Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Παρέμβαση Ανάπτυξης για το Δήμο Κοζάνης” Γ.Δεληγιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ

4 Μαΐου 2017
09:41

Περιμένετε να δεχτούμε και να υπογράψουμε αυτή την αποικιακού τύπου προγραμματική σύμβαση για το ΕΣΣΒΑΑ;

Δεν συναινούμε και ούτε εξουσιοδοτούμε κανέναν να υπογράψει στο όνομα των πολιτών του Δήμου Κοζάνης τέτοιου είδους αποικιοκρατικές προγραμματικές συμβάσεις .

Δεν είμαστε ιθαγενείς ούτε πρόκειται να γίνουμε. Εδώ μέσα σ’ αυτή την αίθουσα βλέπουμε τις καλύτερες των προθέσεων να ανταγωνίζονται την υποκρισία και τον εμπαιγμό .

Είναι δυνατόν. Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή . Όλα ξεκίνησαν την 26/8/ 2016 όταν υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας . Αναφέρω την ημερομηνία για να δούμε ότι όλα από τότε πήγαν στραβά και ξεκίνησαν στραβά.

Λέω στραβά, γιατί το σύμφωνο συνεργασίας και μόνο το ότι υπογράφηκε την 26η Αυγούστου είναι ,εκ των πραγμάτων και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, άκυρο.

Τα συμβαλλόμενα μέρη είχαν εξουσιοδότηση μέχρι την 25η Αυγούστου. Αυτή η μη τήρηση της προθεσμίας δεν γνωρίζω τι νομικά προβλήματα μπορεί να φέρει κατά τη διάρκεια όλου αυτού του έργου.

Το σύμφωνο αναφέρει ότι για να μπορούμε να μισθώσουμε την περιοχή για 99 χρόνια ,πρέπει πριν υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση, να έχει προηγηθεί μία Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα μας παραχωρεί το μέρος. Αυτή την Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν την βλέπω πουθενά στα συνημμένα .

Αυτό που δεν βλέπω πουθενά στην προγραμματική σύμβαση είναι αυτό που είπαμε μέσα εδώ στο δημοτικό συμβούλιο .

Ότι ο Δήμος Κοζάνης θα κάνει ανταλλαγή την επιφάνεια του εμπορευματικού σταθμού, μ’αυτή που θα πάρει στο σιδηροδρομικό σταθμό. Δηλαδή θα είναι ο κυρίος του οικοπέδου πάνω στο οποίο θα κτίσει την λαϊκή αγορά και το εμπορικό κέντρο . Τι έγινε αυτό χάθηκε στη μετάφραση ;

Επρεπε να έχουμε την πλήρη κυριότητα του χώρου εκεί που θα γίνει η λαϊκή αγορά.

Αντ’ αυτού τελικά δεν μας παραχωρεί ούτε 1 m². Μας νοικιάζει 100 στρέμματα και έχει απαιτήσεις επί των κερδών της εκμετάλλευσης του χώρου χωρίς να δαπανήσει ούτε 1 € .

Δεν ξεχνούν να μας πουν ότι πρέπει να φροντίζουμε τα κτίρια και την απρόσκοπτη λειτουργία τους ,ξεχνούν να μας πουν όμως σε ποιους θα ανήκουν αυτά μετά από 99 χρόνια .

Ερχόμαστε λοιπόν τώρα να εγκρίνουμε και να υπογράψουμε αυτή την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει να κάνουμε τη μοιρασιά του Καραγκιόζη.

Ο Καραγκιόζης στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΓΑΙΑΟΣΕ,

η οποία στηρίζεται στην αρχή :Τά σα μα και τα μα μάσατα.

Έχουμε 55 στρέμματα των οποίων την κυριότητα αμφισβητεί ο Δήμος και το δημόσιο ότι ανήκουν στην ΓΑΙΑΟΣΕ . Για τα αμφισβητούμενα 55 στρέμματα πρέπει να περιμένουμε το κτηματολόγιο και τα δικαστήρια . Οι αποικιοκράτες προβλέπουν ότι αν τα δικαστήρια αποφανθούν υπέρ τους , θα πρέπει να πληρώσουμε αναδρομικά το ενοίκιο των 3600 € . Επιπλέον σύμφωνα με τους αποικιοκράτες πρέπει να αγοράσουμε και μία περιοχή 2200 m² η οποία θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου έναντι του τιμήματος των 400000€ . Δηλαδή συνολικά θα πρέπει να τους δώσουμε στα 99 χρόνια περίπου με τις αναπροσαρμογές κοντά στα 2 εκατομμύρια € .

Η αποικιοκρατία έχει συνέχεια. Εφόσον γίνουν το εμπορικό κέντρο και η λαϊκή αγορά και αν αυτά αποδίδουν κέρδη στο Δήμο Κοζάνης τότε η ΓΑΙΑΟΣΕ μας λέει απλά και ρητά ότι θα απαιτήσει μερίδιο των κερδών.Λες και έχει επενδύσει τα εκατομμύρια .

Αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να φέρνετε τέτοιο χαρτί για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο ;

Αυτή η περιβόητη νομική υπηρεσία του δήμου μπορείτε να μου πείτε περί ποίων πραγμάτων τυρβάζει ;

Πότε θα κάνει τη δουλειά της ; Πότε θα τη βάλουμε επιτέλους να κάνει τη δουλειά της ;

Αν Αυτή κάνει κανονικά τη δουλειά της μπορείτε να μου πείτε αν την συμβουλεύεται κανείς ;

Κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης , εν κατακλείδι έχετε την ευθύνη για τις αποφάσεις που παίρνετε , αλλά θεωρώ ότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει το κακό που πάτε να κάνετε την περιοχή .

Για τα δικά μου δεδομένα αυτή η αποικιοκρατικού τύπου προγραμματική σύμβαση δεν έπρεπε καν να έρθει εδώ στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είμαστε για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και όχι να κομπάζουμε με πράξεις εντυπωσιασμού . Εδώ είμαστε για την προκοπή ,την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και για τίποτε άλλο.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.