Χωρίς εμβόλιο, είναι περισσότερο “ρώσικη ρουλέτα” το πώς θα περάσεις μια άκρως απρόβλεπτη νόσο (Γράφει ο γιατρός, στην Κοζάνη, Αθανάσιος Γκάντος)

19 Αυγούστου 2021
18:06

 

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο γιατρός, στην Κοζάνη, Αθανάσιος Γκάντος, γράφει: “Πρόσφατα, μέλος της οικογένειας μου, παρά τον πλήρη εμβολιασμό του, νόσησε με Covid-19. Παρά την προχωρημένη ηλικία, το πέρασε στο σπίτι με ήπια συμπτώματα, χωρίς ειδική θεραπεία και τώρα πλέον είναι εκτός καραντίνας. Κανείς στην οικογένεια δεν κόλλησε, όλοι είμαστε εμβολιασμένοι. Η εξέλιξη αυτή δε μείωσε την εμπιστοσύνη μου στον εμβολιασμό, αντίθετα την ενίσχυσε. Επιβεβαιώθηκαν τα δεδομένα από τη χώρα μας, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων με Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι.

Ο αντίλογος μπορεί να είναι ότι υπήρξαν και θάνατοι σε εμβολιασμένους από Covid-19 και στο Ισραήλ το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσούν είναι πολύ μεγάλο. Πράγματι, ο ιός με τις μεταλλάξεις του παλεύει να διαφύγει της ανοσολογικής απόκρισης μας. Το εμβόλιο, βέβαια, δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι το μόνο που διαθέτουμε ως ανάχωμα στην πανδημία και εξακολουθεί ξεκάθαρα να προσφέρει καλύτερη πρόγνωση σε περίπτωση νόσου. Χωρίς εμβόλιο, είναι περισσότερο “ρώσικη ρουλέτα” το πώς θα περάσεις μια άκρως απρόβλεπτη νόσο”.

59 σχόλια

  • Γιατρέ, την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Αγγλία τη βλέπεις; Τα γήπεδα, που το Σαββατοκύριακο ήταν φίσκα από κόσμο χωρίς μάσκες, τα είδες; Τι έχεις να μας πεις γι’ αυτά;

  • τί λες βρε γιατρε μου; εσενα θα ακουσουν; θα ακουσουν την κυρα Σουλα, που το ακουσε απο την κυρα Κατινα, που το ακουσε απο τον Μπαμπη τον μαναβη ότι καποιος που εκανε εμβόλιο κολλαγαν πανω στο μπρατσο του κερματα και επισης το κινητο του επιανε με το bluetooth μια αγνωστη συσκευη

  • Γιατρέ στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντα. Μόνο όταν έρθουν στη δύσκολη θέση θα το καταλάβουν. Εξάλλου ο καθένας νας αποφασίζει για τον εαυτό του.

      • για τους υπολοιπους απειλειστε να το κανετε, αφου δεν σας κοβει να το καταλαβετε με το καλο. για τον οδοντιατρο που αναφερει ο δευτερος απο πανω, για τη γιαγια στο Βολο 96 ετων με νεφρικη ανεπαρκεια που την εστειλε καποιοςανεμβολιαστος εργαζομενος στο γηροκομειο του Βολου κτλ.
        οχι ρε ανθρωπε,. δικια σου ειναι η ζωη και δεν εχει και ιδιαιτερη αξια οπως φαινεται ουτε για εσενα τον ιδιο. λεμε να κρατας τα μετρα και να κανεις το εμβολιο για τους αλλους, που προσεχουν και που θεωρουν οτι η ζωή τους εχει καποια αξια και για τους ιδιους και για τους δικους τους ανθρωπους

