ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

12 Αυγούστου 2021
12:15
Κανένα σχόλιο

 

Η χώρα μας βιώνει μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα μας, πέραν των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών αφήνουν πίσω τους ένα βαρύ οικολογικό αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί τόσο τις ανθρώπινες δραστηριότητες όσο και τα οικοσυστήματα και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος ή να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που οδηγούν τον πλανήτη στην καταστροφή.

Την ώρα που ξεχειλίζει η οργή και η απελπισία των ανθρώπων που είδαν το βιός τους να χάνεται μπροστά στα μάτια τους και οι ίδιοι να γίνονται πρόσφυγες στον τόπο τους, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν είναι ώρα για μία άγονη πολιτική αντιπαράθεση επάνω στις στάχτες. Ούτε ώρα για αυταρέσκεια, αλαζονεία και επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έγιναν ακόμη μεγαλύτερες από την απαράδεκτη επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής και από την προσπάθεια να κρύψουν και να ωραιοποιήσουν την πραγματικότητα.

Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις τους για το πόσο υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός ενώ επί μέρες καιγόταν η μισή Ελλάδα και βλέπαμε εικόνες των κατοίκων που έμειναν για μια βδομάδα σχεδόν αβοήθητοι να παλεύουν με τη φωτιά κάνοντας εκκλήσεις σε ένα ανύπαρκτο και ανεπαρκές κράτος, δίνοντας μία ηρωική μάχη.

Αποκαλύφθηκε η απόλυτη γύμνια του περιβόητου επιτελικού κράτους!

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο άμεσος σχεδιασμός και όσο αυτό είναι δυνατό, η επούλωση των πληγών. Η συνεννόηση με τα θύματα της φωτιάς, με τους επιστημονικούς φορείς με τις επαγγελματικές και κοινωνικές Οργανώσεις ενώ η συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις γίνεται αναγκαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης κατέθεσε δέσμη επτά προτάσεων για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, για τις αναδασωτέες εκτάσεις, την εκπόνηση ενός σχεδίου για την κλιματική κρίση, την πρόληψη και τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας, την εκπόνηση τοπικών σχεδίων για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των περιοχών που έχουν πληγεί, την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις αποζημιώσεις.

Τώρα είναι ώρα να ακούσουμε και να σταθούμε δίπλα σε όσους δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται. Τους εθελοντές που διακινδύνευσαν τη ζωή τους. Εκείνους που αρνήθηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και τελικά τα έσωσαν. Την κοινωνία των πολιτών που οργανώνει σήμερα ένα αξιοθαύμαστο κύμα αλληλεγγύης.

Η ΝΕ Κοζάνης χαιρετίζει τις αυθόρμητες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έχουν ξεπηδήσει σε όλη τη χώρα, με την αυτοδιοίκηση, τους φορείς αλλά και τις αυτό-οργανωμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και καλεί τους πολίτες στην ΠΕ Κοζάνης να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτό το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Για κατάθεση χρημάτων υπάρχει ο λογαριασμός:

ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR0901401050105002002025873

BIC: CRBAGRAA

Δικαιούχος :ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Με την ένδειξη: ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ (είναι υποχρεωτικό)

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ:

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Χυμούς
  • Κλινοσκεπάσματα σε καλή κατάσταση (Σεντόνια και ελαφρές κουβέρτες)
  • Υπνόσακους σε καλή κατάσταση
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες κλπ)
  • Ενυδατικές κρέμες
  • Κρέμες για προστασία από μικρό εγκαύματα (Helenvita)

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιείται καθημερινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα από τις 10.00-13.00 και από τις 18.00-21.00.

 

Τα είδη και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές δομές στις πληττόμενες περιοχές.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.