Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης: Με βαριά κληρονομιά από το χθες για το αύριο – 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ

3 Σεπτεμβρίου 2021
12:05

 

Είναι βαριά ευθύνη να επιχειρεί ένα πολιτικό όργανο να αποτυπώσει σε λίγες λέξεις τα πολιτικά επιτεύγματα του κόμματος που καθόριζε τον πολιτικό ανταγωνισμό της Μεταπολίτευσης. Γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Ήταν το Κίνημα που άρθρωσε τις διεκδικήσεις μιας κοινωνίας που ήθελε να πραγματοποιήσει όσα ονειρευόταν, για την ίδια και τα παιδιά της. Ήταν το Κίνημα που ήρθε στην εξουσία για να δώσει σάρκα και οστά στη βούληση του Ελληνικού Λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία αλλά και κοινωνική απελευθέρωση – ισότητα των φύλων και ίδιες δυνατότητες σε άνδρες και γυναίκες να σπουδάσουν, να εργαστούν να σταδιοδρομήσουν.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί μια ανάμνηση κάποιας χαμένης «χρυσής εποχής», ούτε «ζει μονάχα στις καρδιές μας». Οι θεσμοί και τα έργα, τα συνολικά επιτεύγματα που άφησε η μακρόχρονη διακυβέρνησή του επιτρέπουν ακόμη και σήμερα στους Έλληνες να συμμετέχουν ισότιμα στην ισχυρότερη υπερεθνική οργάνωση του πλανήτη, να είναι κοινωνοί ενός ισχυρού νομίσματος, να απολαμβάνουν μια ειρηνική ζωή σε μια χώρα ισχυρή με σταθερή οικονομία.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί για το Κίνημα Αλλαγής μια σοβαρή υπενθύμιση. Ως άξιος συνεχιστής του έργου του ΠΑΣΟΚ, μοναδικό του καθήκον είναι να προτείνει και να διεκδικεί αξιόπιστες πολιτικές που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πιο αδύναμων· να προτείνει πολιτικές που κάνουν τη χώρα πιο ισχυρή και την εθνική οικονομία πιο εύρωστη και ακμαία, επ’ ωφελεία των πολλών και όχι των λίγων.

Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ!

Ν.Ε. Κοζάνης

33 σχόλια

  • Οντως κληροδοτήσατε βαριά κληρονομιά στην νεολαία. Κάθε χωμένο φυσικό πρόσωπο έκανε περιουσία που εμείς με κιάλια θα δούμε και όχι με ιδρώτα αλλά με σάλια. Λυπάμαι που γιορτάζεται κιόλας.

  • Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που άλλαξε την Ελλάδα από μια χώρα μίζερη, εμφυλιοπολεμική, με μια κοινωνία στα όρια της διάρρηξης και κατάφερε να την εντάξει στον σύγχρονο πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που ενέταξε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα του φθηνού δανεισμού για την ανάπτυξή της, μόνο που η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή αυτό το πολύτιμο εργαλείο το μετέτρεψε σε έναν σκληρό ρουσφετολογικό μηχανισμό διασπάθισης δημόσιου χρήματος, αντί να τον κάνει παραγωγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι αυτό που έβαλε πλάτη για να μην καταρρεύσει η χώρα το 2010, μετά την προδιαγεγραμμένη χρεωκοπία στην οποία την οδήγησε η άφρονα πολιτική του Κώστα Καραμανλή και των μαθητευόμενων υπουργών του Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, αυτής της τριάδας που οδήγησε στην καταστροφή και στην καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων με τους κουμπάρους τους και έχει πάθει χαρακτηριστική αλαλία εδώ και μια δεκαετία.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, δίνοντας τη μάχη για μια άλλη Ελλάδα, παρότι καταβάλλονται ακόμη και σήμερα προσπάθειες για την εξαφάνισή του, παρόλο που διάφορες θλιβερές πολιτικές παρουσίες ξεπουλώντας ιδέες, αγώνες και λαό, έσπευσαν να πιάσουν στασίδι είτε στο μαυσωλείο του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στο μαντρί, όπως το χαρακτήριζε ο Ε. Αβέρωφ, της Νέας Δημοκρατίας.

