Η προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου του αγώνα για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής συνεχίζεται.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τους Κυβερνητικούς Βουλευτές στις 23 Ιουλίου 2021 ζήτησα συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας για την μετεγκατάσταση και σ αυτήν την συνάντηση να παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων καθώς εκκρεμεί η προσφυγή του Συλλόγου και κάποιων μεμονωμένων κατοίκων στο Σ.τ.Ε. Το αίτημα αυτό προφανώς δεν εισακούστηκε, άμεσα όμως εισακούστηκε το αίτημα των τριών μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής στις 02 Αυγούστου, ορίζοντας την συνάντηση για σήμερα 05 Αυγούστου 2021.

Στην συνάντηση δεν συμπεριλήφθηκε στην αντιπροσωπεία της Ακρινής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, όπως ο Δήμαρχος Κοζάνης μας ενημέρωσε. Πράγμα το οποίο ζήτησα και εγγράφως και αυτή ήταν και η αιτία της μη παρουσίας μου στην συγκεκριμένη συνάντηση καθώς το θέμα μας είναι η Μετεγκατάσταση.

Είναι προφανές ότι επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση που δημιουργήθηκε και στην περίπτωση της επίσκεψης του πρώην Υπουργού Ενέργειας στην Ακρινή, την οποία δεν γνώριζα ως Πρόεδρος αλλά ήταν ενημερωμένα τα μέλη του Συμβουλίου.

Η παρουσία των τριών μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής στο Υπουργείο, είναι η συνέχιση της προσπάθειας για την υπονόμευση την υποκατάσταση και την απαξίωση του Προέδρου της Ακρινής συντελώντας έτσι σε μια ενέργεια θεσμικής εκτροπής.

Η λογική του διαίρει και βασίλευε έχει ένα μόνο στόχο. Να πετάξει την Μετεγκατάσταση της Ακρινής στον κάλαθο των αχρήστων, στο όνομα ενός άγνωστου «Σχεδίου».

Από την πλευρά μας είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συνάντηση γίνει με μια προϋπόθεση.

Την συμμετοχή όλων, του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου, του Συλλόγου Περιβάλλοντος και των Κυβερνητικών Βουλευτών και με ένα και μοναδικό θέμα: ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ.

Ο Πρόεδρος

Της Κοινότητας Ακρινής

Καζαντσίδης Θεοχάρης