kozan.gr: Ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία, στο ΔΑΚ Φλώρινας, με τον Μ. Αλέξανδρο δια χειρός της Daniela Nikolova-Σιδηροπούλου, που ζει στην Πτολεμαίδα

4 Αυγούστου 2021
13:19

 

Ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία, στο ΔΑΚ Φλώρινας, με τον Μ. Αλέξανδρο δια χειρός της Daniela Nikolova-Σιδηροπούλου, που ζει στην Πτολεμαίδα.

 

13 σχόλια

  • Απορία:
    Γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα με τοιχογραφία του Αλέξανδρου στην Φλώρινα ενώ αν γινόταν μερικά χιλιόμετρα βορειότερα θα υπήρχε;

    • Нема проблем со муралот. Има проблем со приказната.
      Ελπίζω να σε κάλυψα αν και υποψιάζομαι πως δεν θες να καταλάβεις αλλά να ανοίξεις την ίδια συζήτητση.

    • Αν και δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω λόγω οτι και μονο που κάνεις αυτην την ερώτηση προκαλείς, παρα ταύτα η απαντηση ειναι πολυ απλή και για παιδι Δημοτικού. Ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκει στην Ελληνική Ιστορία και οχι σε αλλο κρατος βορειότερα.

      • Έστω οτι ο Αλέξανδρος είναι αποκλειστικότητα της ελληνικής ιστορίας και έστω οτι δικαίωμα σε αυτό το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας έχει μόνο το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

        Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, μια τοιχογραφία του Αλέξανδρου είναι άκυρο να υπάρχει σε μια μειονοτική περιοχή, (όπου μέχρι και την ανταλλαγή πλυθησμών δεν υπήρχε δείγμα Ελλήνων).
        Το ίδιο άκυρη όσο αν υπήρχε στην Βόρεια Μακεδονία.
        Για την Βόρεια Μακεδονία όμως αντιδράτε, για την Φλώρινα/Λέριν όμως όχι. Κάπου δεν έχει λογική η ρητορεία σας

        • Στην τουρκοκρατούμενη Φλώρινα υπήρχε ελληνική, βουλγαρική, εβραϊκή και τουρκική κοινότητα. Καμία δεν αμφισβήτησε οτι ο Αλέξανδρος είναι κληρονομιά των Ελλήνων. Το έκαναν πριν 80 χρόνια οι ¨πορτοφολάδες¨ ιστορίας και οι επίγονοί τους. Τα πρακτόρια των … δεν είναι μειονότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.