Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση του Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του σωματείου σχολικών καθαριστριών/ων

3 Σεπτεμβρίου 2021
15:30
Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των σχολικών καθαριστριών/ων του Δήμου Κοζάνης είχε ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, στο γραφείο του. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης, Νίκος Νικολάου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να συζητηθούν οι ελλείψεις προσωπικού που προκύπτουν, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται, έπειτα από την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, που καθόρισε τη διαδικασία και τα κριτήρια για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, τον ανώτατο αριθμό ημερήσιας απασχόλησης, καθώς και τον αριθμό των καθαριστριών/ων (319 ώρες, 106 καθαρίστριες).

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε τις εκπροσώπους του σωματείου, αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στον αν. υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη διαδικασία που ορίστηκε για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών. Ο δήμαρχος ζητά μέσω του εγγράφου του, την έγκριση επιπλέον ωρών ημερήσιας απασχόλησης και την πρόσληψη επιπλέον ατόμων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης.

Επιπλέον, ο Λάζαρος Μαλούτας επεσήμανε, πως ο Δήμος Κοζάνης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αύξησε τις εγκεκριμένες ημερήσιες ώρες απασχόλησης από 319 σε 420, ενώ αξιοποίησε το μέγιστο αριθμό προσωπικού καθαριότητας (ήτοι 106). Επίσης, ο κ. Μαλούτας δεσμεύτηκε, ότι θα προχωρήσει σε προσθετικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολικών μονάδων, σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται, πως ο δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των 103 σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης (εκ των οποίων 31 βρίσκονται στις Κοινότητες), κατά τη δύσκολη προσεχή σχολική περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως «Είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, καθώς επίκειται μία ιδιαιτέρως απαιτητική χρονιά, από πλευράς καθαριότητας, λόγω της covid19».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.