Δεν εμπνέουν ανησυχία οι πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία

7 Αυγούστου 2021
14:28

Σε εξέλιξη, χωρίς να εμπνέουν ανησυχία, είναι οι πυρκαγιές σε Γρεβενά και Κοζάνη. Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσιο, δεν υπάρχει πλέον ανησυχία για σπίτια και περιουσίες. «Παραμένουμε σε επιφυλακή με τα οχήματα της Περιφέρειας και τα μισθωμένα, αλλά το σημείο όπου καίει η φωτιά δεν εμπνέει ανησυχία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν προληπτικά την προηγούμενη Πέμπτη, επιστρέφουν από το βράδυ της Παρασκευής σταδιακά στα σπίτια τους. Στις δομές του δήμου Γρεβενών θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται μόνο οι κάτοικοι της κοινότητας Διπόρου. «Ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση κινδυνεύει το χωριό ή τα σπίτια, αλλά επειδή το Δίπορο είναι πιο κοντά στην εστία της φωτιάς, λόγω του καπνού και των αιωρούμενων σωματιδίων, θα παραμείνουν στις εστίες του δήμου μέχρι νεοτέρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα -ίσως έως το τέλος της ημέρας- και αυτοί οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στις οικίες τους.

Αυτήν την ώρα στα Βέντζια επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και με τη συνδρομή υδροφόρας του ΟΤΑ, ενώ στο Καρπερό επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με 9 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Καλά είναι και τα δεδομένα για τη φωτιά στον Πεντάλοφο του δήμου Βοΐου Κοζάνης, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – To είδαμε στο zougla.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.