Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: “Από τη στιγμή που οι επίσημοι υγειονομικοί φορείς (παγκόσμιοι και εγχώριοι) επισημαίνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συμπλεύσουμε με τη θέση αυτή – Δεν μπορούμε όμως να μην σεβαστούμε την άποψη μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού στους οποίους συγκαταλέγονται και συνάδελφοί μας”

31 Αυγούστου 2021
19:30

 Τα τελευταία χρόνια ελέω πανδημίας η ανθρωπότητα περιήλθε σε πρωτόγνωρες (τουλάχιστον για τις τελευταίες γενιές) καταστάσεις. Δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες θα μπορούσε κάποιος να τις φανταστεί. Δυστυχώς, στα συνεπακόλουθα της πανδημίας, εκτός από τους εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, περιλαμβάνονται πλέον και οι συνέπειες στη συνοχή του κοινωνικού ιστού.
 Σε μία πανδημία, τον πρώτο λόγο έχει σε κάθε περίπτωση η Επιστήμη και ιδίως η Ιατρική. Η εμπιστοσύνη στην επιστήμη όπως αυτή εκφράζεται από τους επίσημους φορείς αποτελεί τον μονόδρομο που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα έξω από το τούνελ. Στη δύσκολη όμως αυτή περίοδο παράλληλα με την υγεία μας δοκιμάζονται και άλλες πολύ σημαντικές αξίες, τις οποίες θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να προστατευθούν κι αυτές.
 Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε έχουμε σκοπό να εμπλακούμε σε ένα γνωστικό αντικείμενο που δεν κατέχουμε. Από τη στιγμή που οι επίσημοι υγειονομικοί φορείς (παγκόσμιοι και εγχώριοι) επισημαίνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συμπλεύσουμε με τη θέση αυτή. Δεν μπορούμε όμως να μην σεβαστούμε την άποψη μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού στους οποίους συγκαταλέγονται και συνάδελφοί μας. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στους θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, αλλά σε συμπολίτες μας που απλά τυγχάνουν επιφυλακτικοί και επιθυμούν να διατηρήσουν το δικαίωμα της επιλογής όσον αφορά την εφαρμογή μιας ιατρικής πράξης στο σώμα τους.
 Δεν γνωρίζουμε εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού να επεκταθεί και στο Αστυνομικό Προσωπικό. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως υποδεικνύει κάτι τέτοιο, με συνέπεια να δημιουργείται εύλογη ανησυχία στους συναδέλφους μας, την οποία αντιλαμβανόμαστε και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να την μεταφέρουμε στους αρμόδιους. Πολλώ δε μάλλον σήμερα που κυριολεκτικά δεν περισσεύει κανείς.
Η επόμενη ημέρα της πανδημίας πρέπει να μας βρει κυρίως υγιείς αλλά και ενωμένους. Η πανδημία του covid δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πανδημία διχασμού και οι ενέργειες της κυβέρνησης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
         Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας
Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ.            Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ

10 σχόλια

  • Σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες Δυνάμεις!!! Είδαμε και στην εμακ που κατάφεραν μια τρύπα στο νερό και ζητούσαν πίσω τους ανθρώπους να βοηθήσουν στην μάχη για τις πυρκαγιές !!! Βλέπουμε στους υγειονομικούς τι γίνεται αν απολύσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους εκεί να δεις υγειονομική κρίση !!!

  • Υπάρχει και επιστήμη (ακριβέστερα επιστήμονες) χωρίς ηθική και τότε γίνεται ομηρη της πολιτικής. Τόσα απλά και αληθινά.

  • Πολύ καλά κάνει το σωματείο και παίρνει θέση, οι ένστολοι έχουν καταντήσει σάκος του μποξ, ότι στραβό καλούνται να το πράξουν, ακόμη και απλήρωτους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται τους συλλαμβάνουν αντί να συλλάβουν τον εργοδότη.
    Επιτέλους το σωματείο πήρε θέση

    • Ανεμβολιαστος πολίτης: Λειτουργώ ως άτομο και όχι ως μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας όπου πέρα από δικαιώματα έχω και υποχρεώσεις .Δεν συμμερίζομαι τις οδηγιες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας , του Ευρωπαϊκού οργανισμό φαρμάκων και όλων των κυβερνήσεων του κόσμου αλλά μένω εγκλωβισμένος στις φοβίες και ιδιοληψιες μου.Άκουω κάποιους αιρετικούς γιατρούς και παπάδες.

  • Ωραία τότε κάντε το. Και μετά αν σας περισσέψει και χρόνος μαζέψτε και κανέναν καγκουρα από τους πολλούς που περνάνε από μπροστά σας κάνοντας κονξες με την μηχανή η το καρούλι τους με την εξάτμιση λες και τρέχουν στο ράλι Ακρόπολις έτσι; Για τις μάσκες και τις αποστάσεις εκεί σας έπιανε ο ζήλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.