Τα παλαμάκια στα μπαλκόνια δεν ακούστηκαν αυτη τη φορά (Γράφει ο συντοπίτης μας Δ. Καραθανάσης)

8 Αυγούστου 2021
18:35

 

Μέτρησα στα πλάνα της πυρκαγιάς στην Ιστιαία. Ένα πεύκο καίγεται σε 4 δευτερόλεπτα.
Φλόγες 20-30 μέτρων.
Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε από ντροπή επιτέλους και τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους να κρυφτούν στο κλουβί τους.
Οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που καίγονται αγωνίζονται με αντίπαλο το θάνατο.
Τα παλαμάκια στα μπαλκόνια δεν ακούστηκαν αυτή τη φορά.
Αυτη τη φορά αντικαταστάθηκαν απο το hashtag “pray for Greece”……. Προσευχή να σωθούμε απ τον κακο μας εαυτό!
Οι ΗΡΩΕΣ θα εχουν μειωμένο προσδόκιμο ζωής απο τη ζημιά στα πνευμόνια τους….
Ποιος νοιάζεται !!! ???
Οι εργολαβίες να παν καλα, πριν και μετά τη φωτιά ?
Τι να τα κανω 50 Αεροπλάνα (που δεν τα έχουμε κι ολας μιας και τα μισα που έχουμε δεν πετάνε) οταν καίγεται η Ελλάδα ολόκληρη!???
Για να χειροκροτούμε ήρωες πιλότους των 1100€ που ο ένας στους δεκα θα πεθάνει εν υπηρεσία ??
Τίποτα δε σβήνει τέτοιες φωτιές εκτός από βροχή.
Η πρόληψη και η κατάσβεση εν τη γενέσει ειναι το κλειδί.
Υπάρχει βούληση γι αυτό ?
Υπάρχει θέληση για διασφάλιση αυτού ?
Η τεχνολογία τα τελευταία 20 χρόνια μπορεί να προσφέρει ενα τέτοιο συντονισμό.
Γιατί δεν επενδύουν στην οργάνωση και στην άμεση ανταπόκριση?
Αυτο το κράτος θέλουμε οταν ψηφίζουμε…
Αυτό το κράτος έχουμε !!!
(Το σχόλιο μου δεν εχει να κάνει ΜΟΝΟ με την παρούσα κυβέρνηση του “επιτελικού” ανύπαρκτου κράτους)
Καλη δύναμη και κουράγιο στους πληγέντες !
Προσοχή και καλη και επιτυχή επιστροφή στα σπίτια τους σε πυροσβέστες και μελη ολων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών που αγωνίζονται υπέρ πάντων για τους πληγέντες συνανθρώπους και το βιός τους !!!

17 σχόλια

  • Πολύ σωστά!!αυτού του είδους το κράτος θέλουμε εμείς…όχι όλοι!!άλλοι εξυπηρετούνται με άλλου είδους επιτελικότητες!!

  • Πολύ καλά τα λες.. Αλλά σε λίγο καιρό πάλι θα τους ξεχάσουν αυτούς τους ήρωες… Και θα γίνονται συνέχεια τα ίδια λάθη…

  • Μπράβο Δημήτρη ωραίο άρθρο εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, μόνο που όταν τελειώσει όλο αυτο θα γίνουν πάλι οι ταβλαδοροι καί αυτοί που δεν κάνουν τίποτα .

  • Μία χαρά τα λες Δημήτρη αλλά δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι νοιάζονται μόνο για τις αρπαχτές τους και την καρέκλα τους. Επίσης σαν λαός έχουμε μνήμη χρυσόψαρου οπότε μία από τα ίδια.

  • Δηλαδή οι γιατροί και οι νοσηλευτες για τους οποίους ακούστηκαν τα παλαμάκια στα μπαλκόνια με ποιον αγωνίζονται αντίπαλο; Με το θάνατο δεν αγωνίζονται; Έναν θάνατο που σκότωσε 13000 ανθρώπους μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.
    Δηλαδή με το να πάρεις και να συγκρίνεις καταστάσεις πανδημίας με τις πυρκαγιές νομίζεις ότι ασκείς κριτική σε κάποιον;

  • Φίλε Δημήτρη θεωρώ πως όλοι αξίζουν το χειροκρότημα, είτε είναι πυροσβέστης, είτε γιατρός και νοσηλεύτηκης, είτε πιλότος, είτε εθελοντης. Αυτό που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους και αισιοδοξους για το μέλλον της χώρας μας είναι η προθημεια και η αυτοθυσία της πλειοψηφίας των Ελλήνων όταν η πατρίδα τους χρειάζεται.
    Συμφωνώ απόλυτα η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία. Στην πρόληψη μειώνεις τις πιθανότητες να αντιμετωπίσεις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις στην θεραπεία μιας κατάστασης.
    Ας χειροκροτησουμε όλους τους πραγματικούς Έλληνες, όλους τους πραγματικούς πολίτες αυτής της χώρας που ανταποκρινονται πάντα όταν η πατρίδα τους έχει ανάγκη.
    Συγχαρητήρια για το άρθρο.

