Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο όλες οι κοινωνικές ομάδες περιμένουμε να ακούσουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όχι ότι οι εξαγγελίες απηχούν και στην πραγματικότητα άλλα δίνουν ένα στίγμα και τις προθέσεις της κυβέρνησης για την επερχόμενη οικονομική πολιτική.

Η απόλυτη απουσία από τους λόγους του κυρίου Μητσοτάκη του όρου συνταξιούχος μας γεμίζει ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον των συντάξεων και των συνταξιούχων.

Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι για τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων, των δώρων, του ΕΚΑΣ για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά όλα αυτά δεν στάθηκαν ικανά να κάνουν τον πρωθυπουργό να κάνει έστω μία αναφορά στους συνταξιούχους και το ρόλο τους στη στήριξη της οικογένειας και της οικονομίας.

Για μας τους συνταξιούχους της ΔΕΗ της Δυτικής Μακεδονίας που βλέπουμε τα ορυχεία και τα εργοστάσια να κλείνουν πολύ πριν την ώρα τους χωρίς να υπάρχει ένα στοιχειώδες σχέδιο μετάβασης η ανησυχία και η αγωνία είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί βλέπουμε τα παιδιά να φεύγουν και την περιοχή μας να ερημώνει με γοργούς ρυθμούς.

Στο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης ο λόγος του πρωθυπουργού ήταν γεμάτος αοριστίες και γενικότητες εκτός εάν θεωρεί επενδύσεις και ανάπτυξη τα φωτοβολταϊκά που γεμίζουν τα βουνά και τα Λαγκάδια και που αφορούν πέντε μεγάλες εταιρείες και ελάχιστες ενεργειακές κοινότητες, και αν δεν αλλάξει κάτι, η τεράστια πλειοψηφία των κατοίκων δεν θα έχει καμία δυνατότητα να συμμετέχει έτσι ώστε να μείνει το αποτέλεσμα στην περιοχή και τους κατοίκους της.

Η εξαγγελθείσα έλευση του πρωθυπουργού στην περιοχή μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να δείξουμε την αντίδρασή μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης. Σχέδια τα οποία οδηγούν την περιοχή μας σε μία κατάρρευση οικονομική και πληθυσμιακή που όμοια της δεν έχει γνωρίσει άλλη περιοχή όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