kozan.gr: Kάτι “κινείται” στο Δυτικό Πύργο της Καστροπολιτείας των Σερβίων

3 Αυγούστου 2021
06:31

Kάτι “κινείται” στο Δυτικό Πύργο της Καστροπολιτείας των Σερβίων. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, προκηρύχθηκε με χθεσινή ημερομηνία (2/8), συνοπτικός διαγωνισμός, προϋπολογισμού 74.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), με αντικείμενο την «τοποθέτηση, ενοικίαση κι απομάκρυνση μεταλλικών  ικριωμάτων» για τις ανάγκες του υποέργου «Στερέωση και Αποκατάσταση του  Δυτικού Πύργου στο Κάστρο Σερβίων». Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση του Δυτικού Πύργου στην Ακρόπολη του κάστρου  των Σερβίων. Το σωζόμενο ύψος του πύργου φτάνει τα 17 μέτρα (μέτρηση εξωτερικής όψης), οι  διαστάσεις του σε κάτοψη είναι 7 x 7m και το πάχος των τοιχοποιιών του είναι περίπου 1,30m. Για την εκτέλεση των εργασιών είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ικριωμάτων όψεων εσωτερικά και εξωτερικά του πύργου σε ολόκληρο το σωζόμενο ύψος του. Η συνολική επιφάνεια που πρόκειται να καλυφθεί με ικριώματα όψεως ανέρχεται στα 1.250m2 και περιλαμβάνει και τμήματα των μεσοπύργιων τειχών εκατέρωθεν του πύργου. Η τοποθέτηση θα γίνει σε συνεργασία με την Ομάδα Επίβλεψης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και ανάλογα με τις ανάγκες του έργου. Καταληκτική ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των προσφορών  και των απαραίτητων δικαιολογητικών, για τον προαναφερόμενο συνοπτικό διαγωνισμό, λήγει στις 16/08/2021.

kozan.gr – Φωτο αρχείου

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.