση τσίρκο του; Ούτε ψέματα δεν ξέρετε να λέτε μπλε παιδάκια , η προπαγάνδα του Μαξίμου σας έχει κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο

      • καρατσακι θα μας παει ολους μας
        αρκει να ειναι ο κουλης
        μραβο μας αξιοι
        την επομενη 60 % νΔ και μαλλον λιγο πιο πάνω

      • Και εμείς καροτσάκι θα τον πάμε σύντομα. Ήδη τον πάνε πολλοί και τρώει πολιτικές φαπες σε πολλά επίπεδα. Έρχονται κι άλλες!

        • κοίτα μόνο να μην πέσεις από το κρεβάτι καθώς ονειρεύεσαι,
          πολλοί τον πάνε καροτσάκι γι’αυτό ο δεύτερος είναι ο κανένας και μετά εκείνο το ανθρωπάκι που έκανε τον πρωθυπουργό από το 2015 ως το 2019 όπου πήρε και την οριστική κλωτσιά .Ήταν να μην βγούνε στην εξουσία μία φορά οι α(χ)ριστεροί τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος και τώρα δεν θα ξαναδούν εξουσία ΠΟΤΕ

  • Έχεις τεράστιο θράσος να μιλάς εσύ Καραβασιλη. Εσείς οι αποτυχημένοι συνδικαλιστές πήγατε τη ΔΕΗ ΠΊΣΩ.

  • Κύριε Καραβασιλη μπορείτε να μου απαντήσετε, πως μια επιχείρηση σαν τη ΔΕΗ με μονοπώλιο στην παροχή ενός προϊόντος κατάφερε να έρθει σαυτη τη δίνη οικονομική θέση; Είναι αλήθεια ότι συμφέρει την επιχείρηση να κάθονται οι εργαζομενοι της και να πληρώνονται πάρα να εργάζονται και να παράγουν; για ποιο λόγο συμβαίνει;

  • Δεν άκουσα ούτε μια πρόταση ούτε μια θέση από κανένα σας σε αυτά που είπε ο κ.Καραβασιλης μόνο κραυγές και εμπάθεια στο πρόσωπο που λέγετε Καραβασιλης βγάλτε τον σκασμός σας και δείτε το περιοχή μας μετά από πέντε χρόνια τους νεκροθάφτες του λιγνίτη θα τους θυμάστε όταν όλοι οι νέοι μας θα έχουν φύγει ολοι για άλλα μέρη ντροπή σας δείτε την περιοχή μας με άλλα μάτια και όχι τον Καραβασίλη που τα λέει όπως είναι τα πράγματα σήμερα και θα είναι χειρότερα αύριο Ν.Κοζανης καληνύχτα.

    • Απορώ πως σε άφησε η σελίδα να λες “βγάλτε τον Σκασμό”
      Θέλεις μία Θέση λοιπόν;
      Έπρεπε από τον 2010 η ανώτερη σύνταξη να γίνει 1000 στην ΔΕΗ και τα υπόλοιπα να δοθούν στον λογαριασμό του Χρέους.
      Έπρεπε η απολιγνιτοποίηση να γίνει νωρίτερα γιατί η ΔΕΗ έμπαινε με το κεφάλι μέσα από τις ρήτρες άνθρακα που στο Λιγνίτη είναι πλέων απαγορευτικές

  • Φιλολογίες για την επικαιρότητα γνωστη πολιτικη κατεύθυνση των αυτοδιοικητικών! Στο δια ταυτα κατατεθηκε επισημο εργο αντίμετρο καποιο εργο για το καλο του τοπου;

  • Γιατι κανεις δεν τολμαει να μας πει,ποιοι δεν αφησαν το φυσικο αεριο να ερθει στις πολεις της Δ.Μακεδονιας,ενω περναει διπλα απο την Πτολ/δα;Αν το μαθουμε καποτε θα γελαει και ο καθε πικραμμενος.

