Σημαντική μείωση εισακτέων, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που αγγίζει περίπου το 50%, δείχνουν τα αποτελέσματα των βάσεων για το 2021. Η σημαντικότερη μείωση, όπως ήταν αναμενόμενο, παρατηρείται, κυρίως στις δύο πόλεις Κοζάνη & Γρεβενά.

Από μια πρώτη εκτίμηση & αξιολόγηση των στοιχείων, που έχει στη διάθεσή του το kozan.gr, αυτή η μείωση των εισακτέων “μεταφράζεται’ σε αριθμούς σε 2300 (περίπου) εισακτέους για φέτος (2021) όταν πέρυσι (2020) κυμαίνονταν, ονομαστικά, σε 4600, στο σύνολο των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας. Στα τμήματα της Κοζάνης, για το 2021, ο αριθμός των εισακτέων θα κυμανθεί περίπου στους 850, στα Γρεβενά περίπου στους 100, στη Φλώρινα περίπου στους 650, στην Καστοριά περίπου στους 450 και στην Πτολεμαίδα στους 250 φοιτητές.

Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας φαίνεται να έχουν “πάρει” χαμηλό αριθμό εισακτέων σε σχέση με πέρυσι, όπως:

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

Το παρήγορο της υπόθεσης, αν μπορεί κάποιος να το αξιολογήσει έτσι, είναι πως οι επιτυχόντες είναι με υψηλές βαθμολογίες, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γεγονός που ίσως υποδηλώνει πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έρθουν στην Δ. Μακεδονία για σπουδές. Στα αξιοσημείωτα, η μικρή αύξηση εισακτέων στο τμήμα Πληροφορικής στην Καστοριά καθώς και τ’ ότι το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης στην Κοζάνη, για το οποίο υπήρχαν δυσοίωνες προβλέψεις/εκτιμήσεις, διατήρησε, ελαφρώς προς τα κάτω, τηρουμένων των αναλογιών, ένα σημαντικό αριθμό επιτυχόντων, γύρω στους 150 νέους φοιτητές.

kozan.gr