Σερβίων και Κοζάνης Παύλος στο Βελβεντό: ‘’Πρότυπο των γυναικών η Παναγία’’(του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

13 Σεπτεμβρίου 2021
20:01

‘’Πρότυπο των γυναικών η Παναγία’’ είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στο κήρυγμά του στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (12-9-2021) στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού. Η προσέλευση των πιστών στο Ναό έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα την Κυριακή, 12 Σεπτ. 2021, απόδοση της γιορτής του Γενεθλίου της Παναγίας και Κυριακή προ της Υψώσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, κήρυξε τον Θείο λόγο, προσευχήθηκε υπέρ υγείας των ασθενούντων από τον κορονοϊό, μνημόνευσε το όνομα της κοιμηθείσης Θεοδώρας (Κακούλη) επιτρόπου του Ναού, και ευλόγησε τους πιστούς και τον τόπο μας.

Οι πρόγονοί μας (1804) έθεσαν το Βελβεντό στην αγκαλιά και υπό την προστασία της Παναγίας, αφιερώνοντας τον Καθολικό Ναό στην Κοίμησή της. Η γενέτειρά μας έκτοτε τελεί υπό την (και απολαμβάνει την) φροντίδα της Θεοτόκου. Ο λόγος του Μητροπολίτη μας, ‘’Πρότυπο των γυναικών η Παναγία’’, είναι μια ευκαιρία για την οικογένεια, το σχολείο, την ενορία, τον πολιτισμό – συλλόγους μουσικής κλπ. για μελέτη, διοργάνωση εκδηλώσεων μ’ αυτό (ή πάνω σ’ αυτό) το θέμα.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου (του Επισκόπου και κυριάρχου Μητροπολίτη) στο Βελβεντό, όπως άλλωστε και σε κάθε τόπο, είναι ευλογία για τους ανθρώπους και τις εργασίες τους, είναι ευλογία για τον τόπο, σημείο ενότητας, καταλλαγής και αγαλλίασης και χαράς.

Τον Σεβ. κ. Παύλο πλαισίωσαν στη Θεία Λειτουργία ο πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας εφημέριος του Ιερού Ναού, ο διάκονος Μιχαήλ Γκουσίν και οι διακονητές Βασίλης Ποτουριάδης, Γιώργος Κακαβέλης από την Αιανή (δισέγγονος του Φίλιππου Κακαβέλη, του ψάλτη μου και ο νεωκόρου κατά την εφημεριακή μου διακονία στην Αιανή, 1977-1984) και ο Παναγιώτης Μαργαρίτης. Έψαλαν οι ψάλτες, Γιάννης Τζινίκος, Γιώργος Σεραφείμ, Βασίλης Ποτουριάδης, Γιάννης Παπαγόρας, Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά.

Από την διαχρονική τοπική αυτοδιοίκηση προσήλθαν στη Θ. Λειτουργία ο Γιάννης Σόκουτης πρώην Δήμαρχος Βελβεντού και πρώην αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης και ο πρώην Πρόεδρος Πλατανορρεύματος Γιώργος Λαγογιάννης.

Από την τοπική εκπαίδευση ο υποδιευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού Λάμπρος Κουτσιούκης και η δασκάλα Άννα Γεωργάκη.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού: Περικλής Παπαγεωργίου, Άννα Κρομμύδα και Ολυμπία Δολδούρα, και Θεοδώρα Δελνιώτη-νεωκόρος, μαζί με το Φιλόπτωχο του Ναού: Άννα Γεωργάκη, Ανθούλα Παπαγόρα και Άννα Παπαδημητρίου ετοίμασαν στο ανοιχτό προαύλιο του Ναού το, μετά τη Θεία Λειτουργία, πάντα φιλόξενο κέρασμα. Καφές ελληνικός, εδέσματα. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και συνομίλησε με τους πιστούς.

Ευχαριστίες στον ΑΣΕΠΟΠ και στο αρτοποιείο ‘’Κουτλιάμπας’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

13-9-2021

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.