Επιστολή αναγνώστη, από την Πτολεμαίδα, στο kozan.gr: “Ένας “πεζόδρομος” που αντί να τρέχουν παιδάκια παίζοντας, τρέχουν οι γονείς να τα προστατεύσουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα”

17 Σεπτεμβρίου 2021
10:40

Πρίν λίγο καιρό τοποθετήθηκαν στη πόλη της Πτολεμαΐδας καινούργια παγκάκια σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, παγκάκια που έχουμε πληρώσει όλοι εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης, και με αφορμή της μερικής καταστροφής όπως φαίνεται στη φωτογραφία ενός παγκακιού στον “πεζοδρομο” της οδού περδικα από παράνομα διερχόμενο αυτοκίνητο ενός συμπολίτη μας που ήθελε να παρκάρει για να πιεί τον καφέ του ας πούμε λίγα λόγια για αυτόν τον “πεζόδρομο”, όπως ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας μηχανάκια και αυτοκίνητα μπαίνουν ανενόχλητα στον “πεζόδρομο”, αυτοκίνητα μόνιμα παρκαρισμένα και γενικά μία κατάσταση που δεν τιμά κανένα από τους υπεύθυνους. Ένας “πεζόδρομος” που έχει γίνει σημείο φορτοεκφόρτωσης όλης της πόλης, με τα δεκάδες φορτηγά να μπαινοβγαίνουν όλοι μέρα με κίνδυνο ατυχήματος κάποιου πεζού. Ένας “πεζόδρομος” που αντί να τρέχουν παιδάκια παίζοντας, τρέχουν οι γονείς να τα προστατεύσουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μεγάλου όγκου φορτηγά.
Είπα υπεύθυνους πιο πάνω; μα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτήν τη κατάσταση; Ας πάμε κατά σειρά προτεραιότητας.
1) Κατά πρώτο λόγο όλοι εμείς οι πολίτες της περιοχής που με τη λάθος νοοτροπία και παιδεία μας δεν σεβόμαστε τίποτα και θέλουμε με το αμάξι μας να πάμε και για προς νερού μας ακόμα, σε μία πόλη με αποστάσεις μετακινήσεων κάτω του χιλιομέτρου.
2) Η Δημοτική Αρχή που δεν παίρνει απόφαση παρόλο τις υποσχέσεις για τοποθέτηση μπάρας ώστε να εξασφαλίσει τη σωστή και νόμιμη λειτουργία ενός πεζόδρομου, και να ορίσει ένα ασφαλές σημείο φορτοεκφόρτωσης των μεταφορικών εταιρειών.
3) Η αστυνομία η οποία περιφέρεται μόνο στο κέντρο της πόλης με τα περιπολικά γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και κουράζονται με τους ελέγχους κυκλοφορίας πεζοί, αλλά και όταν τους καλείς να κάνουν την δουλειά τους όταν ο πεζόδρομος έχει περισσότερα αυτοκίνητα από τους πεζούς δεν παρουσιάζονται ποτέ.
Έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση στο λεγόμενο “πεζόδρομο” της οδού περδικα και ελπίζουμε επιτέλους κάποιοι που έχουν την ευθύνη να κάνουν τα δέοντα ώστε να αλλάξει και να λειτουργήσει πραγματικά ως πεζόδρομος η οδός περδικα, αλλά προπαντός πρέπει να αλλάξουμε όλοι εμείς οι πολίτες προστατεύοντας πρώτοι εμείς την ασφάλεια και την λειτουργία αυτής της πόλης.

7 σχόλια

  • Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος δεν είναι καν χαρακτηρισμένος σαν πεζόδρομος κ είναι πολλές υπηρεσίες ανακατεμένες.οππτε άκρη δεν βγαίνει.

    • Συμφωνώ, όταν όμως υπάρχει πινακίδα στην είσοδο του πεζόδρομου που απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι απαραίτητες κυρώσεις στους παραβάτες, εγώ θα πω ότι δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι υπηρεσίες που αναφέρετε αλλά τα συμφέροντα κάποιον που δεν θέλουν να κλείσει η είσοδος στα τροχοφόρα, τώρα ποια είναι τα συμφέροντα και ποιοι είναι αυτοί είναι άλλο θέμα που θα έπρεπε να το δουν οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι αυτοί.

    • Υπάρχει πινακίδα και μάλιστα από κάτω γράφει ότι αφαιρούνται πινακίδες…μάλλον για σκιάχτρο την βάλανε, πραγματικά ο χειρότερος “πεζόδρομος” της πολης

  • Το ίδιο χαλι και στην Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στον πεζόδρομο της Αγίας Τριάδας. Η δημοτική αστυνομία άφαντη.

  • Μου αρεσει που τους λεμε ποδηλατοδρομους.Στο παιδι μου τους λεω μηχανοδρομους και ποδηλατοδρομους.Θα ηθελα λιγο εστω ελαχιστη ποιοτητα στη ζωη της και και να της μαθω και τους κανονες ,οπως και κανω.Δυστυχως την μεγαλωνω σε ενα τοπο που θα δυσκολευτει πολυ(γενικα)πόσο μαλλον απο το πιο απλο,εναν πεζοδρομο.Ειναι τοσο δυσκολο που ειναι μικρουλα εχει κατι μηνες που περπαταει και τοσο κουραστικο για εμενα.Την κατεβαζω σε ενα πεζοδρομο και αντι να ησυχασω κ εγω και να την προσεχω μηπως πεσει απο μονη της ,κοιταω γυρω γυρω σα χαζη μηπως το ενα και μηπως το αλλο και την καημενη ολο τη σπρωχνω,την σταματαω να περασουν τα μηχανακια.Θυμωνω και αυτο δεν κανει καλο ουτε σε εμενα που τη μεγαλωνω και εξαντλω την υπομονη μου σε πραματα που θα επρεπε να μην συμβαινουν.Ειναι καθημερινότητα να βγαινουμε για περπατημα πριν φτασουμε σε ενα παρκο(άλλο θεμα και αυτο).Δε γινεται απο καροτσι σε παρκο κ παλι καροτσι.Ηδη μεχρι να φτασουμε σε ενα παρκο ειναι στο καροτσι.

  • Μη το ψάχνετε…
    σε αυτη την πόλη ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει. Ολοι το παίζουν ραλιστες καβαλανε πεζοδρομια παρκαρουν οπου βρουν , κι αμα τους πεις και τιποτα σου βγάζουν και μια γλώσσα 10 μέτρα και σου απαντάνε και με το κλασσικό στυλάκι του ψευτομαγκα
    εμενα θα μου πεις ρε…ξες ποιος ειμαι εγω και ααα και ουυυ!

    Η αστυνομία ήθελα να ξερα τι κανει για ολα αυτα? Αγρο αγοράζει?
    ο ζηλος της εξαντλείται μόνο στο ποιος φοράει την μάσκα στο πηγούνι ή ποιος δεν φοράει καν για να ρίξουμε προστιμα?
    Γιατί εγώ ξέρω οτι για αυτα ειναι υπεύθυνη η αστυνομια και μετα ο δημος. Να μοιρασει μερικα προστιμα στον καθε πονηριδη που θελει να κανει κονξες μεσα στη πολη η να περναει μεσα απ τους πεζοδρομους και να δεις τι καλα μετα μολις πεσει το προστιμο , οπως και για παρανομο παρκαρισμα θα στρωσει και δεν θα το ξανακανει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.