Ευχές μαζί με τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22, στους εκπαιδευτικούς και εν γένει στις σχολικές μονάδες: Βελβεντού, Πλατανορρεύματος και περιοχής Βαθυλάκκου, των εντός της Α.Π.Β. (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

14 Σεπτεμβρίου 2021
20:29
Κανένα σχόλιο

Με τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από την Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης στάλθηκαν στα παρακάτω σχολεία οι ευχές που ακολουθούν.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο. Δημοτικό. Γυμνάσιο. Λύκειο.

ΠΛΑΤΑΝΟΡΡΕΥΜΑ: Νηπιαγωγείο. Δημοτικό.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ: Νηπιαγωγείο. Δημοτικό.

‘’Αγαπητοί μου, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, στις σχολικές μονάδες (εντός της Α.Π.Β.) Βελβεντού, Πλατανορρεύματος και περιοχής Βαθυλάκκου, σήμερα, Δευτέρα, 13 Σεπτ. 2021, μαζί με τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22, μεταφέρω σε όλους σας (στους μαθητές σας, στους γονείς και κηδεμόνες τους) την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Ο Θεός, με τις πρεσβείες της Παναγίας και όλων των Αγίων, να σας χαρίζει υγεία, φως και δύναμη στην παιδαγωγική ‘’ιερουργία’’ του έργου σας μέσα στις σχολικές μονάδες, τους πυρήνες (δίπλα στους οικογενειακούς και τους ενοριακούς) ανάπλασης και αναγέννησης του ανθρώπου, όχι μόνο ως μονάδα, αλλά (κυρίως) στην διαμορφούμενη, συνεχώς και εποικοδομητικώς, σχέση κοινωνίας με τον συν-άνθρωπο.

Να χαίρεστε τους μαθητές σας. Έχετε την αγάπη και την εκτίμηση όλων μας. Έχετε την προσευχή μας υποστηρικτική στο έργο σας.

Καλή και δημιουργική χρονιά. Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, αρχιερατικός της Α.Π.Β.’’.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τέλεσα τον Αγιασμό στο 2ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού. Παρόντες οι μικροί μαθητές με τις μαμάδες τους. Οι νηπιαγωγοί. Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αχίλλας. Παρούσα και η απερχόμενη (συνταξιούχος πλέον) νηπιαγωγός – διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Άννα Τσιανάκα, που συγκινημένη εξέφρασε ευχαριστίες προς τις συναδέλφους της και προς τους γονείς και με δύο λέξεις έδωσε τον άξονα για την καλή λειτουργία του νηπιαγωγείου. Απευθυνόμενη στους γονείς και στη σχέση τους με τις νηπιαγωγούς, είπε: ‘’Εμπιστοσύνη – συνεργασία. Συνεργασία – εμπιστοσύνη’’. Είναι ο άξονας, που προκύπτει από την εμπειρία 35 ετών διδασκαλίας στα νηπιαγωγεία.

Ένα καλό δείγμα παράδοσης εμπειρίας από τις μεγαλύτερες στις νεότερες γενιές για την διαλογική συνύπαρξη (χωρίς εγωιστικούς αποκλεισμούς και ανόητες απορρίψεις) παντού, σε όλους τους χώρους.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος, 14-9-2021

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.