Γιώργος Δασταμάνης: “Μόλις δοθεί το “πράσινο φως” από τη Διαχειριστική Αρχή, ο Δήμος Γρεβενών θα προχωρήσει αμέσως στη δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στο Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα”

6 Σεπτεμβρίου 2021
16:13
Κανένα σχόλιο

 

«Ο Δήμος Γρεβενών είναι πανέτοιμος για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του δρόμου στο Αστρονομικό» επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Δασταμάνης αναφορικά με την εκτέλεση κατασκευής του οδικού άξονα, ο οποίος θα εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση και προσπελασιμότητα στο Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στο όρος Όρλιακας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους άλλους συμβαλλόμενους του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου.

«Μόλις δοθεί το “πράσινο φως” από τη Διαχειριστική Αρχή, ο Δήμος Γρεβενών θα προχωρήσει αμέσως στη δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στο Αστρονομικό Πάρκο καθώς αποτελεί τη μοναδική υποχρέωση του Δήμου προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που έχει και την κυριότητα του συνολικού έργου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δασταμάνης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 στα Γρεβενά, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την υπογραφή της ένταξης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ) στο ΕΣΠΑ.

«Η δημιουργία του εμβληματικού Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα αποτελεί ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για τα Γρεβενά, το οποίο ο Δήμος μας στήριξε καθολικά από την πρώτη στιγμή» τόνισε εν συνεχεία ο Δήμαρχος Γρεβενών, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που διαχρονικά συνέβαλαν για να φτάσουμε στη «σημερινή σημαντική ημέρα για τον τόπο μας».

Σημειώνεται ότι το ΕΑΠΟ αποτελεί μία κορυφαία επένδυση για τα Γρεβενά όπου κύριος του έργου και μοναδικός δικαιούχος χρηματοδότησής του, κατέστη, με υπουργική απόφαση του 2019 το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας ενώ ο Δήμος Γρεβενών συμβάλλει με την εκτέλεση του υποέργου του οδικού άξονα πρόσβασης.

Πέραν αυτών, η Δημοτική Αρχή είχε έγκαιρα ολοκληρώσει από την πλευρά της όλες τις απαραίτητες εκείνες διαδικασίες που απαιτούνταν για τη γρηγορότερη υλοποίηση του ΕΑΠΟ, οι οποίες είναι:

  • η έκδοση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου

  • η υλοποίηση της δωρεάν παραχώρησης της έκτασης του ΕΑΠΟ με συμβολαιογραφική πράξη

  • η έγκαιρη παράδοση σε Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο όλων των διαθέσιμων στοιχείων που υπήρχαν στα αρχεία του Δήμου

  • και, βεβαίως, η ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου για την πρόσβαση στο Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.