Kozan.gr: Χαμός στην Οικονομική Επιτροπή: Γ. Τσιούμαρης σε Γ. Χριστοφορίδη: “Καλά θα κάνεις από τώρα να πάρεις ένα φίλο δικηγόρο. Δε θα μας πεις εσύ τι μας επιτρέπεις και τι δεν μας επιτρέπεις. Eσύ έχεις όλο το δικαίωμα να προσπαθείς να δημιουργήσεις κλίμα και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα. Ποιος είσαι εσύ ρε που θα μας τα πεις αυτά. Πας καλά τώρα; Πας καλά”(Βίντεο)

17 Σεπτεμβρίου 2021
13:25

Ένταση επικράτησε στη σημερινή (17/9) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για την έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο με τίτλο: «Έρευνα αξιοποίησης αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, ως συστατικών για την παρασκευή αντισηπτικών χεριών και άλλων καινοτόμων εφαρμογών» Προϋπολογισμού: 31.000,00€ (Με Φ.Π.Α.) .Τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, στην Οικονομική Επιτροπή, Η. Κάτανας & Μ. Καρυπίδου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και τις απορίες τους ζητώντας να πληροφορηθούν που  αποσκοπεί αυτή η μελέτη και γιατί χρειάζεται να γίνει μια τέτοια μελέτη. “Θα κάνουμε αντισηπτικά και θα τα δώσουμε σε εργοστάσια ή σε επιχειρήσεις; Ποιος  ζητάει αυτή τη μελέτη; Υπάρχουν τέτοιες μελέτες στην ΑΝΚΟ. Ακόμη και ο ίδιος  o Περιφερειάρχης έχει τέτοια τεχνογνωσία, γιατί πρέπει να κάνουμε τέτοια μελέτη; Είναι πολύ περίεργο”, αναρωτήθηκε ο Η. Κατανας

“Δεν είναι καθόλου περίεργο. Αν εσείς έχετε τέτοιες μελέτες να μας τις πείτε. Κι εσείς είχατε κάνει αρκετές μελέτες την προηγούμενο περίοδο για το λιγνίτη“, απάντησε σε γενικές γραμμές ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γ. Τσιουμαρης, που υπεραμύνθηκε της πρότασης του. Εκεί όμως που έχασε τη ψυχραιμία του ο Γ. Τσιούμαρης ήταν όταν έλαβε το λόγο το μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Χριστοφοριδης, ο οποίος ψήφισε, μεν, υπέρ της πρότασης, με την επισήμανση όμως ότι ψηφίζει με την προϋπόθεση ότι δεν εμπλέκονται επαγγελματικά και δεν ωφεληθούν από την υλοποίηση αυτής της μελέτης  κάποιος υπεύθυνος καθηγητής του Πανεπιστημίου, ούτε κάποιος αιρετός. “Αυτό που λες Γιωργο, με συγχωρείς τι είναι αυτό;”,ρώτησε ο Γ. Τσιούμαρης. “Σας παρακαλώ κ. Τσιουμαρη. Μου λέτε πως θα τοποθετηθώ; Δεν σας επιτρέπω!”, ανταπάντησε ο Γ. Χριστοφορίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, να χάνει τη ψυχραιμία του και να του λέει: “Καλά θα κάνεις από τώρα να πάρεις ένα φίλο δικηγόρο. Δε θα μας πεις εσύ τι μας επιτρέπεις και τι δεν μας επιτρέπεις. Eσύ έχεις όλο το δικαίωμα να προσπαθείς να δημιουργήσεις κλίμα και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα. Ποιος είσαι εσύ ρε που θα μας τα πεις αυτά. Πας καλά τώρα; Πας καλά;”.

O Γ. Τσιούμαρης προτρέποντας τον Γ. Χριστοφορίδη να πάρει κάποιο καλό δικηγόρο για θέμα που θα έρθει προς συζήτηση σε μια άλλη συνεδρίαση Ο.Ε. αναφέρεται στο γνωστό θέμα με τις λεύκες (δείτε εδώ) για το οποίο έχει ασχοληθεί ο τελευταίος αφήνοντας πολλές αιχμές για το πρόσωπο του πρώτου.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το kozan.gr, από τη σημερινή συνεδρίαση που οδήγησε σε 20λεπτη διακοπή

21 σχόλια

  • Όλα καλά αρκεί αυτός που θα πάει τα 30 να ζει και να εργάζεται στη Δυτική Μακεδονία γιατί παρατηρώ πως συνεχίζουμε να πετάμε λεφτά σε ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από τη περιοχή. Τα λεφτά μας πρέπει να μένουν εδώ, πέρασαν τα χρόνια που είχαμε να δίνουμε και παραέξω.

  • ΣΕ ΛΙΓΟ Θ ΑΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ! ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΚΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

  • Ο Τσούμαρης έπρεπε χωρίς δεύτερη κου εντα να συμφωνήσει στα αυτονόητο που είπε ο Χριστοφορίδης. Η αντίδραση του δείχνει ότι κάτι τον πείραξε…..

  • Άτομα στην περιφερεια που δεν έχουν καμία τεχνογνωσία για το πως λειτουργεί μια περιφερεια.Δεν ξέρουν τι έχουν από επιχειρήσεις και λεφτά και θέλουν και καρέκλες να λένε ότι είναι εξουσία.Όπως ο αρχηγός τους ο κουλής τα είχε όλα έτοιμα και δεν γνωρίζει τι θα πει δοιηκηση τα ίδια και ο Κασαπίδης με την ομάδα του δεν έχουν ιδέα από περιφερεια και μας λένε για αντισηπτικά και ελαια.Ο περίφερειαρχης αντί να λύσει τα προβλήματα θα βγάλει κανένα λουλούδι φωτογραφία θα δίνει τα 40αρια στους λεφτάδες και τίποτα στον κόσμο που είχε κλειστες επιχειρήσεις και μετά θα λέει ότι είναι με τον θεό.

  • Πολύ ψηλά τον πήρες τον αμανέ Τσιούμαρη
    χαλάρωσε λίγο αντιπεριφερειάρχη σε έκανε όχι πρωθυπουργό για να εχεις το ύφος των χιλίων καρδιναλίων
    και σε λίγο καιρό παλι θα ξαναγυρισεις στο ψαλτηρι

  • κ Περιφερειάρχη συμφωνείς με τις πρακτικές, το ύφος και το ήθος των συνεργατών σου? Δηλαδή αν δεν σας αρέσουν όσα λέει και αναδεικνύει η αντιπολίτευση θα τους απαντάτε με αγοραίες εκφράσεις, (“άντε ρε” σε ποιον νομίζει ότι απευθύνεται ο κος Αντιπεριφερειάρχης) ? και θα τους απειλείτε με μηνήσεις?

  • η στάση της Προέδρου της Επιτροπής όλα τα λεφτά !!! τον μαλώνω, τον ανακαλώ στην τάξη ή όχι τον αντιπεριφερειάρχη? 🙂 πάμε καλύτερα διάλλειμα και βλέπουμε 🙂

  • Τελικά η μελέτη χρειάζεται ή τα χρήματα θα δοθούν απλά για να κερδίσουν κάποιοι;
    Πρέπει να απαντηθεί κάτι σχετικά με την χρησιμότητά της και μετά να εκφραστεί η αιτιολόγηση της νευρικότητας.

  • Η απόλυτη πολιτική κατάντια του Κασαπίδη και του συνδιασμου του. Η δήθεν Αριστοι! Κατάντια !!! Απογοήτευση από δεξιά και αριστερά . Επίπεδο μηδέν ….αποτέλεσμα μηδέν .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.