Το «πλυντήριο» του … black – out (Γράφει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης)

3 Αυγούστου 2021
15:25
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνειδητοποιούν σήμερα, δύο χρόνια μετά τον «αυτοχειριασμό» του Κ.Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, πόσο κρίσιμες για την επάρκεια και την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας είναι οι ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ!
Ουσιαστικά, οι μονάδες που μπορούν να δώσουν μεγάλη παραγωγή χωρίς να είναι εξαρτημένες από τα … δειλινά, τα ηλιοβασιλέματα, το ψιλοβρόχι και το αεράκι! Και στην ελληνική περίπτωση , όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας (χρόνος κλεισίματος των ανθρακικών μονάδων το 2030) και της Πολωνίας (χρόνος κλεισίματος των μονάδων το 2050) , είναι οι λιγνιτικές μονάδες!
Η απόφαση (για την οποία δεν είχε ενημερώσει κανέναν ο κ. Μητσοτάκης, ούτε βέβαια υπήρχε αναφορά στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ) άφησε τη χώρα εκτεθειμένη από ενεργειακή άποψη.
Εκτεθειμένη χωρίς μεγάλες μονάδες βάσης , εκτεθειμένη στις εισαγωγές και στο εισαγόμενο (άρα εξαρτώμενη ενεργειακά και οικονομικά η χώρα ) φυσικό αέριο (οι μόνοι ευτυχείς είναι οι ιδιώτες αερι-τζήδες που «πουλάνε αέρα», δηλαδή αέριο ( για να αφήσουμε επιτέλους αυτή τη ωραιοποιημένη μαγκιά για το «φυσικό» που δίνει μια πράσινη και οικολογική διάσταση ενώ το φυσικό αέριο είναι καραμπινάτο καύσιμο με ΡΥΠΟΥΣ!!!
Μπροστά λοιπόν σ΄αυτές τις πολιτικές επιλογές η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός χρησιμοποιούν και πάλι το … «σύστημα της προσωπικής ευθύνης» που χρησιμοποιήθηκε από την αρχή της πανδημίας!
Τι είπε χθες ο πρωθυπουργός;
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει. Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών, για να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής. (..) Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα.»
Δηλαδή, λέει ο κ.Μητσοτάκης “εγώ έκανα αυτό που έπρεπε αλλά αν υπάρξει black-out θα φταίνε οι καταναλωτές” (που είπαν .. να μαγειρέψουν ή να πλύνουν τα ρούχα τους!)
Αν λοιπόν υπάρξουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα φταίει ο πρωθυπουργός που «αποφάσισε στο γόνατο» για το «σβήσιμο» των λιγνιτικών αλλά οι Έλληνες που αποφάσισαν να βάλουν … πλυντήριο!!!

14 σχόλια

  • Ο πρωθυπουργος,σωστα επραξε.Εσεις ομως γιατι δεν θελατε να λειτουργησουν οι μοναδες με Φ/Α;Και τωρα δεν εναι αργα να ζητησετε το αυτονοητο.Λειτουργια των ηδη εγκαταστημενων μοναδων και των υπο κατασκευη Πτολ/δα 5 με φυσικο αεριο και οχι με λιγνιτη.Αν το πραξετε ως συδικατο θα εχετε το 100% των πολιτων με το μερος σας,ενω τωρα σχεδον κανεναν εκτος απο τους εργαζομενους και τους αμεσα η εμμεσα ασχολουμενους.

    • Το φυσικό είναι ορυκτό που παράγει ρύπους και είναι επίσης στο στόχαστρο της Ε.Ε.

      Επίσης με την φράση “Ο πρωθυπουργος,σωστα επραξε” τελείωσε κάθε έννοια σοβαρότητας για συζήτηση για τον happy traveller.