  • Ρε μας δουλεύετε οι περισσότεροι του δημάρχου ήταν στον Παντελίδη όταν ήρθε ο Χατζηδάκης και ο Άδωνης και τσουγκριζαν ποτήρια και βγαίναν φωτογραφίες.
    Τώρα ρίχνουν δάκρυα η τους έπιασε ο πόνος για την απολιγνητοποιηση αυτοί οι κόλακες που στηρίζουν ακόμη και σήμερα την κυβέρνηση!
    Πόσο ποια δούλεμα…..

  • Ο κάθε ΔΕΗΤζής επί ΠΑΣΟΚ έχτισε και τρίτο εξοχικό στη Χαλκιδική, διόρισε τα παιδιά του στην επιχείρηση (απόφοιτοι δημοτικού οι περισσότεροι) και χρέωσε το κράτος μέχρι το σαγόνι σε παροχές προς τους πασοκοδεητζήδες.
    Το 2010 οι πασοκοδεητζήδες αρνήθηκαν μαζικά να μειωθούν οι 4χίλιαροι και 5χίλιαροι μισθοί τους για να μην χρεωκοπήσει η επιχείρηση και μαύρισαν μαζικά το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το κράτος πληρώνει 600εκ € το χρόνο για τις συντάξεις των ΔΕΗτζήδων. Η επιχείρηση έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και ένα ομόλογο που έληγε το 2017 παραλίγο να μείνει απλήρωτο αν δεν επενέβαινε για ακόμα μια φορά το κράτος να τη σώσει. Φυσικά οι πασοκοσυριζοδεητζήδες δεν έβαλαν μυαλό και έφτασαν την επιχείρηση στα όρια της χρεωκοπίας με τον ανεκδιήγητο Παναγιωτάκη που είναι ήδη καταδικασμένος σε δύο χρόνια φυλακή για υπόθεση συγκάλυψης υφισταμένης του για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
    Η απολιγνιτοποίηση έπρεπε να γίνει πριν από 10 χρόνια και οι πασοκοσυριζοδεητζήδες να γυρίσουν στα χωράφια τους.

  • Πολύ καλά σας έκαναν αγαπητέ κ.Καραβασιλη.Φαγατε με χρυσά κουτάλια περάσατε ζωη και κότα ντόλτσε βίτα , παραθαλάσσια,σπίτια Θεσσαλονίκη ένας δούλευε και οι υπόλοιποι στο σπίτι ξόδευαν αλωγιστα μια χαρά τεμπέληδες όλοι με παχυλούς μισθούς.
    Τα νέα παιδιά με πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές άνεργα με μισθό πείνας!
    Αυτό έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια ειλικρινά μπράβο στην κυβέρνηση ειλικρινά πάτε δώστε συγχαρητήρια στους αντιδημάρχους που ήταν στον Παντελίδη και βγαίναν φωτογραφίες και τσουγκριζαν ποτήρια,,,, φτάνει τα δάκρυα…..

  • Δικαιολογημενες η αγανάκτηση τον φίλον, πράγματι υπήρχαν συμπεριφορές απαράδεκτες, δεν ξέρω όμως εάν την ίδια στάση και συμπεριφορά θα είχαν όσοι σήμερα κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, εάν κατείχαν θέση στα κοινά. Και οι κρινοντες κρίνονται λοιπόν.
    Ότι με αφορά προσωπικά την ίδια κριτική στάση είχα με όλες τις κυβερνήσεις.
    Εξοχικό δεν έχω, ταξίδια δεν πήγα, εγκαλουμενος από Ρακιτση δεν ήμουν, τα παιδιά μου δεν τα διορισα,, δάνεια αρκετά υπάρχουν.
    Καθημερινά στον αγώνα, θέση αντιδημαρχου δεν έχω, συνεργασία με θέσεις και προτάσεις υπάρχει με Πλακέντα. Είμαι μπροστά σας ακτινογραφία. Δεν με αφορούν τα κακόβουλα σχόλια.
    Τώρα όμως συζητάμε για το μέλλον της περιοχής μας. Και τολμώ να περνώ δημόσια θέση με κριτική και προτάσεις.
    Ευχαριστω. Η κριτική πάντα μας κάνει πιο δυνατούς και σωστότερους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.