Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης (ΚΕΚ)

3 Σεπτεμβρίου 2021
11:58

Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης (ΚΕΚ) με αρκετές αλλαγές και καινοτομίες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με τη δημιουργία νέων τμημάτων, αλλά και τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων λειτουργίας και τήρηση των οδηγιών που επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid-19.

Οι Βασικοί Στόχοι της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης (Κ.Ε.Κ.) είναι:

  • Η εκμάθηση κολύμβησης και πόλο σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

  • Η συνέχιση της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό με όλα τα θετικά που απορρέουν από αυτόν.

  • Ο πρωταθλητισμός.

Για τον λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν για το έτος 2021-2022 ανά ομάδα τα παρακάτω τμήματα:

ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

  1. ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ (Αστερίες, Ξιφίες και Δελφίνια)

(από 4 ετών και άνω)

Περιλαμβάνει την εξής κατηγοριοποίηση:

  • Αρχάρια (Επίπλευση) (Αστερίες)

  • Ημι-προχωρημένα (Ελεύθερο – Ύπτιο) (Ξιφίες)

  • Προχωρημένα (Ελεύθερο – Ύπτιο και στοιχεία από Πρόσθιο-Πεταλούδα) (Δελφίνια)

Η πισίνα είναι ο χώρος που οι μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες μας θα έχουν την πρώτη τους επαφή με το υγρό στοιχείο σε εκπαιδευτική βάση. Είναι ο χώρος που θα καταφέρουν να νικήσουν τις πρώτες τους φοβίες, θα αρχίσουν να νιώθουν ανεξάρτητοι και θα αποκτήσουν τις πρώτες τους κολυμβητικές δεξιότητες.

Σε αυτό το στάδιο εκμάθησης είναι πολύ σημαντικό το παιδί να νιώσει ευχάριστα και να αγαπήσει το νερό και την πισίνα. Γι’ αυτόν τον λόγο το παιχνίδι κατέχει σημαντική θέση στο προπονητικό πρόγραμμα.

Τα μαθήματα είναι 45λεπτα και οι προπονητές και προπονήτριες της ομάδας, τους βοηθούν στην εκμάθηση των νέων κολυμβητικών δεξιοτήτων τους, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα το αίσθημα της ασφάλειας που είναι απαραίτητο για τα πρώτα τους «κολυμβητικά βήματα».

  1. ΤΜΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (από 4 ετών έως 9)

Στόχος η σωστή και σταδιακή εκμάθηση των τεσσάρων στυλ κολύμβησης, ώστε να αποτελέσει προοίμιο για εισαγωγή όσων επιθυμούν στα τμήματα Προ-αγωνιστικής Κολύμβησης και Πόλο. Περιλαμβάνει και το τμήμα των Επίλεκτων (Καρχαρίες).

Στόχος των προπονητών και προπονητριών μας είναι η εκμάθηση ποδιών προσθίου και πεταλούδας με βοηθητικά μέσα, η βελτίωση της τεχνικής των κολυμβητών – κολυμβητριών σε ελεύθερο και ύπτιο καθώς επίσης και η εκμάθηση εκκινήσεων.

Η προπόνησή τους περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα, τα παιδιά πλέον κολυμπούν σε όλο το μήκος της πισίνας και παράλληλα εξοικειώνονται στις στροφές.

  1. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (από 9 ετών έως 12)

Σε αυτό το στάδιο οι αθλητές και οι αθλήτριες εντάσσονται στην αγωνιστική δραστηριότητα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρέπει να προχωρήσουν σε έκδοση δελτίου κολυμβητή – κολυμβήτριας.

  1. ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (από 13 ετών και άνω)

Στόχος η διάκριση σε Αγώνες μέσω της συστηματικής και καθημερινής προπόνησης εντός και εκτός νερού, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Επίσης οι προπονητές και προπονήτριες της ομάδας στοχεύουν στην τελειοποίηση της τεχνικής όλων των κολυμβητών και κολυμβητριών σε όλα τα στυλ κολύμβησης. Οι κολυμβητές – κολυμβήτριες εξειδικεύονται στο ατομικό τους αγώνισμα και τίθενται συγκεκριμένοι κολυμβητικοί στόχοι.

Οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας θα συμμετέχουν, στο Χειμερινό Πρωτάθλημα και στους Πανελλήνιους Αγώνες. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα, μπορούν να προπονηθούν στο νεοσύστατο τμήμα αθλητισμού της ομάδος.

  1. ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (από 9 ετών και άνω)

Στο τμήμα αυτό εντάσσονται αθλητές – αθλήτριες που έχουν περάσει από το Τμήμα Ακαδημίας και δεν τους ενδιαφέρει ο αγωνιστικός αθλητισμός.

Στα τμήματα αυτά οι κολυμβητές – κολυμβήτριες μαθαίνουν να κολυμπούν όλα τα στυλ (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) με σωστή τεχνική, ενώ οι προπονήσεις στοχεύουν κυρίως στη μυϊκή ενδυνάμωσή τους και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

  1. ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΟ (από 8 ετών και άνω)

Στόχος η εκμάθηση του Πόλο, η δημιουργία ομαδικού πνεύματος, η εκγύμναση, αλλά και ο πρωταθλητισμός μέσω της συμμετοχής στα πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Έφορος Τμημάτων αγωνιστικής και προαγωνιστικής Μιχάλης Χατζηγεωργιάδης, τηλ. 6942656057

  • Έφορος Τμημάτων εκμάθησης και ακαδημίας Ιωάννης Τάτσινας, τηλ. 6972324165

  • Έφορος Τμήματος πόλο Γεώργιος Ψεμματάκης, τηλ. 6936128725
  • Στο Λιάπειο Κολυμβητήριο στα Κοίλα Κοζάνης

Ώρες: 15:30 – 19:30 (Δευτέρα έως Παρασκευή)

Email:kekozanis2015@gmail.com Ιστοσελίδα Ομάδας: www.kekozanis.gr

Ακολουθήστε μας: https://www.facebook.com/groups/KolymvitikiEnosiKozanis/

2 σχόλια

  • Καλή κολυμβητική χρονιά!!! Μπράβο σας που προσπαθείτε με τις υπάρχουσες συνθήκες….Με το κολυμβητήριο στην πόλη έχουμε κάτι νεότερο;;;; Κρίμα να να μην υπάρχει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο στην πόλη μας….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.