Πτολεμαΐδα: Να καθαριστούν και να ανοίξουν οι δρόμοι στο «Κουρί»

2 Αυγούστου 2021
11:11
Κανένα σχόλιο

 

Να καθαριστούν άμεσα οι δρόμοι στο δάσος του «Κουρί», που βρίσκεται πίσω από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ζητούν περιπατητές και γενικότερα πολίτες που το επισκέπτονται συχνά, επειδή, και λόγω του καύσωνα, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι ορατός.

Πρόκειται για έναν πνεύμονα πρασίνου στο βόρειο τμήμα της πόλης, που εκτείνεται από το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας μέχρι την Κοινότητα του Περδίκκα, υπολογίζεται στα 2-3 χιλιάδες στρέμματα, με δρυς και πεύκα αλλά και με πλούσια πανίδα, όπου καθημερινά, δρομείς, ορειβάτες, περιπατητές, απολαμβάνουν την ιδιαίτερη αυτή επαφή με τη φύση, είναι εύκολα προσβάσιμος και η απόστασή του από την πόλη είναι μικρή.

Ερωτηθείς σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας Κοσμάς Σιδηρόπουλος, ανάφερε ότι οι πρώτες αντιπυρικές ζώνες προστασίας στην περιοχή, πριν από έναν μήνα, ξεκίνησαν από το δάσος του «Κουρί», με τα συνεργεία του Δήμου Εορδαίας να καθαρίζουν τα ξερά κλαδιά και άλλες οργανικές ύλες, και τα μηχανήματα να ανοίγουν τους δρόμους -εργασίες με τη συμβολή και του τομέα Πρασίνου, που θα επαναληφθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι την ευθύνη εντός των δασικών εκτάσεων έχει το Δασαρχείο Κοζάνης αλλά ο Δήμος Εορδαίας προσφέρει υπηρεσίες με τα μηχανήματα «και μπαίνει όπου μπορεί».
https://www.ertnews.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.