Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης – υποδομών συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 15,8 εκ. ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020

27 Αυγούστου 2021
11:46
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης και αποδοτικής χρήσης των υδάτινων πόρων της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε νέα Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 15.831.292 ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης – υποδομών συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού, με δικαιούχους το Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΕΥΑ Βοΐου και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προθεσμία υποβολής προτάσεων έως 01/11/2021.

Τα έργα  ύδρευσης – υποδομών συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ) και Εθνικών Πόρων, μέσω της σχετικής Εκχώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν νέα ώριμα έργα ανάπτυξης ενίσχυσης υποδομών για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού για όλες τις χρήσεις (υποδομές συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής νερού) και λοιπές δράσεις και έργα διασφάλισης της ποιότητας του νερού που προορίζεται για πόσιμο νερό.

Τα έργα, μεταξύ των άλλων, μπορούν να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Έργα υδροληψίας από υφιστάμενους ταμιευτήρες και έργα προσαγωγής σε νέες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ),
  • Νέες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) με τα συνοδά έργα άντλησης, αποθήκευσης και μεταφοράς πόσιμου νερού,
  • Νέοι αγωγοί σύνδεσης με το κεντρικό υδραγωγείο καθώς και τμήματα του κεντρικού υδραγωγείου με τους αναγκαίους κλάδους τους.
  • Έργα ενίσχυσης εξωτερικού υδραγωγείου και αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειας πόσιμου νερού.
  • Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου, εργασίες αρχαιολογίας, συνδέσεις με δίκτυα.

Στόχο της Δράσης αποτελεί η συμβολή στην επάρκεια και ποιότητα πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Λεπτομέρειες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων δίνονται στις ιστοσελίδες, http://www.pepdym.gr,  http://www.ymeperaa.gr  και http://www.espa.gr.  

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.