Δυτ. Μακεδονία: Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία, στη σύσκεψη των εργατικών κέντρων

8 Σεπτεμβρίου 2021
14:02

Εκτίναξη της ανεργίας και χειροτέρευση των συνθηκών για τους εργαζόμενους στη Δυτ. Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για το επόμενο διάστημα, η έκθεση των εργατικών κέντρων που παρουσιάσθηκε χθες το πρωί (8/9/2021) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της νέας οικονομικής περιόδου.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, έκανε λόγο για την ανάγκη της προστασίας των εργαζομένων από το «κύμα ακρίβειας που πλήττει τους μικρομεσαίους», ζητώντας «ουσιαστικά μέτρα στήριξης  από την Κυβέρνηση».

Ειδικότερα για τη  Δυτ. Μακεδονία, με βάση και  τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο  κ. Κυπριανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην υψηλότατη ανεργία, όπου από τα πρόσφατα στοιχεία που κατατέθηκαν, προκύπτει ότι το ποσοστό ανεργίας στην Καστοριά ξεπερνά το 50%, ενώ στην  Φλώρινα η ανεργία στους νέους αγγίζει το 70%. Η απολιγνιτοποίηση που προχωρά στην περιοχή, προκαλεί πολύ μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, όπου στην Πτολεμαϊδα και την περιοχή της Εορδαίας, υπολογίζεται σε 10 έως 15 χιλιάδες νέους ανέργους.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr

2 σχόλια

  • Κινδυνολόγοι λαϊκιστές. Το πρωί στον Παπαδάκη ο Άδωνις έλεγε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα όλα θα είναι πάμφθηνα, η ανάπτυξη θα καλπάζει και οι επενδύσεις θα φέρουν μέρες θέσεις. Θα διαλέγουμε δουλειά. Τον ψηφίσατε.

  • Ε αφου το λενε οι συνδικαλιστες που γνωριζουν πολυ καλα την πραγματικοτητα,και ειναι μεσα στον λαο ετσι θα ειναι τα πραγματα!!! Αιντε αιντε!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.