Μετά από 1μισηχρόνο πανδημίας η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού για να μην στερήσει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των επιχειρηματικών ομίλων. Έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την ελλιπή και στρεβλή ενημέρωση των εργαζομένων, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία μας, για το συνωστισμό στα Μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και για τα πρωτόκολλα λάστιχο που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό με μόνο στόχο να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδοχων, των εφοπλιστών, των αεροπορικών εταιρειών και των tour operators

Κουβέντα και για την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών στις επιχειρήσεις, τόσο στις συνθήκες εργασίας, όσο και στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Πού είναι άραγε η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με εξειδικευμένους γιατρούς που μπορούν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού; Πού είναι ο ρόλος του γιατρού εργασίας που με προσωποποιημένη ενημέρωση θα απαντήσει στους δισταγμούς και τους φόβους των συναδέλφων; Τα εμβόλια αποτελούν τεράστια επιστημονική κατάκτηση και δικαίωμα για το λαό. Αντί να πάρει μέτρα, εξυμνεί την ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της και τιμωρεί τους εργαζόμενους μεταφέροντας τους το κόστος για τα τεστ διάγνωσης.

Δεν μας φτάνουν οι μισθοί πείνας χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε από την τσέπη μας 80 -100 ευρώ για τα rapid test , κόστος που μας είναι αβάσταχτο και μας σπρώχνει στην εξαθλίωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό (καφετέριες, γυράδικα, delivery κ.α ) σε σύσκεψη την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει.

Να απαιτήσουμε :

• Nα πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία το κόστος των rapid test για όλους τους εργαζόμενους.

• Μέτρα προστασίας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.

• Απαιτούμε μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, τόσο στα νοσοκομεία μας, όσο και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

• Δεν δεχόμαστε καμία περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, με πρόσχημα την πανδημία. Να μην υπάρχει κανενός είδους διακριτική μεταχείριση με κριτήριο τον εμβολιασμό.

Κοζάνη…..