2ο πανελλαδικό βραβείο στο Δήμο Κοζάνης για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2020»

10 Σεπτεμβρίου 2021
14:07

 

Το δεύτερο Πανελλαδικό βραβείο για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2020», απονεμήθηκε στο Δήμο Κοζάνης, σε τελετή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Δήμος Κοζάνης, συγκέντρωσε τη 2η υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές, στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων της χώρας, υλοποιώντας ψηφιακές αλλά και δια ζώσης δράσεις, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την πράσινη μετακίνηση.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος ανέφερε πως «Η περιοχή μας μεταβαίνει σε ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, με την κινητικότητα αποτελεί πολιτική μας επιλογή. Στο Δήμο Κοζάνης διεκδικούμε την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, συμβαδίζοντας απολύτως με τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

Σημειώνεται, ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

3 σχόλια

  • Καλησπέρα. Εισπράττουμε όσα η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης είχε ξεκινήσει πριν από περισσότερα από 25 χρόνια (Παράλληλες εκδηλώσεις παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ποδηλατοδρομίες, οικιακή κομποστοποίηση, συμμετοχικοί δημοτικοί λαχανόκηποι και πολλά άλλα). Παραμένουμε στη διάθεση σας, γιατί πάντοτε η μέριμνά μας είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον.

  • Τι λέγε ρε παιδιά εδώ έχετε περιορίσει και τους λίγους πεζόδρομους που έχει η πόλη και οι μετρήσεις μόνο από την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κεντρο και πέριξ είναι στο κόκκινο… τα ξέρουν αυτά εκείνοι που σας δίνουν βραβεία;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.