Δασταμάνης: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για τη δραματική μείωση των εισακτέων»

31 Αυγούστου 2021
21:27

 

«Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε για τη δραματική μείωση των εισακτέων που έφερε στα πανεπιστημιακά τμήματα των Γρεβενών η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής όπως προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων.

Από πολύ νωρίς είχαμε επισημάνει στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τον κίνδυνο της ραγδαίας συρρίκνωσης που θα υποστεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των δυσοίωνων εξελίξεων που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται.

Ως Δημοτική Αρχή, ζητάμε από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, το οποίο υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

Επιπλέον, θεωρούμε αναγκαία τη συστράτευση όλου του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειάς μας για την ανατροπή της άδικης αυτής απόφασης, όχι μόνο για τα Γρεβενά αλλά για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, δεδομένου ότι η βιωσιμότητα των ανώτατων εκπαιδευτικών δομών είναι και πρέπει να είναι κοινό πρόταγμα.

Άλλωστε καμία Δίκαιη Μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την υποστήριξη μιας ισχυρής ακαδημαϊκής κοινότητας στις κρίσιμες οικονομικές μεταβολές της απολιγνιτοποίησης καθώς και στους ευρύτερους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς».

Γιώργος Δασταμάνης

Δήμαρχος Γρεβενών

9 σχόλια

  • Καλά,καλά. Κάθε ραχούλα και Πανεπιστήμιο ,άχρηστα πτυχία,άχρηστα χρόνια,για να τσεπώνουν οι ενοικιαστές και τα ντελίβερυ. Και πιο βαθιά έπρεπε η Κεραμέως το μαχαίρι. Άντε, γιατί το ξεφτιλίσατε.

    • Καλά κρασα! Με κάτι τέτοια μυαλά σαν της καντηλαναφτρας που έχει διαλύσει την παιδεία δεν θα δούμε πότε άσπρη μέρα.
      Πιο επικίνδυνο επιτελείο στην πολιτική ζωή του τόπου δεν έχει ξαναπεράσει

      • Λεβέντη,εγώ μόνο δεξιός δεν είμαι. ΚΚΕ και πιο πέρα. Εδώ όμως μια χαρά έκανε η καντηλανάφτρα,και μπράβο της. Απάλλαξε από χιλιάδες ταλαίπωρους και αγκομαχούντες γονείς χιλιάδες πεταμένα ευρώ. Στις παλιές ένδοξες δεκαετίες οι γονείς πουλούσαν 1 χωράφι,αλλά έπιανε τόπο. Σήμερα πουλάνε 5 χωράφια (συγκριτικά, με φροντιστήρια και 5 έτη “σπουδών”) στο βρόντο.

  • ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΑΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ 452 ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ 250
    ΤΟΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΡΜΕΓΜΑ ΣΑς ΕΛΕΙΠΑΝ ?
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΕΚΕΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • Όταν τα λέει αυτά ένας δήμαρχος η λακίζει η έχει μεσάνυχτα για την παιδεία…
    Λυπάμαι που τον ψήφισα
    Αλλά χαίρομαι που είναι η τελευταία του θητεία στα κοινά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.