Η Λωξάνδρα Λούκας, κόρη της πρώην Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ελένης Δημοπούλου, υπέγραψε με με το Εθνικό Θέατρο τη συνεργασία της και γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα λάβει μέρος σε παραγωγή του Εθνικού

27 Αυγούστου 2021
17:15
Κανένα σχόλιο

 

Η Λωξάνδρα Λούκας, κόρη της πρώην Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ελένης Δημοπούλου, υπέγραψε με με το Εθνικό Θέατρο τη συνεργασία της και γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα λάβει μέρος σε παραγωγή του Εθνικού

 Η μητέρα της, Ελένη Δημοπούλου, σε μήνυμά της στο Facebook ευχαριστεί όλους εκείνους που έσπευσαν να συγχαρούν την κόρη της.

Η μητέρα της επίσης είναι ένας θεατράνθρωπος με τρομερά μεγάλο βιογραφικό.  Η Ελένη Δημοπούλου σπούδασε θέατρο στη σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Εργάστηκε επί 25 χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Συν-ίδρυσε την ομάδα Εν δυνάμει, μια παρέα, ξεχωριστών ανθρώπων, νέων με δυνητικές και εν κινήσει ικανότητες, εθελοντών, γονιών και φίλων με σπουδαίο έργο.  Υπήρξε Πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Δη.Πε.Θε Ιωαννίνων και στο Δη.Πε.Θε Κοζάνης από το 2015 εως το 2018.

Η Λωξάνδρα φυσικά ασχολείται με την τέχνη πάρα πολλά χρόνια και δεν σταμάτησε να βρίσκει τρόπους για να εκφράζεται μέσω αυτής! Το προηγούμενο καλοκαίρι μάλιστα έστησε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής σε αναπάντεχο σημείο!

Επειδή σχεδόν πάντα, σταματά να πάρει μια ανάσα μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου στα 110 σκαλιά του νεοκλασικού κτιρίου όπου κατοικεί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σκέφτηκε ότι το κλιμακοστάσιο είναι ο ιδανικός χώρος για να πραγματοποιήσει μια έκθεση ζωγραφικής με πορτρέτα που έχει δημιουργήσει από το περασμένο καλοκαίρι!

 

https://www.pink.gr/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.