Δήμος Γρεβενών: Διεθνές Συνέδριο Κλεισίματος “IT CULTURE”,την Τετάρτη 25 Αυγούστου

23 Αυγούστου 2021
16:25
Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Γρεβενών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε διαδικτυακά το «Διεθνές Συνέδριο Κλεισίματος του έργου IT CULTURE» όπου θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματά του και θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι αλλά και η τοπική κοινωνία για τα οφέλη που προκύπτουν στην περιοχή μετά το πέρας των διαδικασιών του έργου.

Η εκδήλωση θα προβληθεί Διαδικτυακά την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 10:00 π.μ.
Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης παρέχεται από την Διαδικτυακή Πλατφόρμα Zoom και είναι ο εξής:
https://bit.ly/Grevena-Conference

O Δήμος Γρεβενών ως επικεφαλής εταίρος στο έργο «Ανάπτυξη και προώθηση των πολιτιστικών τουριστικών προορισμών μέσω πολυμεσικών εργαλείων» (DEVELOPMENT & PROMOTION OF CULTURAL TOURISTIC DESTINATIONS THROUGH MULTIMEDIA TOOLS) με ακρωνύμιο «IT CULTURE», συγχρηματοδοτούμενο κατά 85% από κοινοτικούς πόρους και 15% από εθνικούς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020 (INTERREG IPA II CBC).
Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν, επίσης, ο Δήμος Pustec (96.083,80€) και η ΜΚΟ AntiCrackerShieldAlbania (84.620,80€) από Αλβανικής πλευράς. Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου «IT CULTURE» είναι 484.404,60€, ενώ το ποσό που διαχειρίζεται ο Δήμος Γρεβενών για την υλοποίηση δράσεων ανέρχεται στα 303.700,00€.
Το έργο «IT CULTURE» στοχεύει στην υποστήριξη ενός υποσυνόλου της τουριστικής βιομηχανίας που σχετίζεται με τον πολιτιστικό τουρισμό και στη «μετατόπιση» μέρους των επισκεπτών σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στην πρακτική των πολιτιστικών διαδρομών για τη διασυνοριακή περιοχή ώστε να προσελκύσει τουρίστες με επίκεντρο τα σημεία/μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος μεγάλο των οποίων παραμένει τουριστικά αφανές. Κύριο εργαλείο του IT CULTURE είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών διαδρομών με τη χρήση ηλεκτρονικών πολυμέσων για την ευρεία διασπορά της πληροφορίας και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Εκτός από την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής επιδιώκεται η διατήρηση και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικής παράδοσης και των δύο περιοχών.
Με βάση αυτή τη στοχοθεσία οι εταίροι του έργου υλοποίησαν ένα πλήθος αλληλένδετων δράσεων με ευρύτερο όραμα, τη συγκέντρωση, διατήρηση και επιμελημένη προβολή του αρχαιολογικού πλούτου και της λαογραφικής κληρονομιάς των περιοχών. Αυτό αποτυπώνεται και μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.roadstoculture.eu αλλά κυρίως στις μουσειολογικές μελέτες που θέτουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μουσείων στα Γρεβενά και στο Pustec κάτι που αποτελεί τον μακροπρόθεσμο στόχο και για τις δύο περιοχές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.