Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας: Aπανωτά περιστατικά επιθέσεων Λύκων σε περιοχές της Εορδαίας

22 Σεπτεμβρίου 2021
00:26

Με αφορμή απανωτά περιστατικά επιθέσεων Λύκων σε περιοχές της Εορδαίας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας εφιστά την προσοχή των μελών του, που εξορμούν στην ύπαιθρο για την άσκηση της θήρας με τη χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης. Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα αφορά τη θανάτωση ενός σκύλου φύλαξης πλησίον της πόλης της Πτολεμαΐδας, πολύ κοντά στο κανάλι με τον ποδηλατόδρομο. Ενώ το προηγούμενο Σάββατο 11/9 και την Κυριακή 19/9 είχαμε εξίσου φονικές επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα στις περιοχές των Τ. Κ Ποντοκώμης και Κομνηνών αντίστοιχα. Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου ότι για τα περιστατικά επιθέσεων από λύκους, να ενημερώνουν άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την καταγραφή του περιστατικού. Επίσης για την καταγραφή καλό θα ήταν να βγάζετε φωτογραφίες και να ενημερώνετε την κτηνιατρική υπηρεσία.
Στο παρακάτω link είναι η φόρμα καταγραφής επιθέσεων λύκων.

4 σχόλια

    • θεωρίες επιεικώς ανόητες από ανθρώπους του καναπέ. Ο λύκος κατέβηκε στις πόλεις λόγω υπερπληθυσμού του είδους του. Η τροφή του είναι άφθονη ήδη στην άγρια φύση από αγριογούρουνα και Ζαρκάδια που είναι αυξημένα, πληθυσμιακά. Ο σκύλος αποτελεί το εύκολο θύμα και προστίθεται στο μενού του. Άρα μάθημα πρώτον έχουμε αύξηση πληθυσμού όταν έχουμε διαθέσιμη πολλή τροφή, αυτονόητα πράγματα για ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην φύση όπως οι κυνηγοί ή κτηνοτρόφοι….πράγματα από το υπερπέραν για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με φύση όπως εσύ ανώνυμε σχολιαστή. Πες μας τώρα για το άλλο παραμύθι με τις αρκούδες που είναι μόνο 500 στην Ελλάδα να γελάσουν και οι γαλοπούλες….μαγικός αριθμός το 500 για να πέφτουν κονδύλια για δήθεν προστασία. Βέβαια κουβέντα για αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.