Εορδαία: Αρνητική απάντηση για ΑΠΕ στη Βλάστη

30 Ιουλίου 2021
14:40

Αρνητικά απάντησε  το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στο αίτημα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας –ΡΑΕ- για αύξηση φέρουσας ικανότητας εγκατάστασης αιολικών σταθμών εντός της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης μετά από σχετική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Φουρκιώτης επανέλαβε την πάγια θέση του Δήμου Εορδαίας για μη έγκριση όλων των συναφών αιτημάτων επικαλούμενος την έλλειψη χωροταξικού σχεδίου και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Ειδικότερα για τη Δημοτική Ενότητα Βλάστης  αναφέρθηκε στο εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και  στην επιβάρυνση του από παρόμοιες δράσεις, όταν μάλιστα υπάρχουν δυνατότητες  τουριστικής ανάπτυξης  με την ανάδειξη των οικοσυστημάτων, της Ιστορίας, του Πολιτισμού εν γένει, και στα πλήγματα που θα δεχθεί η κτηνοτροφία.

Δημοτικοί Σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν επί του θέματος υπογράμμισαν με έμφαση  την ανάγκη να προστατευτεί η περιοχή από την επέλαση των ΑΠΕ αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αγώνες ενάντια στην εγκατάσταση τους , με αναφορά και στους τοπικούς επενδυτές χωρίς  να σημειωθούν  αντιδράσεις, ενώ, συνδέθηκε η Βίαιη Απολιγνιτοποίηση με τη δραστηριότητα των Αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων.

ΠΗΓΗ https://www.ertnews.gr

3 σχόλια

    • Και τη σε νοιάζει εσένα που θα τους βρούμε?η Βλαστη ήταν είναι κ θα είναι ξακουστή ανά τον κόσμο.Δεν είναι τυχαίο που τη λένε Μύκονο του βορά…

  • Πρόβατα,γίδια δεν βόσκετε,φωτοβολταϊκά- αιολικά δεν θέλετε,τουρίστες πού θα τους βρείτε;Τα αιολικά που στήθηκαν στην κορυφή του Ασκίου ενόχλησαν τα γιδοπρόβατα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.