  • Δεν καταλαβαίνω προς τι το κείμενο. Μια διαπίστωση παθογενειών που τις γνωρίζουμε όλοι. Εχουμε ενα κράτος που δεν μπορεί οι υπηρεσίες του να συντονισθούν προς οφελος του πολίτη. Οσο για τα παλαμακια δεν το καταλαβαίνω. Αυτη τη δουλειά διάλεξαν οι κυριοι πυροσβέστες , τους έκαναν πρόσληψη , πληρώνονται το μισθό τους και είναι υποχρεωμενοι να δουλευουν στη δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν. Αν δεν τους αρέσει ανοιγουν μαγαζί με κουλούρια και αυτο είναι όλο. Τα υπόλοιπα λαικίστικα του κ. Καραθαναση για να έχει φιλα κείμενα σε αυτόν ακροατήριο να τα πεί σε αυτούς που έχουν μεσάνυχτα απο πολιτική. Εννοείται οτι αφού πολιτευεται συνδικαλιστικά και στον α βαθμό αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα που δεν εκλέγεται , ισως θεωρούμε οτι καποια πράγματα σε αυτήν τη φαση γραφονται εκ του πονηρού!!

    • Το κάνεις κάποιες διαπιστώσεις και να επαινέσεις ανθρώπους οι οποίοι το αξίζουν δεν είναι κακό. Όλοι μας εκτός από τις υλικές απολαβές έχουμε ανάγκη, σε μεγάλο βαθμό και τις ηθικές. Εσύ το παιδί σου που τα πάει καλά στο σχολείο δεν τους λες μπράβο; του λες καλοί οι βαθμοί σου αλλά αυτή είναι η δουλειά σου και γω ως πατέρας θα σου πάρω υλικά αγαθά ως αντάλλαγμα;
      Δεν ξέρω αν υπάρχει δόλος μακροπροθεσμα και δεν με ενδιαφέρει, είναι μια σωστή τοποθέτηση αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.
      Αν δεν δώσουμε κουράγιο στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής θα δώσουμε σε εμάς του καναπέ;
      Όσο για τη δουλειά τους αν ήταν ψυχροί επαγγελματίες θα απαιτούσαν μετά το 8ωρο να είναι σπίτι τους.
      Περισσότερο πονηρια βλέπω στη δικη σου τοποθέτηση.

      • Φιλε μου τι να κάνουμε . Αλλοι δουλευουν στην ναυπηγοπεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα μόνιμα σε τέτοιες συνθήκες σαν συγκολλητές. Εγω σημείωσα οτι κάνουν την δουλειά τους για την οποία πληρώνονται. Αυτοι που δουλευουν στα νοσοκομεία , αντίστοιχα καποιοιοι που ειναι στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Τωρα αν θέτεις θεμα ευγένειας θα σου πω εντάξει επειδη η ευγένεια ειναι η ανεκτή μορφή υποκρισίας . Αν το βλέπουμε ακριβώς τόσο τεχνοκρατικά θα σου πώ οτι μακαρι να ηταν όλοι υπαλληλοι του παραγωγικού οκταώρου . Σε πολλές περιπτώσεις οι κυριοι κανουν τρια οκτάωρα συνεχομενα και βρίσκονται στην υπηρεσία τους 2 η τρείς μέρες την εβδομάδα. Προνόμια που δεν τα έχουν άλλοι εργαζόμενοι.

  • Και μετά από πέντε μήνες θα αρχίσουν οι περισσότεροι “πολλούς δημόσιους υπαλλήλους έχουμε”…..
    ξεχνώντας ότι δασικοί, νοσηλευτές, γιατροί, πυροσβέστες, σκουπιδιάρηδες, δασικοί εργάτες -μηχανικοί-οικονομολόγοι-γεωπόνοι-περιβαλλοντολόγοι κοκ περιφερειών και δήμων, μετεωρολόγοι, εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και βαθμίδων, κλπ κλπ κλπ είναι δημόσιοι υπάλληλοι!
    Διότι όλοι αυτοί είναι πολλοί εκτός εάν είναι αστυνομικοί ματ και παπάδες που πάντα είναι λίγοι….

  • Σε ένα κείμενο χωρίς δομή, με απόψεις ατάκτως ερριμένες, μου κάνουν εντύπωση τα καλά σχόλια από κάτω…τι να πω…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.