  • Ο Γιατρός είπε αυτό που λέει όλη η επιστημονική κοινότητα από την καθημερινή εμπειρία με τον κορωνοϊό. 2 δις εμβολιασμένοι και 0,007% παρενέργειες από ένα επιστημονικό επίτευγμα που έχει δοκιμαστεί εδώ και 30 χρόνια. Πιό πιθανό είναι να σε χτυπήσει κεραυνός κατακούτελα. Ο μεγάλος τίτλος όμως είναι ένας : 25 ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. Οι ψεκασμένοι ακούνε;

  • ελληνας..περιεργος λαος..αν του λεγαμε απ την αρχη “μην το κανετε το εμβολιο”..θα ετρεχαν να το κανουν ολοι απο πεισμα και μονο!!! σε ολα αναποδοι ειμαστε..

  • Ο γιατρός μια χαρά τα λέει, γιατί γράφει ψύχραιμα, χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς εριστικό ύφος. Καταθέτει εμπειρία και εύλογες διαπιστώσεις. Κυρίως όμως γράφει με ήπιο ύφος, αν και γιατρός αναφέρεται στον αντίλογο, δεν τον υποτιμά. Μπράβο, γιατρέ. Χρειαζόμαστε τέτοιες φωνές σύνεσης και ψυχραιμίας.

    • Καταθέτει εμπειρία ……

      επί μίας περιπτώσεως !!!!

      Αφού το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γιατί τόση προπαγάνδα ; γιατί απειλούμεθα αν δεν το κάνουμε;
      Γιατρέ ποιά ιατρική πράξη μπορεί να είναι υποχρεωτική ;! ΚΑΜΙΑ !!!

    • Οπως καλα τα είπε και στα λεφτα που μοιράστηκαν απο την Περιφέρεια… ειχε εξοδα απο τα αντισηπτικα και επρεπε να πάρει ενίσχυση αυτος και λίγοι ακόμα. Ουτε μύγα δεν πρεπει να παει σαν ασθενής!

  • Πράγματι δεν έχουμε άλλα όπλα, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να έχουμε και προφανώς αυτό δεν είναι απόφαση του Cool Lee και λοιπών αχυρανθρώπων. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός οτι χώρες πολύ λιγότερο εμβολιασμένες (όπως η Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Λετονία) αλλά πολύ σοβαρότερες απο Ελλάδα έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Για να μην αναφερθούμε στη Γερμανία που εδώ και 8 μήνες χρησιμοποιεί και άλλα όπλα πλην εμβολίων και είναι μακράν η επιτυχέστερη όλων.

  • Στον ιατρικό συλλογο σας να απαυθεινθείτε να πιέσει τους συναδέλφους σας να εμβολιαστούν που κάνουν κ πορείες

  • Οι Έλληνες είναι πολύ απλά ο πιό ανάποδος λαός στον πλανήτη…έχουμε πολλά καλά, αλλά είμαστε και απίστευτα κούτσουρα….ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά….ότι η ΕΕ δεν έβγαινε μπροστά για την αγορά των εμβολίων και έλεγε ” ο καθείς ας τα βγάλει πέρα μόνος τους με τις φαρμακευτικές”…. και ας υποθέσουμε ότι για τους Χ,Υ λόγους η Ελληνική κυβέρνηση αδυνατούσε να προμηθευτεί επαρκή αριθμό εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού….όλοι αυτοί που φωνάζουν κατά του εμβολίου θα χαλούσαν τον κόσμο φωνάζοντας “αίσχος, δώστε το εμβόλιο στον λαό”, “Ο Μητσοτάκης εμβολιάζει μόνο τους ημετέρους”, και θα είχαμε πρωτοσέλιδα τους στυλ “αγανακτισμένοι μπουκάρανε σε νοσοκομείο και κλέψανε παρτίδες εμβολίων”, “κρυφά πάρτυ στην Μύκονο με prive εμβολιασμούς και συμμετοχή 3.000ΕΥΡΩ το άτομο”….τέτοιοι είμαστε δυστυχώς…

