kozan.gr: Απάντηση από την juwi Hellas AE, στην Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης για τον τραυματισμό εργαζόμενου σε εργοτάξιο κατασκευής Φωτοβολταϊκου πάρκου στα Λιβερά

30 Ιουλίου 2021
17:02

 

 

Αξιότιμοι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης,

Συμμεριζόμαστε πλήρως την αγωνία σας για την υγεία του συναδέλφου που υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο έργο που εκτελεί η juwi Hellas στα Λιβερά Κοζάνης. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων στο έργο.

Από την αρχή της λειτουργίας του εργοταξίου υπάρχουν:

  • Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο-φαρμακείο με Νοσηλεύτρια πλήρους απασχόλησης

  • Τεχνικοί ασφαλείας πλήρους απασχόλησης και Γιατρός Εργασίας

  • Χώροι με σκίαση και νερό όπου εκτελούνται υπαίθριες εργασίες

  • Κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας για εργασία σε ύπαιθρο-ήλιο

  • Μειωμένο ωράριο εργασίας ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες

Τα παραπάνω καθώς και οι συνθήκες που επικρατούν στο εργοτάξιο έχουν ελεγχθεί δύο φορές από την Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης, δύο φορές από την TUV και μία φορά από το Εργατικό κέντρο Κοζάνης, χωρίς να γίνει καμία ουσιώδης παρατήρηση.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της καθ’ αυτού εργασίας, αλλά στις 14:10μ.μ. κατά την αποβίβασή του εργαζομένου από όχημα στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε ταχύτατα στο ιατρείο του εργοταξίου υπό την επίβλεψη της Νοσηλεύτριας, έχοντας συνεχώς τις αισθήσεις του ενώ έφερε μόνο κάποια ελαφρά επιφανειακά τραύματα στο κεφάλι και στο αγκώνα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Παρακαλώ σημειώστε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, όπως και ο εν λόγω, έχουν μειωμένη, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, εξάωρη βάρδια με δύο εικοσάλεπτα διαλείμματα για ξεκούραση.

Με εκτίμηση

juwi Hellas ΑΕ

3 σχόλια

    • Ανέκαθεν το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους.
      Εσύ πες μας για ποιους ενδιαφέρεσαι αλήθεια?
      Δεν είμαι ΚΚΕ ούτε υποστηρίζω κόμματα!!!

  • Κύριε της juwi Ελλάς πείτε μου πόσα βυτία νερό ρίχνετε την ημέρα πού είναι τα υπόστεγα για την προστασία των εργαζομένων όσο αφορά το ιατρείο το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η νοσηλεύτρια προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της με τα λιγοστά μέσα που εχει και ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.