    Όσο κι αν ενοχλεί, όσο κι αν ορισμένοι δεν θέλουν να το χωνέψουν, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να σηκώσει και πάλι τον ήλιο της αισιοδοξίας και της δικαιοσύνης ψηλά.

    • ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥ ,ΠΟΥ ΔΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο “ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ” ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ 30.000 ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΣΗΜΙΤΗ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΣΑΜΑΡΑ,ΓΑΠ,ΤΣΙΠΡΑ,ΚΟΥΛΗ!

      • Ρώτα τον Θεό σου τον Καραμάν Αλή πώς κατάφερε να διπλασιάσει το χρέος στην 7ετία του και τι γίνανε τα λεφτα των ασφαλιστικών ταμείω με τους κουμπαρους

      • Η κοιλιά μου έγινε αερόστατο με τον Καραμάν Αλή τον λεγόμενο και δάμαλο.

        Το 2004 είχα μισθό €850,00 και το 2009 είχα μισθό €1.500,00

        Όπως καταλαβαίνεις δεν ήμουν ο μόνος, οπότε όλοι μαζί τα.φάγαμε στην 7ετία Καραμάν Αλή, όταν επαιζε play station στη Ραφήνα και ένας κουμπάρος του 150 κιλά “έπεφτε” από τον 4ο όροφο, αλλά κατάφερνε να επιζήσει…

        Σύρε τώρα πιες το τσάι σου μακάκα.

        • Για σου ρε δημοκράτη που όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου τον αποκαλείς μαkακά. Αυτήν ακριβώς την νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε ο Ελληνικός λαός

  • Κοιτώντας προς τα πίσω
    1974 1984 Το πλέον ισχυρό κοινωνικό προοδευτικό κίνημα στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα και εκφράζεται πλειοψηφικά Στο «ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής» οραματιζόμενο Εθνική Ανεξαρτησία Λαϊκή Κυριαρχία Κοινωνική Απελευθέρωση και Δημοκρατική διαδικασία.

    1989 Μια κυβέρνηση Καρικατούρα με «Παπάδες» «χαρτορίχτρες» και «ξεματιάστρες». Ένα κόμμα κρατικοδίαιτων τροφίμων. Κοινωνικά προοδευτικά κινήματα κομματικά παραμάγαζα, και η Δεξιά Βγήκε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
    1994 Μετά Παπανδρέου εποχή.
    1996 Η επέλαση των Εκσυγχρονιστών Μια καρικατούρα «προοδευτικής» Κυβέρνησης πνιγμένης στην διαφθορά και στα σκάνδαλα.
    2009 Γιώργος Παπανδρέου η πλέον ισχυρή κυβέρνηση των τελευταίων έξι εκλογικών αναμετρήσεων συγκέντρωσε και με διαφορά το ποσοστό 43,92%.
    2012-2015 Ο «πανίσχυρος» Γιώργος Παπανδρέου Παραιτείτε και αναλαμβάνει την Κυβέρνηση ο Λ Παπαδήμας.
    2013 ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος της Δεξιάς το τέλος
    2015 ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος 4,68%
    Σήμερα ένα χρεοκοπημένο οικονομικά και ιδεολογικά κόμμα «κρατικοδίαιτων ιδεολόγων» καμαρώνει για το «ένδοξο παρελθόν» λες και δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάντια του κόμματος που ξεκίνησε ως ελπίδα και κατέληξε θερμοκήπιο παραγοντισμού εξουσιομανίας Αλαζονείας

      • όταν παίρνεις χρέος 150 δισ. προικα απο τον ανδρεα μαζι με τοκους τι περιμενεις; για το χρεος που κληρονομησε το πασοκ απο τη νδ το 1981 που ηταν μολις 2 δισ δε λες τιποτα κρατικοδιαιτε! ο ηγετης της πλακας το ΕΚΤΙΝΑΞΕ!

          • ο σημιτης τι ρολο βαραει;παρθενογεννεση ειναι ρε αστειε ,που δε ντρεπεσαι και αυτοξεφτελιζεσαι γιατι ψοφαγες απο την πεινα και σε εκαναν ανθρωπο αυτοι οι κλεφτες!