  • Οι ιδιοι που παραγουν το εμβολιο μας λενε οτι δεν σε αποτρεπει απο το να κολλησεις,αλλα να το περασεις πιο ελαφρα και ο γιατρος εδω μας λεει οτι οι υπολοιποι στο σπιτι δεν κολησαν επειδη ηταν εμβολιασμενοι? μαλλον λαθος αντιληψη εχει για καποια πραγματα

  • Φίλε Θανάση όταν το 2021 μιλάμε ακόμα για ρωσική ρουλέτα φαντάσου πόσο γυμνή είναι ακόμα η επιστήμη της ιατρικής!!!

    • Όλη η ανθρωπότητα, τα μεγαλύτερα ερευνητικὰ κέντρα, η πιὸ εξελιγμένη γνώση, οι οικονομικὰ ισχυρότερες δυνάμεις, όλοι συστρατευμένοι, αλλὰ ανήμποροι να ἀναχαιτίσουν την ορμὴ της παγκόσμιας απειλής.
      Και κάποιοι ανόητοι τραυλίζουν ύμνους στην παντοδυναμία της επιστήμης.

    • Αναφέρεται στον ιό, όχι στην επιστήμη. Αμέσως να ψεκάσεις ψέκα. Τα τελευταία 100 χρόνια ο προσδόκιμος μέσος όρος ζωής έχει διπλασιαστεί χάρη στα εμβόλια και την επιστήμη!

        • Μέσα σε 150 χρόνια ο μέσος όρος ζωής υπερδιπλασιάστηκε. Από τα 35 έτη που ήταν στην Ευρώπη το 1870, σήμερα είναι πάνω από 80. Λοιμώξεις και Πανδημίες δεν Φαίνεται να Μπορούν να Απειλήσουν ξανά την Ανθρωπότητα όσο η ιατρική επιστήμη βρίσκει νέα όπλα για την καταπολέμηση τους. Χθες είχαμε 20 νεκρούς ανεμβολίαστους. Αν άκουγαν τους γιατρούς και εμβολιάζονταν θα είχαν σωθεί. Δυστυχώς παρασύρθηκαν από ψεκασμένους σαν εσένα ψέκα! Καλή σου τύχη στη ΜΕΘ!

  • ασε μας ρε κομπογιαννιτη οταν βγηκε ο τσεκουροφορος υπουργος και μας απειλουσε οτι δε θα γινουν αλλες μεθ κανενας σας γιατρος δε βγηκε να πει τιποτα σα δε ντρεπεστε και λοιπον σε εχω αλλο σε φιλικη οικογενεια κολλησαν κορωνοιο μονο οι εμβολιασμενοι και οι ανεμβολιαστοι τρεχαν με τεστ καθε 3 μερες σων και καλα να βγουν θετικοι ε δε κολλησαν ποτε αντε κομπογιαννιτη

  • απλα επικινδυνος ο νουδουλης γιατρουλης δεν κολλησαμε γιατι ειμασταν εμβολιασμενοι ουτε ο βασιλακοπουλος δεν τα λεει αυτα γιατι ξερει οτι θα γινει ρομπα και μια ερωτηση γιατι η αγγλια και καποιες αλλες χωρες δε χρησιμοποιουν το johnson ενω εδω παρτε και οτι γινει μπορει να μας απαντησει ο γιατρος?

  • ….το πώς θα περάσεις μια άκρως απρόβλεπτη νόσο με (λεω εγώ) ένα άκρως απρόβλεπτο εμβόλιο……

    Στις 19 Ιουλίου 2021 όλοι οι επαγγελματίες υγείας της χώρας μας, έλαβαν επίσημη ενημέρωση από τις εταιρείες BIONTECH/#PFIZER και #MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L. για τα σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, για τα οποία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να ενημερώνουν τους εμβολιασθέντες για πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες παρενέργειες και πως θα αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που νιώσουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αίσθημα παλμών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.