O βουλευτής Κοζάνης Γ. Αμανατίδης για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σάκη Μακρυγιάννη, τον Πρόεδρο του Συν/σμού Ελαιοπαραγωγών κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο και κατοίκους – παραγωγούς του χωριού

23 Αυγούστου 2021
14:41

Μια πολύ χρήσιμη συνάντηση είχα στα Ίμερα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σάκη Μακρυγιάννη, τον Πρόεδρο του Συν/σμού Ελαιοπαραγωγών κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο και κατοίκους – παραγωγούς του χωριού.
Συζητήσαμε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο των ΠΣΕΑ 2017 (νυν ΚΟΕ) και ειδικότερα τα παρακάτω:
1️⃣ Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη έγγραφης και αιτιολογημένης ενημέρωσης για όλες τις φάσεις της διαδικασίας μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων, έτσι ώστε να προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες διευκολύνοντας και την Υπηρεσία του ΕΛΓΑ.
2️⃣ Οι παραγωγοί έχουν την πάγια άποψη, ότι αδίκως δεν αποζημιώθηκαν για την απώλεια παραγωγής των ελαιόδεντρων το 2017 παρ’ όλο που το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Κοζάνης δήλωσε ζημία 90%.
3️⃣ Οι αιτήσεις ανασύστασης για αποζημίωση του φυτικού κεφαλαίου βρίσκονται στην τελική φάση και ολοκληρώνονται.
oy
4️⃣ Σχετικά με την αποζημίωση – προκαταβολή για την παγωνιά της άνοιξης 2021 για την οποία δεν τους καταβλήθηκαν τα ανάλογα ποσά, αυτό οφείλεται στο ότι με βάση και τη δέσμευση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζου Ανδρέα, η καταβολή των αποζημιώσεων θα σχετίζεται με τον χρόνο συλλογής της παραγωγής κάθε καλλιέργειας και της δημιουργίας εισοδήματος από πωλήσεις.
Επομένως η καταβολή της αποζημίωσης για τα ελαιόδεντρα εκτιμάται ότι θα γίνει πριν από το χειμώνα.
?Η συναντίληψη που επικράτησε, για άλλη μια φορά σε συνάντησή μας, στηρίζεται στην εμπιστοσύνη που συνεχίζει να είναι η βάση της παραγωγικής συνεργασίας μας.

11 σχόλια

    • Ναι και αυτοι νομίζουν οτι θα τους βάλει στο υπουργικό και στο τέλος αν μπει κάποιος θα ειναι ο Μιχάλης και κανένας άλλος…οι άλλοι απλά θα ελπίζουν

    • Αστους ρε συ να γελασουμε λιγο…
      ιδρωνουν την φανελα μπας και τσιμπησουν υπουργικη καρεκλα και στο τελος παλι ο εξαφανισμενος Κυριακος τους απ τις 12/8 θα βγει τελευταια στιγμη και θα επιλεξει αλλους και παλι θα μεινουν χωρις καρεκλα ολοι αυτοι οπως εγινε προ καιρου με τον Μιχαλιο αχαχαχαχαχα!

  • Έλεος
    Γράψτε αφού κάνετε κάτι χρήσιμο για την περιοχή μας,δεν μας νοιάζει που πήγατε ,ποιον η ποιους είδατε και τι είπατε,αφού δεν κάνετε τιποτα

  • Εμείς ξέρουμε ποιος κάνει η δεν κάνει τίποτα για τον τόπο μας…Ο Αμανατίδης σίγουρα κάνει και καλώς ενημερώνει!

  • Ανακοινώσεις γραμμένες στο πόδι…..ούτε καν μπαίνουν στην διαδικασία να τις ξαναδιαβάσουν…. Εμείς τώρα θα πρέπει να λύσουμε το γρίφο για πιο χωριό πρόκειται….. μάλλον μας περνάτε όλους για χωριάτες
    ….

    • Το χωριό αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης,αλλά όχι στον τίτλο.Προς στιγμήν όντως υπάρχει προβληματάκι.

  • Ο Γιωρικας φλερταρει με την Γενηματα.Γυριζει απο εκει που ηρθε.Επειδη δεν πρόκειται να ξαναβγει με τη ΝΔ γυριζει στα γνωστα λημεριαωτου.

  • Σε ποια λημέρια κομματικά γυρνάει ο καθένας δε με ενδιαφέρει καθόλου Σημασία έχει να γίνονται πράγματα γιαυτόν τον έρημο τόπο μας.Ο Αμανατίδης προσπαθεί και κάνει ας πράξουν και οι υπόλοιποι. Τα σχόλια μας φάγανε από πράξεις εμείς;

  • Οι άλλοι που είναι;; Να έρθουν στην ύπαιθρο και να δουν τα προβλήμτα μας;; θα εμφανιστουν πάλι 20 μέρες πριν τις εκλογές να μας χτυπήσουν την πλάτη.. Ψήφο σσε αυτόν που δουλεύει… και είναι δίπλα μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.