Δήμος Κοζάνης: Αυξημένη φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες κατά τη διάρκεια του καύσωνα (Φωτογραφίες)

30 Ιουλίου 2021
13:14

Η περίοδος του παρατεταμένου καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία και των ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κοζάνης δείχνοντας για ακόμη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, υλοποιεί δράσεις στήριξης των ατόμων που χρήζουν αυξημένης φροντίδας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των υψηλών θερμοκρασιών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, του γενικού γραμματέα του Δήμου Κοζάνης Νίκου Νικολάου, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας («Βοήθεια στο σπίτι»), αποφασίστηκε η περαιτέρω στήριξη των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν υποστήριξης.

Συγκεκριμένα, λόγω του αυξημένου κινδύνου θερμοπληξίας, θερμικής εξάντλησης και κόπωσης, στελέχη του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας που απασχολούνται στο πρόγραμμα «»Βοήθεια στο σπίτι», θα έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους δημότες (και τα σαββατοκύριακα), όλες τις ώρες τις ημέρας (και τα απογεύματα), παρέχοντας αρωγή με κάθε μέσο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης έχει θέσει στη διάθεση του κοινού και κλιματιζόμενες αίθουσες λόγω του καύσωνα.

Ένα σχόλιο

  • Μπραβο! Καλο θα ηταν ομως να δινετε και εστω ενα τηλεφωνο επικοινωνιας για να μπορουν οι πολιτες που εχουν αναγκη (ή οι συγγενείς τους) να σας βρουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.