      • Οι ρύποι από ΦΑ είναι μηδαμηνοι σε σχέση με το κάρβουνο. Αφού νοιαζεστε τόσο για την περιοχή και την ενέργεια πες μας γιατί δεν δεχόσασταν να γίνει εξυγίανση της εταιρείας με μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων; ανέκαθεν η Ελλάδα σαν χώρα την καλοκαιρινή περίοδο έκανε εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τα δίκτυά της δουλεύανε στο όριο. Βαρεθήκαμε με την παραπληροφορηση.

        • Η Ε.Ε απορρίπτει το αέριο και δεν επιδοτεί τίποτε με αυτό και θα το αποσύρει σταδιακά(αν θες ψάξε το).

          Μαζί σου 1000% να μπούνε στο ενιαίο μισθολόγιο και να πληρώνονται όπως οι τεχνικοί και υπάλληλοι καθαριότητας στους δημους π.χ(670€ ο Δ.Ε).Επίσης να φύγουν οι εργολάβοι και όχι οι εργαζόμενοι με πακέτα,αλλά να αναλάβουν όλα τα πόστα(πλην πολύ εξειδικευμένων εργασιών).

          Τέλος εισαγωγή κάναμε πολύ μικρότερη(δεν είμαστε-στο παρελθόν-εξαρτημένοι)από οικονομική επιλογή(η Μελίτη ήταν πολύ σπάνια ενεργή αν και μη ρυπογόνη μονάδα π.χ) για λόγους που όλοι ξέρουμε(μισθοί,εργολάβοι,υπερτιμολογήσεις-κοστολόγησεις,κάτω από το τραπέζι,γενικά το Μαμά-ΔΕΗ σύστημα).

          Υ.Γ. Το ότι αποφάσισε ο Γιωργάκης νούμερο 2 να κλείσει τη ΔΕΗ για λογαριασμό των ιδιωτών και να διαλύσει την Δυτική Μακεδονία δεν συμφέρει κανέναν μας,όπως διαπιστώσαμε όλοι δεν υπάρχει plan a,b ή c(εκτός αν οι κοτούλες,οι κήποι και το klein mein white dragon τα θεωρείς σχέδια,να ξέρω να πάω για ύπνο..)και η περιοχή μας απλά θα γίνει εξαγωγή κρέατος gastarbeiter.

    • Στην καλυτερη ο τσιριζα θα βγαλει εναν βουλευτη στις επομενες εκλογες!! Οποτε ο αγωνας θα εχει ενδιαφερον!!

      • Το μπλε τσίρκο σας πάντως αυτοδυναμία ειδικά στον νομό Κοζάνης δεν θα ξαναδει ούτε μετά από 30 χρόνια , όσο για τους 3 ανυπαρκτους που έχει ο θίασος σας θα βγει μόνο η βρυζιδου άντε και ο Παπαδόπουλος που είναι γνήσια τέκνα του κόμματος από παλιά. Οι άλλοι δύο σπίτι να το παίζουν από κει σωτήρες Μωυσηδες με άρθρα μόνο!

  • Όταν έκανε αποεπένδυση ο ΣΥΡΙΖΑ και έριχνε τον λιγνίτη στα τάρταρα δεν είπες τίποτα τώρα θυμήθηκες ότι ο λιγνίτης τέλος. Είναι αργά κύριε πρόεδρε και τα δάκρυα κροκοδείλια

  • Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κύριος Μητσοτάκης είναι ποιους συνάντησε κατά την επίσκεψη του στη Νεα Υορκη πριν εξαγγείλει το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Μήπως συνάντησε εκπροσώπους εταιρειών αερίου;

  • Όλα αυτά σωστά αλλά…και τα θκάσας τα θαύματα και όλα τα υποδέλοιπα τραγελαφικά και ανεκδιηγητα που διαδραματίστηκαν στο βιλαέτι “μαμά δεη” τις προηγούμενες δεκαετίες που το μπατεσπανι και ο αστακός είχε αντικαταστησει το ψωμάκι κάπου πρέπει να έπαιξαν κι αυτά ε κυριε συνδίκα…ληστή ε;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.