Πτολεμαΐδα: Κουνάβια ρημάζουν κοτέτσια και μικρές φάρμες

4 Αυγούστου 2021
10:54

Αγανακτισμένοι είναι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του «Κουρί» Πτολεμαΐδας γιατί, μεγαλόσωμα ζώα -πιθανόν κουνάβια- που εμφανίζονται κατά τις βραδινές  ώρες έχουν αποδεκατίσει τα κοτέτσια τους, όπου  εκτρέφονται νεοσσοί (πουλάκια), υπολογίζοντας ότι συνολικά έχουν χαθεί περισσότερα από τριακόσια πτηνά.

Το φαινόμενο δεν παρατηρείται για πρώτη φορά, αφού και κατά το παρελθόν υπήρχαν διαμαρτυρίες από συγκεκριμένες  περιοχές, απλά, πέρυσι και φέτος οι επιδρομές στο «Κουρί» έχουν ενταθεί, με το «τελευταίο χτύπημα από τα κουνάβια» να έχει σημειωθεί πριν από τρείς ημέρες ρημάζοντας ογδόντα πέντε νεοσσούς, ενώ, σε διπλανή μονάδα, τα ζώα με τα κοφτερά δόντια, εξαφάνισαν εκατό.

Οι πληγέντες απευθύνθηκαν σε υπηρεσίες αλλά και στον Δήμο Εορδαίας, «δεν  βρήκαν άκρη», αναζητούν λύσεις μέσω νομικών διαδικασιών, και διερωτώνται, ποιος θα τους αποζημιώσει
https://www.ertnews.gr/

Ένα σχόλιο

  • Πάτε καλά
    Κουνάβια Νυφίτσες Αλεπούδες υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν.
    Κουνάβια Νυφίτσες Αλεπούδες έκαναν, κάνουν, και θα κάνουν ζημιές στα οικόσιτα.
    Για τον λόγο αυτόν, οι νοικοκύρηδες φρόντιζαν τα ζωντανά κατά την νύχτα και σε περιπτώσεις κατά την ημέρα να είναι προστατευμένα σε χώρους περιφραγμένους με το γνωστό κοτετσοσυρμα, που δεν επιτρέπει τα μικρά αρπακτικά να περάσουν. Στην ανάγκη έβαζαν και καμιά παγίδα.
    Τι να κάνει ο δήμος δηλαδή να εξαφανίσει τα Κουνάβια Νυφίτσες Αλεπούδες. Έλεος επιτέλους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.