      • Το Χρέος 254.073.885,35 ευρώ ειναι του Κόμματος ΠΑΣΟΚ που αλλάζει ονόματα και ΑΦΜ σαν τα πουκάμισα για να επιβιώσει . Το που κολλάει ο Καραμαλής μόνο μυαλο πασοκου μπορεί να το συνδέσει

  • Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Αντρέα να μιλούν για το Πασοκ αυτοί που δεν αντέχουν το όνομα Πασοκ και το άλλαξαν τόσες φορές. Καλύτερα να μασάτε, τα δανεικά κι αγύριστα, παρά να μιλάτε!

  • …να απολαμβάνουν μια ειρηνική ζωή σε μια χώρα ισχυρή με σταθερή οικονομία. ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ; ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ!!

  • Οι στιγμές που ζήσαμε της μεγάλης ανεπανάληπτης λαϊκής συγκέντρωσης του 1981 στην Αθήνα είναι κάτι που κανείς που δεν ήταν δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί δεν την έζησε
    Χίλια χρόνια ΠΑΣΟΚ _Ανδρεας Παπανδρεου

    • Καμία αντίρρηση, αλλά από εκεί και πέρα τι έγινε; Που πήγε αυτό το κίνημα ΛΑΟΥ; Που πήγε το όνειρο για Εθνική Ανεξαρτησία Λαϊκή κυριαρχία Ισότητα Δικαιοσύνη ; Που πήγαν οι αγωνιστές της αλλαγής; Τι ήταν αυτό γέννησε την «Αλαζονεία της Εξουσίας»; Τι ήταν αυτό μετέτρεψε «Τα περιστέρια της αλλαγής» σε βαμπίρ της εξουσίας;
      Η απάντηση υπάρχει η Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είχε διάθεση για ανατροπές, τα ώριμα ριζοσπαστικά αιτήματα ήταν το όχημα για να κουρσέψει το Λαϊκό Κίνημα να το φθείρει και να το αχρηστέψει και το κατάφερε σχετικά γρήγορα με το δόγμα « Ο Λαός Στηρίζει την Αλλαγή» και την ΠΑΣΚΕ να κυριαρχεί ακόμα και στον Σύλλογο κυρίων της Μπιρίμπα το Φιρφίρικι.

  • Βαριά η κληρονομιά του Γιωργάκη του Παπανδρέου, του Σημίτη, του Άκη και όλων των υπολοίπων που έφτιαξαν ολόκληρες περιουσίες εις βάρος των κοροιδων που πίστεψαν στην δήθεν αλλαγή του ΠΑΣΟΚ.

  • Ναι 47 χρόνια και όχι μόνο κοροϊδίας από τις διάφορες ονομασίες της πάντοτε μεταλλαγμένης δεξιάς που ακόμη και σήμερα χρωστά χωρίς να πληρώνει το χρέος της

  • Εβγαλαν τα ζιβαγκο φορεσαν γραβατες για να καθησουν στα σαλονια της εξουσιας!!!! Η φραση που χαρακτηριζει τις κυβερνησεις πασοκ ειναι το τσοβολα δωστα ολα,με την διαφορα οτι αυτα που εδωσε το πασοκ ηταν δανεικα και οχι απο τον πλουτο της χωρας,με αποτελεσμα να πληρωσουν οι επομενες γενιες τα σπασμενα οπως με τα μνημονια κτλ κτλ!!!

  • Βαριά κληρονομιά και βαριές τσέπες για τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας λέτε τι μισθούς παίρνανε και τι συντάξεις παίρνουν σήμερα οι εκλεκτοί;
    Κατά τα άλλα μαζί τα φάγαμε αυτά που έδωσε ο τσοβολας. Όλοι νόμιζαν ότι δεν θα επιστρέψουμε τίποτα.

  • Γιατί μήπως το πρώην ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τα χρέη του;. Η προσπάθεια να γλυτώσουν χωρίς να πληρώσουν γέννησε το κίνημα αλλαγής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.