Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα σε συνεργασία του Ο.Α.Ε.Δ. το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

8 Σεπτεμβρίου 2021
19:01

Στο πλαίσιο των νέων δράσεων του Ο.Α.Ε.Δ. για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, ξεκινούν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων στη θεματική ενότητα «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα», μέσω συνεργασίας με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 70 ωρών, σχεδιάστηκε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων γεωπονικής κατεύθυνσης ή νέων ανέργων, οι οποίοι είναι γνώστες πληροφορικής και αυτοματισμών και ενδιαφέρονται για την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων στην αγροτική παραγωγή.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους 18-60 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο σε συναφείς ειδικότητες με το αντικείμενο, καθώς και γνώση Η/Υ.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-kainotomes-methodoi-ston-agrotiko-tomea

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Πρόγραμμα κατάρτισης “Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα”

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, με εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταρτιζόμενους και στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στους καταρτιζόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το σύστημα διαχείρισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το διεθνές πρότυπο ISO 21001:2018, από την BQC, διαπιστευμένο ελληνικό φορέα πιστοποίησης  και Εκπαίδευσης, γεγονός που διαφοροποιεί άμεσα το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στον τομέα της εκπαίδευσης, καθότι το ISO 21001 επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εκπαιδευτικού οργανισμού, του εκπαιδευόμενου και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, παρέχοντας ύψιστη ποιότητα υπηρεσιών. Προδιαγράφει απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Οργανισμού (Σ.Δ.Ε.Ο.), όπου ο οργανισμός αποδεικνύει την ικανότητά του να παρέχει, διαμοιράζεται και παράγει γνώση, παράλληλα με την συμμόρφωσή του με εφαρμόσιμες κανονιστικές και νομοθετικές απαιτήσεις, ενώ παράλληλα στοχεύει στην ικανοποίηση των εκπαιδευομένων και του προσωπικού μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του Σ.Δ.Ε.Ο., περιλαμβάνοντας διεργασίες για τη συνεχή βελτίωση του συστήματος.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε απογευματινές ώρες. Να τονιστεί πως οι επιμορφούμενοι άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. θα παρακολουθήσουν δωρεάν το προαναφερθέν πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση τελικής, απολογιστικής ημερίδας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν από τη Γραμματεία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kedivim@uowm.gr .

2 σχόλια

  • Ωρε τα πιλοτικά προγράμματα τη να τα κάνουμε; κίνητρα δώστε μας κ μειώσετε τη γραφειοκρατεία να ασχοληθούμε με την αγροτοκτηνοτροφια.

  • Εσείς σε λίγο θα αντικαταστήσετε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Ας τελειώνουμε με τα παραμύθια. Δουλειά ενός πανεπιστημίου είναι να εκπαιδεύει σωστά τους φοιτητές του, χωρίς να τους τρέπει σε περίεργες ατραπούς και όχι να στήνει διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα – μαγαζιά που επί τοις ουσίας παρεμβαίνουν στην αγορά εργασίας νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και οδηγώντας τους αποφοίτους του σε ανεργία αφού τους κόβει το “ψωμί” χάριν των “καθηγητών” του, που έχουν ως πάρεργο την εκπαίδευση και ως έργο το στήσιμο διάφορων τέτοιων δομών.

    Επί τοις ευκαιρίας θα ήταν καλό να μας ενημερώσει και το “πανεπιστήμιο” δυτικής μακεδονίας αν υπάρχουν καθηγητές, πόσοι και με ποια ποσά, που δεν αποδόθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας για άσκηση ιδιωτικού οικονομικού έργου. Η υπουργός παιδείας και ο υφυπουργός κ. Συρίγος (καθηγητής πανεπιστημίου που ένα μήνα πριν είχε περιοδεύει στην περιοχή), προχώρησαν σε χαριστική ρύθμιση “σβήνοντας” με γομολάστιχα την υποχρέωση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι