To 2022 σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό 204 MW Κοζάνης

13 Σεπτεμβρίου 2021
07:14
Κανένα σχόλιο

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με την Italgas για τη ΔΕΠΑ Υποδομών θα αποδειχθεί ωφέλιμη συνολικά για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο για τα συναλλασσόμενα μέρη, διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας στο 5ο Southeast Europe Energy Forum.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον καθηγητή Κώστα Ανδριοσόπουλο και ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για ανακήρυξη της Italgas ως προτιμητέου επενδυτή στον διαγωνισμό για την εξαγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, ο CEO των ΕΛΠΕ τόνισε: «Είναι πράγματι καλά νέα. Είμαστε ευτυχείς για τη συναλλαγή και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και την πολύ καλή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Καταφέραμε να πετύχουμε δίκαιη τιμή (σ.σ. Η δεσμευτική προσφορά των Ιταλών ανέρχεται σε 733 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στα ταμεία των ΕΛΠΕ αναμένεται να μπουν 256,5 εκατ. για το ποσοστό 35%, που κατέχουν στην εταιρεία)».

Αναφερόμενος στο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 204 MW, που ο όμιλος δημιουργεί στην Κοζάνη, ο κ.Σιάμισιης επανέλαβε ότι η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021, με την έναρξη της λειτουργίας του να τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2022. Διατύπωσε δε την εκτίμηση, πως παρότι το πάρκο των ΕΛΠΕ είναι σήμερα το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, στο κοντινό μέλλον θα δημιουργηθούν στην Κοζάνη πάρκα φωτοβολταϊκών, που θα υπερβαίνουν το μέγεθός του.

Ο κ.Σιάμισιης επισήμανε ακόμα ότι ο όμιλος διερευνά και στους επόμενους μήνες πιθανώς να είναι σε θέση να κάνει σχετικές ανακοινώσεις, τα πρότζεκτ «πράσινου» και «μπλε» υδρογόνου στα διυλιστήριά του.

www.worldenergynews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.