Συνάντηση του Πρόεδρου ΤΕΕ/ΤΔΜ κου Νικολάου Συλλίρη και της Αντιπροέδρου του Τμήματος κας Ευαγγελίας Μπάκαβου με τον Δήμαρχο Βοΐου Ζευκλή Χρήστο

13 Αυγούστου 2021
07:55

 

Συνάντηση του Πρόεδρου ΤΕΕ/ΤΔΜ κου Νικολάου Συλλίρη και της Αντιπροέδρου του Τμήματος κας Ευαγγελίας Μπάκαβου πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Βοΐου κο Ζευκλή Χρήστο, προκειμένου να συζητήσουν για τεχνικά θέματα και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το Τεχνικό Επιμελητήριο να συνδράμει στην ταχεία υλοποίηση των έργων της περιοχής.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα, η τεχνική υποστήριξη, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, που συνδέεται άρρηκτα με την προώθηση των μελετών και την κατασκευή Έργων στην περιοχή. Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την άποψη, υπερθεματίζοντας, στο να εκπονούνται μελέτες από τοπικούς Μηχανικούς, καθότι διαθέτουν υψηλή επιστημονική επάρκεια, μπορούν να προωθούν τις Μελέτες και τα Έργα και μάλιστα με φθηνότερο κόστος και καλύτερη ποιότητα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, έθεσε μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν: την Ενέργεια, ένα μείζον θέμα για την περιοχή μας, που συνδέεται στενά με το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την οικονομία, στην ουσία με το μέλλον του τόπου μας, την απολιγνιτοποίηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τους βιολογικούς καθαρισμούς, την ύδρευση για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης, εν έτη 2021 και την συνδεσιμότητα των οικισμών μεταξύ τους, για την γρήγορη, ασφαλής και οικονομική μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, κος Ζευκλής, ανέφερε ως ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Βοΐου, για επενδύσεις την ύπαρξη χώρων και κτηρίων άμεσα προς μίσθωση. Αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Κέντρο Ηλικιωμένων και Αθλητών, το οποίο θα γίνει στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, με 140 κλίνες και θα δημιουργηθούν 172 θέσεις εργασίας. Τόνισε την ανάγκη εκπαίδευσης σε θέματα πρωτογενή τομέα, μέσω του προγράμματος Αγρο Βοΐου, που για το σκοπό αυτό διατίθενται 800 στρέμματα αγροτικής γης. Απέκλεισε τη διάθεση γης για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από ιδιώτες, αλλά προέκρινε αυτή για θερμοκήπια και για άλλες δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα. Τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε ηλεκτρική ενέργεια με ΑΠΕ και δήλωσε ότι τους βρίσκει σύμφωνους η πρόταση για ΣΥΘΗΑ με βιοκαύσιμα για την παραγωγή 32 MW. Για τα θέματα ύδρευσης επισήμανε πως τα 230 χιλιόμετρα δικτύου μεταφοράς καθώς και τα 87 αντλιοστάσια δημιουργούν συνθήκες οικονομικά δυσοίωνες για τη διαχείριση της ύδρευσης των οικισμών, λόγω δυσαναλογίας μεγέθους κόστους σε σχέση με τους κατοίκους. Για τους Βιολογικούς καθαρισμούς ανέφερε την βούληση του, για την κατασκευή ενός τρίτου για την πόλη της Σιάτιστας.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε πως τα 220 χιλιόμετρα Δημοτικού δικτύου, που δημιουργεί ανάγκες παρακολούθησης, συντήρησης και αποχιονισμού, γεγονός που συνεπάγεται δυσβάστακτα κόστη, συνηγορεί υπέρ της αναβάθμισης του σε επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να αναλάβει τα κόστη η Περιφέρεια, όπως ήδη έγινε σε μεγαλύτερους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης.

3 σχόλια

  • ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ( ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΟΛΕΩΝ) ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ( ΔΗΛΑΔΗ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ) ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .

    ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.