Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Πρώτη εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Media Smart”

10 Σεπτεμβρίου 2021
14:33
Κανένα σχόλιο

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095287) με τίτλο “Media Smarts”. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η υπεύθυνη του προγράμματος στο 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς, εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας, κα Κατερίνα Περδικάρη Παπαγιαννοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά οι στόχοι του προγράμματος και ο τρόπος που αυτοί μπορούν να επιτευχθούν. Επίσης, αποφασίστηκαν οι προσεχείς δράσεις με αφετηρία τη δημιουργία ομάδας νέων Erasmus+ club από σχολεία των εταίρων (Γαλλία, Ισπανία, Εσθονία, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα), οι ημερομηνίες των συναντήσεων των εκπροσώπων των εταίρων (διαδικτυακές και δια ζώσης) και της μαθησιακής δραστηριότητας με συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία των εταίρων. Τέλος, συζητήθηκε διεξοδικά το πρώτο προϊόν του προγράμματος, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning platform), με στόχο να κατανοήσουν οι νέοι το περιεχόμενο, τον τρόπο λειτουργίας και την επίδραση των μέσων ενημέρωσης στην καθημερινότητα τους, και ανατέθηκαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε κάθε εταίρο οργανισμό.

Το πρόγραμμα «Media Smarts», διάρκειας δυο ετών (από 01/03/2021 έως 28/02/2023), στοχεύει να συμβάλει στο να αποκτήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές θετική στάση πάνω στο θέμα της κοινωνικής και ψηφιακής ένταξης των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο ή/και προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα. Για τον σκοπό αυτό, επιδιώκεται η ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων (key competences) και μιας συμπεριληπτικής ψηφιακής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, που θα βοηθήσουν τους νέους να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.